• macaristan in sağcı başbakanı, ab çevrelerinde adı avrupalı chavez'e çıkmış, yeni basın yasasının en az türkiyedeki kadar demokratik olması, ab çevrelerinde infial yaratmış, yılbaşından beri ab dönem başkanlığı nı yürüten macaristan'ın üyeliğinin askıya alınmasını savunanlar var ama bu şimdilik imkansız gözüküyormuş.
  • avrupa birliği'nin yaptırımları ve baskıları sonucunda sert tutumundan çark etmek zorunda kalan başbakan. hükümeti, avrupa birliğine iki hafta içinde yeni medya yasasının tekrar görüşülüp değiştirileceği garantisi vermiş.
  • macaristan'ın yeni anayasa taslağında 18 yaşın altındaki çocukların ailelerine çocuk sayısı kadar oy hakkı verildiğinden mütevellit bir sonraki seçimde kendisine 5 ekstra oy kullanabilecek başbakan.
  • ilginç bir şekilde hakkındaki bilgiler 2010 seçimleri ardından gelmeye başlamış siyasetçi. halbuki aynı orban 1990'ların sonunda da başbakan olmuş, arkasından bir ara üstünde gittiği liberal politikaları terketmiş ve 2000'lerin kalan kısmını muhalefette geçirmişti, sosyalist-liberal koalisyon karşısında. bir zamanlar yaşı 30 olanları üyelikten atılacağı o parti gitmiş, yerine macar tarihine, krala ve ulusal değerlere atfedilen bütün o önemler gelmişti. 2010'da, süregelen ekonomik krizin de etkisiyle, orban amacına ulaşacak, ve arkasından ülkede uzun yıllar sürmesi olası olan hegemonyasını anayasal değişikliklere imkan tanıyan meclis çoğunluğuyla sağlamlaştıracaktı.

    http://www.nybooks.com/…2011/apr/28/hungary-threat/
    the new york review of books'tan kapsamlı bir inceleme iyi bir giriş olabilir onu ve düzenini daha yakından tanımak isteyenlere.
  • fidesz partisinin başında... (erdoğan telaffuzuyla; macar medeniy-yet birliği)
  • % 53 oy alarak meclisin % 68 ine sahip olan macaristan basbakani.

    kamuoyu, halk veya muhalefet ile anlaşmadan ya da uzlaşmadan anayasada istedigi degisiklikleri yapmistir. bu degisikliklerle birlikte yurutmenin yani sira yargi, merkez bankasi, secim komisyonu, medya ve sayistay gibi kurumlari etkisi altina almistir.

    gectigimiz yil yururluge konulan baskici medya yasasiyla pek cok radyo ve tv kanali iktidarin eline gecmekle birlikte kendilerine uymayan basin mensuplarinin ya sindirildigi ya da mutlak issizlige suruldugu iddia ediliyor.

    ntv haberi hasta avrupanin hasta cocuklari diye gecmis. benzeri seyler olmaz ya bizim ulkede olsa acaba ntv nasil duyururdu bu haberi?
  • kendisi tam anlamıyla tayyip erdoğan'ın macar versiyonudur.
  • macarların türk olduklarına artık kesin olarak inanmamı sağlayan devlet adamı. başbakanımızı örnek alarak medyayı sindirme, ağır ekonomik kesintilere gitme, birlik dışı politikalar uygulama ülkemizden tanıdık gelmiyor değil. otoriterlikten yavaş yavaş diktatörlüğe giden victor orban , macar halkının tepkilerini umursamadan ben yaptım oldu zihniyetinden kolay kolay vazgeçmeyecek.
  • avrupa'nın yeni komünist faşisti. kamu bankacılığını güçlendirecek, yabancı kreditörlere bağımlılığı kıracakmış. (bkz: çok çılgınsın bebeğim) bunları anayasa mahkemesinin yetkilerini elinden almadan yapsaydın sana bir nebze saygım olabilirdi...
hesabın var mı? giriş yap