• öncelikle: http://www.youtube.com/watch?v=njc5-g7knky

    18 temmuz 1916 doğumlu sovyet bilimadamı.. kendisi hakkında, organ nakli konusunda çığır açan adam deniyor.. en ünlü çalışmaları, köpekler
    üzerinde yaptığı kafa nakilleri.. youtube linkinde de izleyebileceğiniz üzere, kendisi daha yavru bir köpeğin başını, daha irice bir köpeğin vücuduna naklediyor.. üstelik, gene videoda görülebileceği üzere, yavru köpeğin ayrılan kafası, kendi başına yaşatılabilmiştir de.. ayrıntılara inersek, 1954'te bir alman kurdu ile bir yavru köpeğin başlarını aynı bedende birleştirmiş, ve çift başlı bu deneği (yaratığı?) altı gün yaşatabilmiştir.. aynı deneyi farklı hayvanlarla 15 yıl boyunca 19 kez daha yapar ve deneklerden en uzun hayatta kalanı 1 ay yaşar..

    delilikle dahilik sınırlarında yaşayan bu adamla ilgili videoları izleyince insanın psikolojisi bozulabiliyor.. sırf kafa halinde yaşayan bir canlı.. ya da başka birinin vücuduna bağlı yaşayan, hareketler üzerinde kontrolü olmayan bir canlı.. neler düşünür? neler hisseder? bunun bir insan kafası da olabileceğini düşününce insan daha da bir geriliyor.. etten robotlar mıyız biz acaba diye düşünmeden de edemiyor insan..

    kaynaklar:

    en.wikipedia.org
    habertakimi.com
  • 1967'de ilk kalp naklini kapan doktor christiaan barnard'ın hocam dediği insan.

    düşünüyorum da aynı deneyleri (mesela kafa nakli-1954) günümüzde etik sorunlar nedeniyle hayatta yapamazdı ya da yapsaydı övgüden çok başta sözlük olmak üzere birçok mecrada cani olmakla suçlanırdı. nereden nereye?
  • çift başlı köpek deneyi ile tanınmaktadır. bir diğer adı da frankenstein'ın köpekleri'dir.
    başarısı kısa sürüp, denek/ler(2 kafa olunca bilemedim) kısa süre içinde ölmüştür. deneyden görüntüler için;

    http://www.youtube.com/watch?v=qu1rhoiqfx4
  • keşke deneylerini şakşakçılarının üzerinde deneseydi dediğim doktor. onu alkışlayanlar hitler diktasının önünde secdeye bekliyorum tıp alanında en büyük atılım onun sayesinde oldu.
  • gerçek bilim insanın yapması gerekenleri yapmış kişi. hala bu deneyler yapılıyorsa, izlemeyi çok isterdim. da vinci yapınca; ooooo, vladimir yapınca ıyyyyy.
  • tarihin en psikopat rus cerrahlarindan biridir kendisi. bir kopek yavrusunu on ayaklariyla birlikte bir alman kurduna nakletmistir ve bu canlilari 1 ay kadar yasatmistir. canlilar olene kadar sut ucebilmislerdir.

    (bkz: evlerden uzak)
  • yaptığı çift başlı köpek deneyleriyle tarihin en psikopat bilim adamlarından biri.
    öncelikle video
    bir yavru köpek başını alman çoban köpeğine aşılayan demikhov bu deneyinin doku reddinde dolayı hüsranla sonuçlanmasından dolayı 15 yıl içinde 19 farklı operasyon yapmaktan da geri kalmamış.

    bu çalışma ne kadar etik olmasa da modern tıp için büyük bir referans olduğu kesin.
  • birleştirdiği köpeklerin görüntüsü böyle olan bilim insanı. yaptığı deneyler sonucunda köpeklerin maksimum yaşadığı süre 29 gün olmuştur.

    kendisi bu çalışmaları, ileride bitkisel hayata girmiş insanların yedek parçalarla onarılarak tekrar hayata döndürülmesi için yürüttüğünü söylemiştir. ne yazık ki doku uyuşmazlığı konusunu atladığı* için bu "şimdilik" mümkün olmadı.

    deneyin videosu buradan izlenebilir.
  • keşke ölmeden önce kafası götüne dikilseymiş. tanım: orospu çocuğudur.
hesabın var mı? giriş yap