• volvo v40 üzerinden geliştirildiği söylentileri dolanan araç, sözde fotoğrafları da internette cirit atıyor.

    https://www.media.volvocars.com/…hbydate=0&sortby=0
  • gayet beğendiğim bir araç olmasına rağmen, o kadar para verip araba alacaksam eğer değer kaybı olmadan satabileceğim bir otomobil alırdım. ne yazık ki volvo'nun türkiye'de ki pazar payı bu talebi karşılayacak düzeyde değil. kalite/konfor açısından çok iyi olabilir ama dediğim gibi pazar payı yüksek daha kötü bir otomobil yine de tercih nedenidir benim için...

    hatta şu jantlarla mükemmel duran arabadır kendisi; http://www.youtube.com/watch?v=uxu353dj4yk
  • mart 2013 de izmir e geleceğini duyduğum araçtır. ikinci el piyasasının ideal düzeyden çok uzak olacağını düşünmem dışında bence mükemmel. sürüş keyfi mi değer kaybı mı muhakemesini mart ayına kadar yapacağım. aracı canlı görmek ve test drive a katılmak için can atıyorum.

    başlıca ilgimi çeken yanları:

    -active tft göstergesi çok güzel olmuş. ruh halimize göre araç kullanışımız ve araçtan beklentilerimiz değişkendir. volvo bunu çok iyi yakalamış ve aracın bize karşılık vermesini sağlamış.

    -trafik durumuna reaksiyon gösteren cruise control harika.

    -lansman rengi(raw copper) ve mat siyah jantlar göz kamaştırıcı.

    -metalik renkteki tampon korumaları ve kapı eşikliği maceracı bir hava yaratmış.

    -1600cc hacminde dizel seçenek üst klasman araçlarda kolay bulunmuyor. bence büyük avantaj.

    -aracın arka bölümünün dizaynı gerçekten harika. spline çizgilerin uyumunu başarıyor volvo.
  • tam istediğim gibi bir araç buldum derken dizel versiyonun manuel şanzımana sahip olduğunu öğrenmem ile hayallerimi yakıp, yıkan zalımın arabası.
  • nihayet dizel otomatik seçeneğinin 2013 yılında geleceği söylenen gözümün bebeği.
  • 2007 model s40'ımı satarak 2014 d2 modelini aldığım araç. sedan hastası biri olarak başta önyargılı yaklaştım çok ama yükseltimiş gövde araca alışmamı kolaylaştırdı. iç mekan, teknoloji vb. konularda aydınlanma yaşadım resmen 7 yılda bu kadar farketmesi çok acayip.

    sonuç olarak memnunuz şimdilik marka daha önce başımı hiç ağrıtmadı umarım v40 cross-country, s40'dan bile daha memnun eder.
  • hanımla konuşacağım, eğer tamam derse kendisine kuma getirmek istediğim araba.

    bir 100 bin kadar mesafemiz var arada. elbet bir gün buluşacağız.
  • yekten tanım: uzun yolda cruise control ile 90 km/h sabit hızda 15kr yakan dizel otomatik versiyonu olan araçtır.

    ancak bezdiren taraflarına değinmek gerekirse;

    -süspansiyon koymayı unutmuşlar bence bu araca. üzerinden geçtiğiniz çakıl parçasını hissediyorsunuz. şehir içi bozuk yolda arabadan inip kusası geliyor insanın. tiksindirmiştir.

    -aldıktan bir ay sonra rot ayarı bozulmuştur.(çukurlara düşmemek için gösterdiğim çabaya rağmen)

    -direksiyon simidinde kullandıkları deri çok adidir, tırnak temasında bile yırtılabilir.

    -d2 versiyonunun kullandığı powershift vites kutusu gerçekten başarısızdır. rampa aşağı inerken istemeseniz de motor freni yapar aracı yavaşlatır. (mercedes, bmw, audi markalarına kıyasla)
  • favori arabalarımdan biri olmaktadır kendisi. araba herşeyi ile bir tasarım harikası. ancak fiyat politikası ve donanım ekleme bakımından volvo'ya o konuda ben de çok kırgınım. biraz indirim ve güncelleme yapılması gerekir diye düşünüyorum. şu an dolar'ın yükselişi, vergiler malum ama donanım konusunda baz fiyat ile çok fark çıkmakta. bir de sanırım arabada büyük bir illüzyon mevcut. normal v40 modeli ile aralarında sadece 38 mm fark olmasına rağmen cc modeli inanılmaz yüksek duruyor. sanırım tasarım ile alakalı birşey. baya bir yakından inceledim çözemedim yani bilemedim. lansman rengi de inanılmaz yakışmış kerataya. alana şimdiden hayırlı olsun ne diyelim.
  • bugün deneme sürüşü yaptığım araç. araba değildir bildiğin uzay mekiği hatta x fighter, titanyumla kaplamışlar üstüne de yıldızları seyret diye cam tavan yapmışlar, etrafı seyrederken kaza yapma diyede otonom sürüş sistemi koymuşlar. aletin heryerinde bir şey var arkadaş, en ince yeri 10 cm kalınlığında alman olmamasına rağmen panzer efsaneleri kingtiger ve kingpanther'in genetik mirasçısı olduğu kesin. ben hayatımda bu kadar güvende hissettiğim başka bir araba hatta ortam hatırlamıyorum. dış dünyadan kopuyorsunuz içinde. yalnız o kavak gibi isveçliler bu alete nasıl sığıyorlar onu çözemedim, ön tarafa eyvallah da türkiye ortalamasının altında olan ben bile kafamı tavana sürttüm arka koltukta. karar vermeden önce sırada kaşkay, kuga, bmw 218 ve insignia var haydi hayırlısı.
hesabın var mı? giriş yap