• klozet , lavabo gibi seramik banyo malzemelerinin genel adi.
  • türkçesine seramik sağlık gereçleri diyorlar, kısaltmalarda paso ssg ssg diye geçiyor hatta söyleniyor da toplantıların ortasında deli deli sırıtmaya başlıyorum "öhömm zazie hanım, 2002 yılı ssg ihracaaaatımız..." diye başladıklarında.
  • camlanmis.
  • hammaddesi kil, kaolen, feldspat ve kuars türü inorganik maddeler olan kütlelerin; çeşitli yöntemlerle şekillendirilip, sırlanmaları ve 1250* civarında pişirilmeleri sonucu camlaşmış bir sır örtüsü ile kaplı malzeme..özellikleri;
    - yüzeyin parlak ve gözeneksiz olması,
    - bakteri ve mikrop barındırmaması,
    - kir tutmaması, kolay temizlenmesi,
    - su emmemesi nedeniyle koku yapmaması,
    - asit ve deterjandan etkilenmemesi,
    - aşınmaması, uzun ömürlü olması,
    - ateşe dayanıklı olması.
  • (bkz: sanitary ware)
  • vitrifiye kelime anlamı olarak camlaşmış, camsı anlamına gelmektedir.

    bu kelime inşaat sektöründe kullanılmakta olup; lavabo, tuvalet taşı, klozet, küvet, duş teknesi gibi genelde seramik olan ürünlerin tamamının adına vitrifiye denir.
  • klozet küvet lavabo gibi seramik ürünlerin genel adı .seramiğe göre daha yüksek ısılarda pişer .çamuru ve sırı da seramikten farklıdır .genelde beyaz opak sırı her türlü kimyasal aşınmaya ve ısıya ,kir tutmaya ve su geçirgenliğine karşı daha dayanımlı endüstriyel sağlık gereçlerinin genel adı
  • vitrifiye firmaları arasında en kaliteli ve en fazla parçayı vitra üretmektedir. vitra normal ürünlere göre pahalı olsa da çeşit ve kalitesiyle müşteriyi cezbeder. bazı müşteriler riske girmemek için vitrayı parasına rağmen tercih ederler.

    vitra'dan sonra akıllara serel gelse de son yıllarda pazarda oldukça adı duyulan diğer marka turkuaz seramiktir. fiyat/kalite olarak karşılaştırdığımda en iyi marka diyebilirim. zaten ürünlerin bir çoğunda 5 yıl garanti mevcut. vitradaki bir ürünü yarı fiyatına kim almayı istemez ki.

    merdiven altı ya da defolu diye tabir edeceğimiz ürünleri almanızı tavsiye etmem. 3 gün sonra kararacak ya da su sızdıracak bir ürün size daha pahalıya malolabilir. saydığım 3 marka genel olarak alınan 3 markadır.
hesabın var mı? giriş yap