• 17 nisan'da altın kitaplar'dan çıkacak kitap. yazarın kitaba dair açıklaması ise aşağıda:

    "vitriol - yeni çağın şafağı, 17 nisan tarihinde altın kitaplar yayınevinden çıkacak olan b'ilim kurgu roman üçlemesinin ilk kitabı... vitriol serisinin araştırmaları ve yazımı toplam 4.5 sene sürdü. ikinci ve üçüncü kitapların yazımı ve araştırmaları halen devam etmekte.

    roman, şili - paranal’de bir yüksek dağın zirvesinde konumlanmış olan eso’da (avrupa güney gözlemevi) başlıyor. bu başlangıç ana hikaye olarak tüm romanda devam ederken, bundan farklı beş hikaye de ana hikayeye eklemlenecek ve bir anlamda onu açıklayacak şekilde bölüm bölüm romanda yer alıyorlar. toplam anlatılan 6 hikaye birleşerek 7. hikayeyi oluşturuyor aslında...

    her hikaye farklı zaman ve coğrafyada geçiyor; birisi mö. 10.000’de geçerken diğeri ms. 2043’de geçiyor. biri şili’de başlayıp farklı coğrafyalarda devam ederken, diğeri mısırda, bir başkası ise güney fransa'da geçiyor.

    romanın kurgusu 7. hikayeyi okurun zihninde kavraması için karışık olarak bölümler halinde hikayelerin anlatılmasından oluşuyor ki bu da roman yazımında okurun sıkılmasını önleyici ve heyecan arttırıcı bir unsur. romanın yazım tekniğini özellikle son dönemde yapılan uzun soluklu ve sezonlara yayılan yabancı dizilerdeki teknik ile özleştirmek romanın tekniğini anlamayı kolaylaştırabilir. hikayeler, kısmen farklı karakterler içinde yer alsa da, (bazı karakterler farklı hikayelerde boy gösteriyorlar) bir nevi “flash back” ve “flash forward” gibi okurun zihnindeki sorulara cevap veriyor ve yedinci hikayenin zihinde oluşmasına yardımcı oluyorlar.

    dediğim gibi bu kitap b’ilim kurgu bir roman... romanı oluşturan altı hikaye içinde yer alan tarihi kişi ve toplumlara ait yerler, tarihler ve yaşamlar ise tamamıyla gerçek. (o nedenle de uzun bir araştırma safhası oldu ve ikinci - üçüncü kitaplar için de devam ediyor) söz konusu gerçek yaşamlar farklı bir örgü ile birbirine bağlandı ve romanın kurgusunda baz olarak kullanıldı.

    kitapta mistik konular ile insanlığın başlangıcından başlayarak gelecek ile ilgili referanslar, “biz kimiz, nereden geldik, nereye gidiyoruz” gibi temel sorularımızın yanıtlarını ve gizemli kardeşlik örgütleri, tarihte gizli kalmış katharlar, kadim mısır gibi konular ile geçmiş ve geleceğe yapılabilecek olan seyahatler ile başka yaşamların olduğu “yıldız”lardaki gezegenlerin bu gizemler – örgütler ile tarihsel bağını kurmaya çalıştık. çalıştık diyorum zira genel olarak romanlarda karşılaşmayacağınız şekilde kitabın benim dışımda kitabı beraber oluşturduğumuz bir yazarı daha var.

    romanda aydınlığın karanlık ile olan mücadelesini insanlık tarihi boyunca ilk kitaptaki 6 hikaye ile anlatmaya ve birbirine bağlamaya çalıştık."
  • kitabın iki tane yazarı var. bunlardan biri yazılarını beğeniyle takip ettiğim bir dostum. önceki yazılarından yola çıkarak, bu kitapta insanı derin düşüncelere sevk edecek muazzam kelime oyunlarının yer alacağını düşünüyorum. kelime oyunu dediysem bunu öyle basit algılamayın. kullandığımız birçok kelimenin derin anlamlarına değinmeyi seven yazarlarla karşı karşıyayız.

    ve hikayelerdeki zaman dilimlerinden dolayı "zamanın aslında düz değil karmaşık bir yapıya sahip olması" temasının yer alacağını öngörüyorum. şunu da biliyorum ki kapağı açar açmaz kitabın içinden altın sarısı çöl kumları ve yıldızlar fırlayacak, evrensel bir konfeti şölenini hayranlıkla izleyeceğiz okurlar olarak.

    v.i.t.r.i.o.l kelimesini burda da açıklayayım çünkü lanet olsun içimdeki latince sevgisine:

    "visita interiora terrae redificandogue invenis occultum lapidem"- toprağın içine gir, orada gizli hazineyi bulacaksın.

    son olarak türkiye'de bilimkurgu yok :( diye üzülen okurların çorak bağrına, çatlamış dudaklarına derman olacak fantastik bir bilgelik ırmağı bizi bekliyor diyeyim. haydi bakalım.
  • vitriol kisaltmasini internetten aradigimda neden masonik seyler geliyor dedirten kitap ismi. opmediginiz bi bu kus kalmisti diyorum kendilerine.
  • 17 nisan'da raflarda yerini alacağı söylenen ve heyecanla beklenen kitap...

    yerli yazarların bu tarz konularda kitaplar yazıp beklenti oluşturabilmesi türk edebiyatı açısından da güzel bir gelişme...
  • sadece altı gün sonra raflarda! aylardır kitap okuyamamanın verdiği açlık, müthiş bir kitapla son bulacak benim için. çok keyifliyim, çok heyecanlıyım yahu. her satırında gözlerime ve ruhuma yıldızlar dolacak kesin, bu kadar da eminim.

    bu kitap bir harika olacak dostum!
  • yaptığınız reklamı sikeyimgillerden bir kitap. olm sözlük ne hale geldi vay anasını yav..
  • az önce bitirdiğim ve hakkında ne desem bilemediğim kitap. kitabı okumadım, yedim bildiğin. bilim kurguyla pek aram yoktur, kitap ise b'ilim kurgu olarak geçiyordu. ve ben b'ilim kurguya aşık oldum bildiğin. okumaya başlarsanız sıkılmayacağınız, "bir an önce bitsin"le "ay biraz daha sindirerek okusam!" arasında gidip geleceğiniz ve de çok şey öğreneceğiniz bir kitap. benim için sürpriz olan ise kitabın bir seriye bağlanması. serisi olucak lan bildiğin. gizemler, uzaylar, geçmiş, gelecek... seri kaç kitap sürer bilmiyorum ama kitabı elime aldığım an tardis'e binmiş doctor who gibi heyecanlanıyordum, ellerim filan titriyordu.

    şunu da belirtmekte fayda var. ilk kitap olması nedeniyle anlatım yer yer telaşlı, karışık bir hal almış. normalde bir kitap için eksi hanesine yazılacak bir şeyken bu kitapta durum farklı. çünkü okur olarak zaten siz de o heyecanı, telaşı hissediyorsunuz.

    kendi adıma sevdiğim, ilgilendiğim, merak ettiğim birçok konunun, mekanın ve karakterin içinde olduğu ve cidden bayıldığım bir eser oldu. maaşımı alamamışım, patronla kavga etmişim, hayatım berbat... inanın kitaba başladığımdan beri aklımdaki tek düşünce her şeyden kaçıp bu kitaba sığınacak bir fırsat yaratmaktı. hava da fırtınalı şimşekli kaç gündür. her şimşek çaktığında odamda bir zaman yolcusu belirir diye ummadım değil.

    yazarların kalemine, kelamına, gönlüne sağlık.
  • türk edebiyatında yeni bir soluktur. güzeldir. farklıdır. okunması desteklenmesi gerekir ki bu tür yazarlar artsın, çok daha kaliteli romanlarla buluşabilelim.
  • (bkz: alfa ve omega)
hesabın var mı? giriş yap