• call me by your name soundtrack albümünde bulunan ve filmde çok vurucu bir etkiye sahip olan mükemmel sufjan stevens şarkısı.
  • "i have loved you for the last time
    is it a video? is it a video?
    i have touched you for the last time
    is it a video? is it a video?
    for the love, for laughter, i flew up to your arms
    is it a video? is it a video?
    for the love, for laughter, i flew up to your arms
    is it a video?
    is it a video?
    is it a video?
    i have loved you for the last time
    .
    .
    .
    and i have kissed you for the last time."

    (it is)
  • filmin ardından birkaç kez dinlemeye kalkıştığım, ki dinlediğim, ama henüz ağlamadan bitirmeyi beceremediğim muhteşem eser.

    ya son sahneyi anımsayıp foş foş ağlarken buluyorum kendimi, ya da kendimden bir şeylere sürükleniyorum. bunca derdin arasında çok da zor olmuyor bir şey bulması. şarkının da etkisiyle harap oluyorum sürekli.
  • insanda elio gibi şöminenin başına çömelip eski aşkları düşünme isteği uyandıran aşmış sufjan stevens şarkısı. ama bence hala en iyisi mystery of love.
  • aşık olmayan adamı aşık ettirecek güce sahip ulvi eser. şaheser. ellerinden öpülesi. kalbe yağmurlar yağdıran cinsten.
  • spotify chill listelerinde bahse varım ki bu şarkıyı en az beş veya on kez dinlemişimdir ama işte o anlarda geçmiştir bir şekilde farkına varmamışım bu şarkının güzelliğinin, güzelliğinin farkına ancak çok sevdiğim paris teksas filminin görüntülerinden oluşturulmuş klibe denk gelince vardım.

    bu şarkı biraz da bana yaşamadığımız ama yaşanması olası pişmanlıklarımızı hatırlatıyor, es geçtiğimiz, gördüğümüz ama iyice bakmadığımızdan farkına varamadığımız ne kadar çok şey-çok insan vardır kim bilir.
  • call me by your name filmi ile kitlelere kendini duyurmuş sufjan stevens şarkısı. bazı şarkılar filmlerle daha çok anlam kazanır ama bu şarkı mystery of love ile birlikte hemen herkesin kendi aşk filminin hikayesini anlatıyor.
    bu iki şarkı özellikle mystery of love'da geçen "the first time that you kissed me" ve visions of gideon'da geçen "ı have kissed you for the last time" sözlerinin bağlantısı ile kalbime bıçağı saplamaktadır.
  • hayatımda çok özel bir yerde bulunan şarkı.’call me by your name’ filminde rastladım ilk olarak.öyle yüreğime dokundu ki o zamanlar yaşadıklarım böyle yumuşacık bir şarkıda bir araya gelmiş gibiydi...ne zaman dinlesem hep aynı etki.şarkıda da dediği gibi ‘i have loved you for the last time
    ıs it a video? ıs it a video?’....
  • gecenin bir vakti beni pamuk gibi yapmış şarkıdır. hafif sarhoş kafayla dinleyince sanki bir kutu kas gevşetici içmiş gibi hissettiriyor.
  • sözlerini gerçekten anlayabildikten sonra insanı daha fazla saran şarkılardan biridir.

    gideon tevrat’ta yer alan genç bir askeri liderdir. tanrı tarafından bir kaç kez ziyaret edilir. gideon tanrının kendisine görünmesinden çok etkilenir, ve en zor zamanlarda bile onu çok sever ve hiç gördüklerinin gerçek olup olmadığını sorgulamaz. büyülenir. tanrı gideondan savaşları ve zaferleri onun yönetmesini ister. tanrı bir çok zaferde gideon’un yanında yer alır ama onunla işi bitince bir daha gideon’a görünmez.

    tabii ki burada elio gideon’a benzerken, oliver elio için bir nevi bi tanrı figürüdür.

    “and the angel of the lord appeared unto him, and said unto him "the lord is with thee, thou mighty man of valour." and gideon said unto him "oh my lord, if the lord be with us, why then is all this befallen us? and where be all his miracles which our fathers told us of, saying, did not the lord bring us up from egypt? but now the lord hath forsaken us"
hesabın var mı? giriş yap