• universitenin zararlarından payını almış, (bkz: universite okumanın zararları/@coquille) değişmiş, değiştikçe değişmiş, yuzunde bir tebessum insanı. yazar da olmuş; ilk kitabını bastırmıs aegee-ankaralı.
  • gazeteodtülü'nün genel yayın yönetmeni imiş.
  • "bir satılmışım, sponsorlu şenlik istiyorum" başlıklı, ayn rand referanslı başyazı yazabilecek kadar ertuğrul özkök versiyonu veya taklidi veya özentisi gazeteodtülü başyazarı. bir ozan önen girişimi.
  • adanalı, liberal bir düşünce özgürlükçüsü. kayışı kopuktur ama muhabbeti her şeye rağmen iyidir.
  • lisans: felsefe, odtü.
    1. yüksek lisans: avrupa çalışmaları, katolik leuven üniversitesi, belçika.
    2. yüksek lisans: ileri derece avrupa ve uluslararası çalışmalar, avrupa uluslararası araştırmalar yüksek enstitüsü, fransa.
    doktora: radboud üniversitesi, hollanda. (2010- ...)

    akademik çalışmaları

    ilgi alanları: sekülerleşme, sekülerleşme tarihi, laiklik, post-seküler toplum, liberalizm ve batı medeniyeti modernleşme tarihi
  • tanımam etmem ancak meraklı ve realist bir insan olduğu aşikar. bilimsel metodolojiye sadakati takdire şayan.
    böyle adamlar lazım bu topluma. kafa açıyo...

    (bkz: sekülerleşme) *

    fazla politize bulduğum ve samimi olmadığını düşündüğüm insanlarla gayet samimi ve akıcı bir program yapmış.
    https://www.youtube.com/watch?v=brqcfxhsg6i )
  • liberte yayınevinden çıkan "sekülerleşme" kitabı ilgi çekicidir.
  • kitabında ramazan'ın lgbt onur yürüyüşüne denk gelmesine rağmen müdahale edilmemesini sekülerleşmenin alameti olarak yorumlayan sözde araştırmacı.

    2015 lgbt onur yürüyüşünde gördük müdahale var mı, yok mu, sekülerleşme var mı yok mu...
    http://webtv.hurriyet.com.tr/…-uzerine-cikti_115070

    bu arkadaş, anadolu'da 5-10 sene önce ramazanda açık restoran olmayıp, şimdi olmasını da sekülerleşmeye bağlıyor. oysa ki mcdonald's, sbarro gibi zincir fast food şirketleri açık olduğu için artık ramazanda da açık restoran bulabiliyoruz. yoksa halk artık daha seküler olduğu için değil. bu uluslararası sermayenin ve laik türk sermayesinin yaklaşımıyla ilgili tamamen.

    argümanları da genel olarak "bak işte sekülerler rahat rahat yaşıyor, bir baskı yok" demek için akp'liler ve ak-liberaller tarafından kullanılıyor.

    sekülerleşmeden bahsederken, din eğitiminin 10 sene önceye kadar kat kat arttığında, eskiden 80 bin öğrencisi olan imam hatiplerin 1 milyonu aştığını gösteremez. çünkü bundan bahsederse ülke tv'de, kanal a'da programa çıkarıp, akp yandaşı stk'larda söyleşi verdirmezler. kim bilir belki yardımcı doçentlik kadrosu da çıkmaz kendine. napsın ekmek parası.
  • baştan sonra çarpıtma, yanlış çıkarım ve yanlış bilgi üzerine yazdığı araştırmayla türkiye'nin sekülerleştiğini iddia eden araştırmacı. evden çıkmadan araştırma yapmış gibi söyledikleri.
hesabın var mı? giriş yap