• ismi bora olan insanlarin yogun ilgi gosterdigini sandigim vw araba.
  • v5 2.3 litrelik bir motora da sahip olan otomobil.
  • amerika pazarına girmek isteyen vw 'nin geliştirdiği m segmentine yönelik tasarlanmış otomobil. avrupada bora olarak satılan araç usa 'da jetta olarak satışa sunuldu.
  • volkswagenin golf platformu üzerinde ürettiği sedan formlu kompakt sınıf otomobil... bir üst sınıf kalitesinde iç mekanı; alımlı ön tasarımı tercih sebebidir... 1,6 lt 100 hp'lik motoru; ağır kasasıyla birlikte biraz zorlanmaktadır; fakat 2002 model itibariyle getirilmeye başlanan 1,6 lt 16v 105 hp'lik motorla bu dezavantajın bir nebze daha iyiye doğru gittiği kanısındayım... bagaj hacmi 455 lt'dir... her volkswagen otomobili gibi rakiplerinden pahalıdır eğer bu araç size çok pahalı gelirse (bkz: seat toledo) (bkz: skoda octavia)
  • reklamlarında onu kullanmak için her türlü bahanenin öne sürülebileceğini ön plana çıkaran otomobildir. gerçekten de öyledir. 2 senedir kullanma imkanı bulduğumdan söylemiyorum* harika bir otomobildir. insanın taksi yapıp istanbul yollarını arşınlayası gelir direksiyonuna oturunca. daha iyisi passattır ama uzunluk farkından dolayı şehir içinde bora tercih edilir. en çok satan rengi gümüştür.*

    bora 1.6* ile ilgili ufak bir detay vardır. bu araba 50-60km'den 80-100 km gibi hızlara çıkmak için yırtınır ama 100'den sonra açılarak 210*'a bile hızla çıktığı görülmüştür. evet o hızda stabilitesi biraz azalmaktadır ama olsun*. şehiriçi kapışma performansı olarak* opel corsa 1.4 90 beygir tarafında çok rahat dağıtılsa da otobana çıkıldığında kendini belli eder. zaten bora'sı olan ağır adamdır aile içi eşraf hariç* kimseyle kapışmaz*. bora ile kapışmaya çalışana da güler.*
    sonuç olarak o boradır bmw m3 zannedenlerin kullanma kılavuzuna bir daha bakmaları gerekir.
  • fiat uno marka otomobilimle kapıstıktan sonra sahibinin satmak istediği otomobil
  • bana gore tasarim acisindan son zamanlarda volkswagen'in uretmis oldugu en sahane sedan otomobil.
  • mütevazi dizaynlı vw nin sedan otomobili
  • amerikadaki eslenigi olan jettalarin tdi 90hp, 2.0lt 115hp, 1.8t 180hp ve vr6 200hp motor secenekleriyle sunuldugu dusunulurse turkiyedeki bora'larin cok dusuk performans secenekleriyle satisa sunuldugu dusunulebilir. ancak gel gelelim turkiyedeki benzin fiyatlari amerikaya gore 4 kat pahali, ortalama gelir ise bir o kadar dusuktur. bu nedenle akilli turk vatandasi icin bu araba turkiye kosullarinda biraz anlamsiz lukse kacar. yien de vw'in bmw 3 serisine karsilik olarak hazirladigi bu seri arka koltuk hacmi acisindan biraz sicmakla beraber ilk kez bmw konforuna ve performansina bir nebze olsun yaklasabilmektedir.
  • -volkswagen yeni bi araba çıkarmış.. reklamları var..
    -hmm.. neymiş?
    -ay unuttum bi erkek ismiydi?
    -erkek ismi!?
    -evet evet.. hah suat!
    -höst..
hesabın var mı? giriş yap