• bakteriyel kornea ülseri rahatsızlığı teşhisi konulan kızıma doktorumuzun yazdığı ilaç... doktorumuzun söylediğine göre piyasadaki en güçlü antibiyotik damla imiş...
  • bir flurokinolon türevi antibakteriyel olan moxifloxacin içerir.
    geniş spektrumlu bir ilaç olması piyasadaki en güçlü damla olmasını gerektirmez.
  • kırmızı gözlü canavar olarak uyandığım bu sabahın sonunda koştuğum doktorun 2 saatte bir damlat diye verdiği göz viagrası. tadı da bi kötü.. onu yemeyeceksin diyen olursa biliyoruz heralde! gözüme damlatıyorum boğazıma geliyo ben de anlamadım. fizyoloji, anatomi ilginç konular bunlar hep insanın aklı ermiyo..
  • zaten zor damlatıyorum gözüme çocukluğumdan beri, sabah doktor reçeteye yazdığı an irkildim. "hapı yok mu?" dedim espri yaptım sandı. siksinler ama gözüme dokunmasınlar arkadaş ya. bi de günde 4 kez yazmış. az önce ilk defa damlattım zor bela, şu an sağ gözümü açamıyorum aslını astarını sikti ya. kezzap attım sanki. yanıyor yaşlar boşalıyor. kaldım böyle. açınca alev alev yanıyor bildiğin.
  • yakıcı etkisi beni benden alan bu damlaya bir göz yaşartıcı daha ekleyerek (maxidex) bu sezon alev alev yanıyorum hissiyatımı daha da güçlendirdim. bu ilaçları (damlaları) kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise, yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu ile göz çevrenizin temasının olmaması.
  • birçok göz damlasının kullanım süresi açıldıktan sonra 15 günken bu damlanın kullanımı 28 gündür. bu yüzden gözünüz iyileştikten sonra diğerlerini atsanız da bu damlayı hemen çöpe atmayın.göz iltihabı kendini 10 gün içinde tekrarlarsa veya diğer göze geçerse süresi bitmediği için para ile almak zorunda kalırsınız.
  • 1 haftadır başka bir antibiyotik kullanıyordum gözde tahriş oldu ve etkisini fazla gösteremedi. vigamoxu daha önce de kullanmışlığım var. son iki gündür kullanıyorum herşey normale döndü. gözümdeki tekrarlayan erozyondan dolayı sanırım artık vigamoxu cebimde taşıyacağım.
  • (bkz: yabancı cisim olmaksızın korneal abrazyon ve konjunktiva yaralanması) isimli tekerleme gibi olan kırmızı gözüm için, bir saat arayla gözüme yanındaki yandaşı ile damlatmak zorunda olduğum ilaç. gözü inanılmaz yakıyor ama etkisi mucize gibi gözümü açıncada kapatıncada acı çeken ben artık daha az acı çekiyorum.
  • bünyemdeki adenoviral keratokonjonktivite haliyle fayda etmeyen ve felaket can yakan, adeta kezzap etkisi yaratan, antibakteriyel damla.

    yalnız doktorum önce bakteriyel konjonktivit zannedip bu damlayi verdi bana. ardından viral komjonktivit olduğunu anlamasına rağmen kullanmaya devam etmemi istedi. mevcut etkeni tedavi etmekten ziyade gözün sterilligini koruyarak yeni patojen buluşmasını engellemek sanırım amaç.
hesabın var mı? giriş yap