• bulgaristan otoyollarını kullanmak için almanız gereken etiket.
    etiket denildiğine bakmayın. eskiden bizdeki hgs gibi cama yapıştırılırdı. şimdi online sistem var. web.bgtoll.bg adresinden aracınızın kaydını yapıp online ödeme yaparak kullanabilirsiniz.
    haftalık, 1-3-12 aylık olarak satın alabilirsiniz. haftalığı 15, 1 aylığı 30, yıllığı 97 leva (bir de haftasonu seçeneği var. 10 leva)
    dikkat edilecek noktalar;
    + online sisteme geçince farklı web siteleri de e-vignette satmaya başladılar ama üstteki link resmi siteye ait. diğer siteler ne kadar güvenilir bilinmez.
    + e-vignette (vinyet) alıp almadığınız yol kenarlarında resmi araçlar kamera sistemiyle kontrol eder. eğer almadıysanız sizi durdururlar ve cezanızı yapıştırıverirler. (ek bilgi: bulgaristan yollarında sadece üstünde ışık olan polis arabaları ve vinyet kontrol araçları durdurabilir.)
  • internetten alınabiliyor. türkçe seçeneği de var sitenin.
  • 2019 itibariyle sticker şeklindeki vinetka'lar kalkmış e-vinetka sistemine geçilmiştir. artık arabanın üzerinde sticker olmadığı gibi, denetim tamamen elektronik hale getirilmiş durumda.

    otoyollardan geçerken kameralar sizin vinetka sahibi olup olmadığınızı kontrol ediyor ve kameraların birkaç yüz metre ötesinde bekleyen bg toll görevlileri, eğer kaçak geçiş yaptıysanız size cezanızı yazıyor.

    daha geçenlerde 500km kadar yol yaptım bulgaristan'da, en az 8-10 farklı yerde bg toll görevli araçlarına rastladım. yani "ben bunu almasam da olur" demeyin, yakalanırsınız.

    https://www.bgtoll.bg/tr/ adresinden türkçe arayüz kolaylığıyla ve kredi kartınızla vinetka'nızı alabilirsiniz.
  • denildigi gibi dogrudan sitesinden hudutu gecmeden once alinmasi gereken bulgar zimbirtisi*.

    yoksa otomatlari tam puşttur: ya bozukturlar, ya para ustu vermezler. bir de zaten sadece leva kabul ederler. derdini tasasini siktiklerim.

    hani yollari da yol olsa avusturya gibi laf soylemicem de yollari da amcik gibi bir ulke. sizi birlige alan ab parlaementosunun *mina koyim!

    ayrica (bkz: vignette)
hesabın var mı? giriş yap