• muammer bozkurt 'un bileşim yayınevi'nden çıkan aydınlatıcı kitabı.
    enstalasyon/film/performans altbaşlığıyla, video sanatı üzerine, örneklerle, teknik ve anlamsal bilgilerle dolu, özellikle bienal takipçisi sanat izleyicilerinin ağzına lâyık, kitaptaki örneklerin tanıdıklıklarıyla daha bir mutlu olacakları, emek verilmiş yapıt.
    son bölümünde medya sanatı üzerine eğitim veren dünya okulları da tanıtılıyor.
  • prof. dr. levend kılıç'ın görüntü estetiği kitabında incelenen akım. getirdiği yenilikler açısından özellikle walter benjamin'in sözü çok önemlidir "...sanat yapıtının teknik çoğaltılabilirliği dünya tarihinde ilk kez olarak yapıtı kutsal törenin bir asalağı olmaktan çıkartmaktadır". bu gözlem doğru olmakla beraber yapıtın veya işin teknik çoğaltımını fotoğraf sanatıyla ilişkilendirenlerde vardır ve bu tespit de doğrudur. genel olarak walter benjamin'in deyişini yeni medya sanatına yorabiliriz.
  • sinemanın baş amacı olan eğlenmeye ve eğlendirmeye karşı durarak telegörselliğin sınırlarını keşfederek izleyicinin alışılmış beklentisine saldırır ardından beyin fırtınası yaşatır.

    ayrıca, kısa filmle karıştırılmamalıdır çünkü kendiliğinden gelişen bir kurguya sahiptir, önceden hazırlanmış diyalog, oyuncu ve senaryosu yoktur.
hesabın var mı? giriş yap