• çocukluk yıllarımda(80lere tekabül eder) çok moda olan nerdeyse her köşe başında video kasetçiaçılmasını sağlayan akım.özellikle çizgifilm kirlamanın hastasıydım.artık geçti modası galiba.(bkz: nostaljik oldum)
  • (bkz: dvd kiralamak)
  • yerini vcd ve dvd kiralamaya bırakan ama geçen zamana rağmen, bazen de özlenen aktivite..
  • blockbuster sayesinde hala mevcut aktivite. bir videoyu bir gunlugune £2a kiralayabiliyorsunuz. yaninda 500ml'lik dondurmayla cok guzel bir depresyon cumartesisi gecirmek icin birebir.
  • günlük kiralanırdı filmler. kasetler dvd kutularına benzeyen kutularda olurdu. filmi kiraladığınız adam kaseti orijinal kutusundan çıkarıp başka bir kutuya koyardı. orijinal kutular sergilenmesi için hep rafta bekletilirdi. iyi bir film gelmişse çaresiz günlerce beklemek zorunda kalınabilirdi.

    tim burton'ın batman'i yeni çıkmıştı daha. filmi almaya beni gönderdiler.

    - batman'i istiyorum ben. var mı sizde?

    - kirada canım şimdi o. ismini söyle seni de sıraya yazalım.

    hiç unutmuyorum, tam 15 gün sıranın bize gelmesini bekledik. artık öyle çatlamıştım ki meraktan, nihayet filmi alıp eve dönerken neredeyse bir arabanın altında kalacaktım. çalan kornaya aldırmadan adımlarımı hızlandırıp bir an önce eve varmaktan başka bir şey yoktu aklımda. bir de allah'a dua ediyordum; "öleceksem de şu filmi izlemeden ölmeyeyim, o kadar bekledim. beni eve sağ sağlim ulaştır, başka bir şey istemiyorum."

    çocukluk işte.. en büyük derdim bir film izlemekmiş. güzel günlermiş neticede, özlenenlerden..
  • bizim mahallede bu islem yapilirken kaset kabinin icinde bekleyen bir fise kiralayanin adi soyadi kiralama ve teslim tarihi de yazilir, bu fis kiralama suresince kasetcide kalirdi. ama kendisi degnek oldugundan bu isi bile beceremez kasetin icinde unutur genelde kasetler de bu yuzden kaybolurdu. ayda bir kiraladigim van daymin kan sporu kasetinde gorunce bu belgeyi oturur bakardim kimler kiralamis ne kadar kalmis diye (saane amuga kodugum), butun mahalle benim gibi ayda bir izlerdi, milletin sunnet sonrasi nekahet doneminde 2 gun yerine bir hafta boyunca alikoydugunu falan hep burdan gorur kufrederdim isi bitmis getirmiyor got diye. bir sureden sonra ne zaman mahalle arkadaslarinin sunnet olacagini duysam, gidip kan sporunu rambo yu, predator u falan kiralayip ipnelere yar etmemeye basladim, var mi lan ooole bir hafta kan sporunun ustune yatmak yavsaklar, zaten sunnet seromanisinde afranizdan tafranizdan gecilmiyor cakma charles de gaulle ler sizi.
  • (bkz: ulusal video)
  • 80'lerin sonu 90'ların başında çocuk olmaktır herhalde. ah ah vestel vhs bir videomuz vardı bizimde. kocamustafapaşa kemancı sitesindeki kulüp79'dan az kaset kiralamadım. ilk kiraladığım kaseti bile hatırlıyorum van damme'nin kan sporu filmini kiraladıydım da arkadaşları da bizim eve davet edip seyrettiydik o filmi. defalarca seyretmişizdir.
hesabın var mı? giriş yap