• facebook'ta 290 bin kişi tarafından beğenilmiş bir sayfa. muhtemelen low cost bir film çekiliyor hp evrenine bağlı.
    teaser
  • bir grup harry potter hayranı tarafından çalışmaları ve çekimleri devam eden, tom marvolo riddle'ın nasıl lord voldemort'a dönüştüğünü anlatan film projesi. 2016 yılında kickstarter'da başlayan çekimler bir ara duraklamış gibi olsa da 27 mayıs 2017 tarihi itibariyle yeni fragman yayınlanmış.

    2016 tarihli konsept çalışması

    2017 tarihli* fragman

    bana kalırsa sonunda bayağı güzel bir film çıkacağa benziyor. takibe aldık, bekliyoruz.
  • filmin az önce fragmanına denk geldim, bir harry potter hayranı olarak söylüyorum: nefesim kesildi. heycanla bekliyorum
  • harry potter filmlerinin hak sahibi olan warner bros. şirketi filmi destekleyeceklerini açıklamış. belki belli bir miktar sermaye katkısında bile bulunabilirler. fan filmi olmaktan öteye geçip büyük bir olaya dönüşmesi söz konusu olabilir. bakalım, bekleyip göreceğiz.
  • harry potter dünyası fantastik olması sebebiyle bana göre anonimleşmiştir. bu nedenle insanların bu dünyayı yaşatmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. warner bros. vb. yapımlar, bence bu yapımları destekleyerek ortaya büyük bir külliyat çıkarabilir çünkü talep var. insanlar bu dünyada yaşamayı, hayal kurmayı seviyor.
  • merakla beklediğim fan yapımı film.

    yalnız lord voldemort' u oynayan arkadaş daha yakışıklı olabilirdi. kitabı okuyanlar , tom marvolo riddle'ın çirkin bir cadı olan annesine değil de yakışıklı bir muggle olan babasına çektiğini bilir.

    onun dışında lord voldemort'un yenilmeyeceğini biliyoruz ama acaba bizi şaşırtıp farklı bir son ve alternatif bir dünya yaratırlar mı?

    bekleyip göreceğiz.

    bekleyip gördükten sonra gelen edit:

    tabi ki de lord voldemort yenilmedi ama lord voldemort hiç bu tarz oyunlara girecek bir karakter değildi.

    tom marvolo riddle değil bu.

    iki dakikalık işi 1 saatte mi halledecekti ve bu tarz aksiyonlara girecekti? çocuk yaşta babasını öldürmüş bir tom marvolo riddle'dan bahsediyoruz. iyi ya da kötü olması fark etmez ama muhteşem bir büyücüden bahsediyoruz.

    tom riddle'ın, 3 binanın varisi* ile böyle bir arkadaşlık kurması da harry potter kitaplarını yıkmış. kitaplara göre tom riddle'ın arkadaştan çok yardakçısı var ve böyle bir arkadaşlık ilişkisi kitaplara uymamış gibi geldi. bu varis kısımları tamamen lord voldemort'un uydurduğu bir hikaye desek ama lord voldemort böyle bir hikaye de uydurmaz ki! lord voldemort en başta herkesi öldürür giderdi.

    arkadaşlık ilişkilerine gelirsek, gerçekten tom marvolo riddle'ın gerçek anlamda bir arkadaşı olsun, kalbine dokunan birisi çıkmasını isterdim. ama tom marvolo riddle'dan bahsediyoruz bunun daha mantıklı bir şekilde kurgulanması gerekti. küçüklüğünden beri insanlara acı çektirmesini seven, kendisinin farklı olduğuna inanan birinden bahsediyoruz.

    her şeyi eleştiren, hiçbir şeyi beğenmeyen biri gibi hissettim ama lordumuz olmamış. altı biraz daha doldurulmuş olsa daha iyi olurdu.

    yine de farklı bir bakış açısı, harry potter'dan esintiler görmek iyiydi.
  • harry potter hayranları beni her zaman şaşırtmıştır. evet, bir çok kitabın, dizinin, filmin, çizgi romanın, animenin ve hatta oyunların hayranları vardır. ama bu kitle sanki biraz diğerlerinden farklı. nedeni de çok açık aslında. mesela benim yaşım 27. ilk kitabı elime aldığımda gerçekten de 11'di yaşım. bu serinin arkasına neler okumadım, izlemedim, hangi kahramanlarla tanışmadım ki, hem de bu seriden kat kat başarılıydılar bir çok yönden. ama eksiklikleri, hataları olduğunu bilmeme rağmen her zaman en sevdiğim, canım sıkıldığında aklıma gelen de bu seri oldu yine. işte bu yüzden farklı bu kitle, çünkü çoğu için ilkti bu, fantastik dünyayı küçücük yaşta bu seriyle tanımaya başladılar, arkasından üstatları okudular. daha büyük ağabeylerimiz, ablalarımız gibi önce tolkien, le guin, pratchett külliyatlarını devirip sonradan elimize bu seri geçmedi. bu seri bizi onlara yönlendirdi.

    şimdi bakıyorum, yine bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, tutkuları azalmamış ve kendilerine sunulan alternatifler(fbawtft, cursed child) onları doyurmamış, daha fazlasını yapmak için uğraş veriyorlar. ben inanıyorum ki, nasıl peter jackson ömrü boyunca hayalini kurduğu orta dünya evrenini elinden geldiğince sinemaya uyarladıysa ileride de bu kitleden böyle insanlar çıkacak ve çok güzel işler yapacaklar.

    bu haberi duyduğumda da çok sevindim. umarım warner bros. ile bir anlaşmaya varabilirler ve rowling'in yapamadığını yaparlar, seviyorum sizi ponçikler.

    (bkz: entry'nin sonuna doğru saçmalamaya başlamak)
  • "bu nasıl hayran yapımı film lan?" diye tepki vermeye sebep olan fragmana sahip film. warner bros "hayran" adı altında ekstra film çekmiş de youtube'da gösterecekmiş gibi duruyor. acayip özenilmiş hemen her şeyiyle. bu arkadaşlar kickstarter gibi bir platformdan para toplayarak özgür bir şekilde bunu yapabiliyorlarsa, ellerine milyon dolar'lar verilse kim bilir neler neler yaparlar...

    18 ocak'ı beklemedeyiz.
  • olmamıştır. ravenclaw ve hufflepuff odaklı yapımın hp süreç mekaniğine daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. üzerine ihtişamlı ve kaliteli bir seri kurulabilir. tom riddle olayı; ne bileyim alelade bir ağrı kesici etkisi yaratsın diye ortaya atılmış sanki. fanların ağzına bal çalmaktan başka bir şey değil gibi gözüküyor.
  • final trailerini şuradan link izleyebileceğiniz,youtube'da yayınlanacak olan film.
hesabın var mı? giriş yap