• neden volvo sorusunun cevabını veremeyecek kazadır.

    bu hiç bir şey ifade etmez. fren yaparak alçalıp tamponun altına girersen volvo da aynı hale gelir. radyatör ve kaput kapağının bu hale gelmesi sadece görüntü kirliliğidir, güvenliğin ölçüsünü buradan anlayamazsınız.

    sadece 20km hızla giderken volvo s40 ile kırmızı ışıkta aniden duran mercedesin yüksek tamponlu minibüsüne arkadan vurdum, görüntü aynı oldu. bir de zaten kaza yapmışım, canım sıkkın, mercedes sürücüsü geçmiş karşıma "hani volvo sağlamdı bu ne hal" dedi. dallamaya bak, bu muhabbetin yeri mi şimdi. ben de dedim "birader aynı tip araçları al, hangi marka olursa olsun bu şekilde kaza yaptır, yine en iyi volvo çıkar içinden ama görüntü hep buna benzer olur."

    isteyen aynı kazayı s80 ile deneyebilir, yine fotoğraf atarsınız artık.

    debe edit: yaptığım kazanın fotosu bu şekilde çarpınca mercedes'e de bir şey olmuyor görüldüğü üzere.
  • öncelikle volvo'yu sever ve sayarım benim için ayrı bir dünyadır onu belirtiyim.

    ikinci olarak burada elma ile armut karşılaştırılmış onu belirtiyim. xc90 bildiğimiz suv karşısındaki mercedes ise görüldüğü gibi suv değil.
  • bu kazaya göre araçları kıyaslamak elma ile armudu kıyaslamak gibidir.

    öncelikle biri suv, diğeri sedan
    biri önden darbe alıyor, diğeri arkadan. arkadan darbe alan her zaman daha az zarar görecektir.
    xc90 2015 kasa 2000-2200 kg arası, mercedes e w211 kasa 1600 kg ve hareket halinde kinetik enerjileri bir değil.
    mercedes darbeyi ön kaputtan alıyor, xc90 ise darbeyi taşıyıcı omurga üzerinden alıyor, bir kere yükseklikleri farklı. mercedes en yumuşak yerinden darbe alıyor.

    bu fotoğraflara güvenip kamyonun altına girmeyin, xc90 da olsa sağ çıkmanız zor olur.

    xc90 euro ncap test videoları da burada.
    https://youtu.be/teyl3n0aidk

    edit: mercedes e serisi w211 kasaymış
    ağırlığı da 1600 kg.
    potansiyel enerji yazmıştım kinetik enerji olarak düzeltildi. fizik kurallarını yediğim için çok kızdım kendime.
    bu arada olay bir alt geçitte geçiyor ve potansiyel enerjiler de biraz farklı.
  • xc90 ın sağlam olduğunu göstermeyen kazadır. ancak sağlamdır bunun için kaza yapmasına gerek yoktur.
  • motor kaputunun katlanmasından mercedes olduğu belli. aşağılamadan önce dünyada kaç binek araç kaza yapınca motor kaputunu böyle nizami katlayabiliyor, bu katlanma ne işe yarıyor bir araştırın derim.

    edit: çok sayıda mesaj gelmiş. herkese cevap veremedim maalesef. sacın giderek inceltilmesi yakıt ekonomisiyle alakalıdır bunu bir tarafa koyalım. motor kaputunun katlanması hem darbenin emilip enerjinin yayılmasını sağlar hem de yeni tip araçlarda yaya güvenliğinin bir parçasıdır. ncap testlerini izlerseniz kafadan çarpmalarda (5 yıldız alan çoğu) araçların motor kaputunu nizami biçimde katladığını görürsünüz. yıllarca bunun üzerine çalışmış mühendisler var. yaya koruma özellikli aktif motor kaputu, yaya güvenliği için mercedes'te güvenlik donanımıdır. u60 koduyla araçlarda eklendiğini küçük bir araştırmayla bulabilirsiniz. ayrıca merak edenler için bilimsel bir araştırma
    yaya koruma özellikli aktif motor kaputu
  • buradaki kıyaslamada bence sıkıntı yok. aracımızla kaza yaptığımızda seçmece yapamıyoruz. benim araç hatchback bana suv çarpmasın diyemiyoruz. model yılı da farketmiyor sonuçta eski araçlar da trafikte. işte tam da bu yüzden bu kaza sağlamlık açısında tam bir ölçüt oluveriyor.
  • siz siz olun elma ile elmayı denk getirecek kaza yapmaya çalışın dediğim karşılaştırma..

    özellikle suv vs suv tercihiniz olsun.
  • volvo'nun ya da mercedes'in kaç model olduğuna takılmanın bir anlamı yok, sac kalınlığı geçmişten günümüze kalınlaşma değil incelme eğilimi göstermiştir, dolayısıyle bu bir ölçme kriteri olamaz. sonuç olarak volvo mercedes'in kaputunu kağıt gibi katlamış mı katlamamış mı ve volvo'da bir göçük, deformasyon var mı ona bakmak lazım.

    güzelsin ve sağlamsın volvo.
  • bir gün toplanıp volvoyu döverler ama ne zaman. hiç bir kazada ibne kılını kıpırdatmıyor. "hacım bi şeyin var mı" edasıyla camdan kafayı uzatıp arkaya bakıyor adeta.
  • gayet normal bir kazadır. şayet aynı şey mercedesin bir jipi ile volvonun sedanı için de gerçekleşir.
    buyrunuz iish'ın bu konuyla ilgili çektiği video
    kazalarda tamponun tampona denk gelmesi hem güvenlik hem de hasar bakımından en önemli şeylerden birisidir.
    bu işin hala bir standardı olmadığı için eğer bir arabanın radyatör-kaput seviyesi başka bir arabaının tamponuna denk gelirse böyle bir durum kaçınılmazdır.
    tabi bu enrtry volvo'nun sağlamlığını da yadsıyamaz.
hesabın var mı? giriş yap