• anlamıyorum arkadaş... tutturmuşlar bi "vücudumuzun yüzde 70'i sudan oluşur" diye bi laf, ders kitaplarına girmişler ilkokuldan beri beynimizi yiyorlar.

    külliyen yalan.

    kim bunu yazan eden, ya da ilk çıkaran? "vücudumuzun yüzde 70'i sudur." her kimse beyni sulanmış onun belli. ne yazık ki normal insanlarda yok böyle bi olay.

    şimdi bakıyorsun ne var vücutta?

    kan var.

    her sağlıklı insan, ağırlığının yüzde 10'u kadar kan barındırır vücudunda. (kurban bayramında hayvan kesince görüyoruz bunu, biz de hayvanız ya) 100 kiloysan 10 kilo. etti mi yüzde 10? hadi safra suyu, mide suyu, öd, bağırsak, işkembe filan saydık diyelim, taş çatlasa yüzde 15 ediyor.

    abe kardeşim, nerede geriye kalan yüzde 55? yıllardır bizi yiye yiye bu hale getirdin, zırvalarınla, dayattığın ezber bilgilerle kaç tane çocuğun lgs'de öss'de hayatını kararttın. sordular "kaçta kaçı sudur" diye, ben işaretledim "taş çatlasa yüzde 15" seçeneğini. izan diye bir şey var kardeşim.

    senin için iddianı kanıtlaman da öyle zor bir şey olmasa gerek. bilimcisin ya...

    madem diyorsun ki "insan vücudunun yüzde 70'i su", 100 kiloysan senin vücudundaki suyu yok etsek kalacak senden geriye 30 kilo kemik - et değil mi?

    madem bu kadar iddialısın, 50-100 yıldır tüm dünyayı yalan yanlış bilginle -kusura bakmayın- sikiyosun, gir o zaman mikrodalga fırına! gir! gir! girsene!

    madem bilim için yaşıyorsun, bilim için soyun ve gir. kanıtla iddianı. gir mikrodalga fırına, gerekli süreye de ayarla girmeden, sonra çek kapağı. süre dolunca seni çıkartıcaz bakalım 100 kilodan geriye 30 kilo kalmış mısın?

    öyle atıp tutarak olmuyor bu işler.

    yer mi? yemez.

    zaten siz anca laf!

    külahımın bilimcisi...

    edit: troll olup dinci damgası yedik iyi mi... referandum herkesin sigortalarını patlatıp vücudunu buharlaştırmış, her entry'yi tehdit olarak algılayan mal bi kitle var (evetçilere küfreden chp'li gibi oldum yuppi). anladık sizin vücudunuzun %6'sı su. tamam. beyninizin de %10'u değil, %67'si çalışıyor. dünyanın da yüzde 100'ü su.

    edit2: bu entry de itirafım olsun: lise3'te biyoloji 1'den kalıp sayısal diploması alamamış, genel kültür diplomasıyla mezun olmuştum. o yüzden ekşi'de takılıyorum.

    edit3: yapılmışı varmış:
    http://www.youtube.com/…0265bb3&playnext=1&index=97
  • yalan olsa tavuğu pişirince neden suyunu salsın. insanı da pişirsek suyunu salar o eminim.
  • karpuzun %99'unun sudan olustugu gibi bir yalandir. karpuz karpuzdan olusur ulan!
  • 3 tarafı sularla çevrili bir ülkede yaşayan insanların inanabilecekleri yalan. %5 lik bir sapma var ama o kadar olur.
  • troll'leri beslemeyelim ama sırf şu başlığı görüp ''doğru lan?!?'' demesi olası insanlar varken oturduğumuz yerde oturalım mı öyle?

    insan vücudundaki en sert dokulardan bir olan kemik dokuyu oluşturan hücrelerde bile su olduğunu bilmeyenlerin beyanatıdır bu. kan, mide öz suyu vs diye saydıkları aslen vücuttaki suyun çok küçük bir kısmını oluşturur.

    bir hücre içinde yüzdesi en fazla olan madde sudur. dna, proteinler vs. su içinde çözünüp fonksiyonel üç boyutlu hallerini* alırlar. suyun olmadığı bir ortamda proteinler kristaleşir ve çalışmaz hale gelir. vücuttaki hemen her reaksiyon protein yapıdaki enzimlerle katalize olur. enzimler de çalışabilmek için protein yapıda olduklarından yukarıda bahsettiğim sebeple suya ihtiyaç duyarlar. susuz bir canlılık düşünülemez.

    kısaca iddia sahibinin et, kemik diye bilimsellikten tamamen uzak bir şekilde bahsettiği kısımlarda ciddi ölçüde su vardır. korkarım bu kafalar aynı mantığı kurarak misal bir ekmeğin içinde de hiç su olmadığını iddia edecekler. oysa bildiğimiz, her gün yediğimiz ekmeğin bile %35'i sudur.

    ve bütün bunları bilmek için lise 1 biyoloji bilgisi bile yeterlidir aslen.

    daha ayrınıtılı bilgi için http://en.wikipedia.org/wiki/body_water
  • yalan olduğu doğrudur. vücudumuzun yüzde 70'i sutopu plazma'dır.
hesabın var mı? giriş yap