• bu ülkede paranın pek umursanmadığı kapitalist şirketlerin ağababaları takır takır fabrika açarken değil de turiste vize verirken hatırlanması ilginçtir. crocs'umun altına bakıyorum eşşek kadar made in vietnam yazıyor ne iş? azcık salak olsak doğası gereği kokuşmuş bürokrasi nedeniyle turistlere eziyet çektirilmesini anti emperyalizm diye yedireceksiniz bize çakallar ;)
  • kapitalist hiyerarşiye ayar veren ülkenin vizesiymiş. bu kapitalist hiyerarşi nedir, buna nasıl ayar verilir bunları biz ölümlüler bilemiyoruz tabi. bunları ancak das kapitali okuyup anlayabilen o müthiş insanlar bilebilir.

    yalnız şöyle bir şey var, sen ülkene patronları davet etmişsin, "bakın sizin ülkede işçinin aylık maliyeti 3000-4000 dolar, bizde sadece 5-10 dolar, gel fabrikanı kur" demişsin, kendi işçinin işgücünü adamlara peşkeş çekmişsin. yetmemiş avrupalı, abd'li işçiyi işinden etmişsin. sonra bekliyorsun ki bu elin kapitalisti senin ülkende 3-5 dolara malettiği terliği sözde ayar verdiğin türkiye'de 50-60 dolara satsın, para kazansın, sana üç beş vergi atsın da askerlerine onunla silah kaçaksının tekinden keleş al. valla böyle ayara can kurban. bana da verseler ayar keşke, belim büküldü eşşek gibi çalışmaktan aq. bok atılan türk işçi bir aylık geliriyle o terlikten 6-7 tane alabiliyorken vietnamlı işçinin bir tane bile alamaması da ilginç tabi. yok yok burada bir ayar gizli mutlaka.
  • bunu almak isteyenler (vize kabul mektubu) özelden ulaşırlarsa vietnam orijinli bir tur firmasını gönül rahatlığıyla önerebilirim. bünyelerinde çalışan bir beyefendi var, adam size sizin talep ettiğinizden daha fazla yardım ediyor. ne kadar gereksiz sorularınız varsa sormanızı istiyor, sorduğunuzda da detaylı olarak cevap veriyor. üstüne size vize ücreti hariç hiçbir şey satmaya kastırmıyor. adam o kadar iyi niyetliydi ki artık ben sordum "abi bana ekstra ne iteleyebilirsin?" diye.

    bunun haricinde de şunu not düşmek lazım, vietnam konsolosluğu ile iletişim kurma ihtimali yoktur türkiye'de. istanbul telefonu (internette bulacağınız numara ve 118 80'deki numaralar farklı, ikisini de denemiş biri olarak bunu yazıyorum) hiçbir zaman düşmediği gibi, ankara telefonunda da defalarca numara tuşlayarak bütün departmanlara ulaşmaya çalıştım ama hiçbiri telefonu açmadı. bunu da aklınızda bulundurun.

    edit: o kadar fazla soruldu ki artık buraya yazayım. diem@joymarktravel.com. bu arkadaş bana çok yardımcı olmuştu. sözlükten bu arkadaşa yönlendirdiğim herkes de memnun kaldı, zaten bir arkadaş daha yazmış. öneririm.
  • alması sanılanın aksine oldukça kolay olan vizedir.

    internette ve burada yazılanlar gözünüzü korkutmasın. vietnam turistik vize için birçok ülkeden olduğu gibi türkiye'den de c1 belgesi istemektedir. bu belgeyi almak için türkiye'deki acentalara başvurmak gibi bir hata yapmayın. vietnam'daki focus travel şirketi oldukça güvenilir ve uygun fiyatlıdır. bu firma pasaport bilgileriniz ve 60 dolar karşılığında c1 belgenizi 1-2 hafta içinde hazırlayıp giriş yapacağınız havaalanına yolluyor. size de taranmış halini mail atıyor. havaalanında visa başvurusu yaparken ihtiyacınız olanlar; bu c1 belgesinin çıktısı, şuradan indirebileceğiniz (bu form havaalanında da mevcut) m3 belgesi, pasaportunuz, 2 fotoğraf ve +45 dolardır.

    özet olarak toplamda 105 dolar masraf ile vizenizi ülkeye girişte (visa on arrival) alabilirsiniz.

    dipnot: eğer bu seyahat şirketinden ek olarak herhangi bir tur alırsanız c1 belgenizi 50 dolar karşılığında hazırlıyorlar. ayrıca yukarıda bahsettiğim yöntem ho chi minh city ve hanoi havaalanları için geçerlidir. karayolu ve diğer havaalanlarından ülkeye giriş yapmayı planlayanların bunu öncesinde belirtmesi gerekebilir.

    edit: bize yardımcı olan kişi yeni bir şirket kurmuş. kendisiyle temasa geçmek için "diem@joymarktravel.com" email adresini kullanabilirsiniz.
  • maille alınabilen bir vize. 65 usd acentaya para gönderdim. vizem yaklaşık 10 günde geldi. 25 usd'de havalimanında vereceğim. yani ankara'ya gidip 195 usd vermeyin.

    bu arada ek bilgiler

    bu yolla girecekseniz vietnam'a sadece havayolu ile girmeniz ve bu havalimanları da hanoi, hoian ya da ho chi mhin city olması gerekir.

    şayet kamboçyadan gidecekseniz ve yeterli vaktiniz var ise kamboçyadan alıp deniz yolu ile de vietnam'a gidebilirsiniz (bunu ben yapmadım sadece oradaki bir arkadaşın dediği)

    http://www.focusvietnam.com/default.aspx?id=1
  • alması çok da zor olmayan vize , detaylarını da biri hayrına yazmış http://gidipgormeli.com/…arak-vietnam-vizesi-almak/
  • hayatımda en matrak yöntemle aldığım vizedir. oku oku kafayı karıştıran ama alması en kolay vizedir. kısaca pasaportu kargoyla ankara konsolosluğuna yolluyorsunuz, içine de bir miktar para koyuyorsunuz, pasaporta vize basılmış halde geri gönderiliyor. üstelik bu işlemleri yapan kişi devamlı satış sonrası hizmet vererek, konuyu takip edip otel bile öneriyor. detaylarını şurada özetlediydim; acentasız vietnam vizesi
  • çalıştığım firmanın vietnam ofisi b4 dokümanı talep etti ve teror riski dolayısıyla talebi red ettiler.

    "we are currently restricting the entry of people from countries with frequent terrorist attacks, considering the possibility that anti-government forces will collaborate with terrorist organizations, as the political situation in vietnam is unstable."

    memleketin itibarı için sarayın resimlerini başvuru ekinde göndermediğime çok pişman oldum.
  • türk vatandaşları için özellikle zor verilen vizedir kendisi. almanın en rahat yolu tayland, kamboçya, myanmar ya da laos gibi çevre ülkelerden almaktır. örneğin bangkok'da ki vietnam elçiliğinde isteğinize göre 24 saatle 96 saat arasında vizeniz çıkmaktadır. 24 saatte almak isterseniz yaklaşık 100 doları gözden çıkarmanız gerekir. ıvır zıvır ülke vatandaşlarından para ve de vesikalık fotoğraf isterken, türk vatandaşlarından sponsor da istemektedir ve de bu belge konsolosluktaki gerekli evraklar alanında bile yazmamaktadır. tamamen olay kıllık.

    ayrıca online vize başvurusu ve de havalimanında vize olaylarına sadece bir kaç afrika ülkesi ve de türkiye dahil edilmemiştir. dolayısıyla konsolosluk dışında bu vizeye başvurma imkanınız yoktur. anlamadığım şey biz bu adamlara zamanında kıllık mı yapmışız da bize böyle zorluk çıkarıyorlar? neyse bu konuda yorum yapmayayım.
  • enterasan prosedürü olan bir vizedir. almak kolaydır ama nasıl alacağını anlamak zordur.
    - ilk önce internetten vietnam'da bulunan bir vize aracısı bulursunuz. (bulamazsanız yeşillendirin)
    - siz bu aracıya pasaportunuzun fotoğrafını ve hangi havaalanına saat kaçta ineceğinizi gönderirsiniz. onlar da sizin için vize başvurunuzu yaparlar
    - vize onayınız çıkınca kredi kartıyla paralarını ödersiniz. (bu ödeme sadece approval letter içindir. daha vize almış değilsiniz) miktar, firmaya ve aciliyetine göre değişir. 2-3 hafta önce başvurursanız 50 dolara bile bulursunuz ama son dakikaya bırakırsanız 100 dolara kadar çıkar. (eğer kredi kartı bilgilerinizi paylaşmak istemezseniz işi sadece bu olan bir firma bulmaya çalışın çünkü vardıktan sonra elden ödeme yapmanızı kabul ederler. çoğu vize aracısı aslında bakkal, eczane, cafe gibi yerler olduğu için sizin peşinizde koşmazlar ve kredi kartıyla ödeme isterler.)
    - ödeme konusunda anlaştıktan sonra vize onayınıza dair bir yazıyı (approval letter) e-mail olarak yollarlar. orjinalini de ineceğiniz havaalanına iletirler. siz elinizdeki kopyayla daha önce belirttiğiniz havaalanına inersiniz. visa on arrival bankosuna gidip elinizdeki yazıyı gösterirsiniz. vizedeki polisler de belgenizin orjinalini bulup pasaportunuza 26 günlük tek giriş vizenizi basarlar. (elinizdeki onay yazısının orjinali daha önce belirttiğiniz havaalanına gönderildiği için aynı gümrük kapısından giriş yapmanız önemlidir. yani "hcm'e ineceğim" dedikten sonra hanoi'ye gitmeyin. belgenin orjinali bulunamazsa vizenizi alamazsınız. tabi bunun da çözümleri var ama saçma sapan paralar ödemek istemiyorsanız yapmayın)

    26 gün yetmezse visa run yapın. kamboçya'ya ya da laos'a otobüsle birkaç saatte gidip geri dönebilirsiniz. ülkeden çıkmadan vize uzattırmak mümkün ama ilk vizenizden çok daha pahalı olacaktır. ayrıca bu tür durumlarda polis tarafından görüşmeye çağrılmanız neredeyse kesin bir olasılık. böyle saçmalıklarla uğraşmamak için 4-5 saatinizi ayırıp komşu ülkelerden birine giriş çıkış yapın. hem daha kolay hem de daha ucuz olur.

    vietnam vizesi konusunda çok çektiğim için az çok bilgim var. bu konuda derdi olan yeşillendirsin yardımcı olmaya çalışırım.

    edit: tecrübem arttıkça ekleme yaptım
hesabın var mı? giriş yap