• eskisehir yillarimda yasadigim semt. inanilmaz bi mahalle havasi var. herkes ogrenci neredeyse cat kapi "karnim acikti,yiyecek bisey var mi?" diye gezebileceginiz mekan.
  • adi odtu mezunlar dernegi lokali ile birlikte anilan koruluktur bu efendim. visnelik'in odtu tarihinde enteresan bir hikayesi vardir. odtu'yle bi sekilde iliskili olup da bi gun bir sekilde yerden bitivermis ve iplerle saga sola tutturulmus cam agaclarini gormeyeniniz, agziniz bes karis acik bos bos bakmayaniniz ve uzerine kafa yormayaniniz yoktur. iste bu agaclar "tasinmistir" efendim. evet evet, nakil agaclardir bunlar cancagizlarim. okulun tuhaf bir vinc/kamyonu vardir, cam agacini kokleriyle birlikte soker, tasir ve okulun kirac(!?) bi yerine yeniden diker, carpik bir copy paste olayidir bu. velhasil bu agaclar saksida yetismiyor ya, bir yerlerden sokuluyor elbette.... hah iste asil konuya gelebildik sonunda: efendim, iste bu cam agaclarinin 'cut' edildigi bolgede (yurtlar bolgesi lojmanlari ile 100. yil sitesi arasinda kalan jandarma bolgesi) gel zaman git zaman icinde bi nevi 'kellik' durumu olusmus. degil seyrelmek, o bolgede bariz cam agaci kalmamis. ve buyuklerimiz de 'ulan dur surada bi akraksiyona girelim' diyerekten bu kelligi visne fideleriyle kapatmaya calismislardir. merak edip oralara gitmeye, visneligi bulmaya ve beles visne yemeye heveslenmeyiniz efendim, jandarma kicinizdan sisler sizi alimallah...

    bakiniz unutuyordum, 100. yil sitesindeki kamulastirma calismalari tamamlanabilirse bu visnelik civarinda odtu'ye yeni bir kapi yapilacak, hatta ve hatta bu giris ana kapi olarak hizmet verecektir efendim. a2 kapisi mi dersiniz artik, fisnelik kapisi mi, ne derseniz deyiniz efendim. bendenizin konuyla ilgili baska bir malumati bulunmamaktadir.
  • (bkz: vişne evleri)
  • eskişehir'in son yıllarda hızlı gelişen mahallelerinden. migros, tansaş, çay evleri, cafeler falan filan derken hareketlenmiştir iyice.

    ilginç bir özelliği de 27 sene boyunca aynı muhtar tarafından idare edilmesidir.
  • eskişehirde yaşadığım süre zarfında oturduğum 8 evden birisinin konuşlandığı semt.
  • eskisehirde yaşadığım süre zarfında oturduğum 4 evden ucunun konuşlandığı semt. sokaklari yer yer ankarayi, kimi zaman ise istanbul'un cesitli anadolu yakasi semtlerinin eski hallerini hatirlatan mahalle. en sevimli tekel bayileri burada bulunur. son olarak elbette guru ve itaatsiz ile farklı zamanlarda aynı evlerde kesin kalmış olabileceğimi bana hatırlatan nefis muhit.
  • eskisehir'in en sakin, en güzel mahallesi. pazar falan kurulur. evim hiç bi zaman orda olmadı ama ona çok yakın hasan polatkan'da oturmuşluğum vardır. burdan da darkness15radius, guru ve itaatsiz'le farklı zamanlarda aynı dolmuşlara binmiş olmamız ihtimalinin dogdugunu görüyorum. hatta darkness15radius ile aynı zamanda aynı dolmuşa bile binmiş olabilirim. zira adı hiç yabancı gelmiyor.
  • eskişehirde eskiden çok daha güzel olan bir mahalle ismi.

    80 li yılların başında arnavut kaldırımları vardı bazı sokakların,
    savaş caddesi savaş caddesi değildi henüz, sağlı sollu bahçeli tek katlı iki katlı evleri vardı,
    arçelikler, anadolu sitesi, yıldız sitesi gibi bir kaç bloğunda onlarca çocuk oynardık.
    tarlaydı çevreler misket oynar, bisiklete biner, boruyla külahla mahalle savaşları yapardık, hiç araba geçmeyen sokaklarında maç yapar, şimdi ki hasan polatkan bulvarının üzerinde uçurtma uçurur, mısıra kiraza dalardık. * * * melahat üniigür iöo daha inşaat halindeydi.

    90 lı yıllarda popülerleşti, şehrin kalbur üstü kesimi yerleşti, giyimler alışkanlıklar müzikler biraz değişti, yinede fena değildi.

    2000 lerde ki halini pek göremedim, tramvay vs gelmişti ama ben gitmiştim.

    2010 larda hala aynı sokaklarda yaşıyor olabilmek güzel insanlar değişti, zaman değişti tabi. aynı sokaklarda küçük kızımla beraber yürümek çok güzel.
  • eskişehir'in en güzel mahallerinden biridir. eskiden kaliteydi şimdi biraz biraz kalite düştü.
  • var olan binaların hemen hemen tümü 17 ağustos 1999 depremi öncesinde yapıldığı için
    güvenli olmaması nedeniyle tercih edilmeyen bir eskişehir semti.
hesabın var mı? giriş yap