• kaslanmak yapay bir görüntü değil, tam tersine doğal görüntüye kavuşmaktir. bilimsel bir gerçek. belki linç edilicem ama gayet bilimsel dayanaklarla açikliyor olucam ve okuyunca hak vericeksiniz.

    1. vücut geliştirme irksal degildir! çinli'den, fransiz'a, arap'tan, ingiliz'e herkesin vücudu vücut geliştirmeye ayni reaksiyonu verir. kaslanmak! çünkü bu bizim genlerimizde vardir. aksi takdirde ne kadar kasarsak kasalim kaslarimiz gelişmezdi. öncelikle insan evrimsel olarak yüzbinlerce yil, hatta eski primatlari da katarsak milyon yil doğada koşarak, atlayarak, tirmanarak ve yük taşiyarak evrimleşti. bunun neticesinde kullanmadigimiz organlar ve kaslar kaybolurken ihtiyac duyduklarimiz ise gelişecek şekilde evrimleşti. yani kaslanip güçlenmek milyonlarca yil bir ihtiyaçti.

    2. antik yunan ve roma çömleklerinde ve eserlerinde siradan halk bile kaslidir! şişman olarak betimlenen karakterler ise genelde aristokrat ailelere mesup bir avuç azinliktir. askerden gectim, balikçi, düşünür hatta müzisyen bile kaslidir.

    3. insanoğlunun yemek yemek icin koşup, tirmanmamasi gereken zamanlar son birkaç yüzyil, hadi birkaç bin yildir diyelim. bu süre evrimsel açidan komik bir süredir ve mevcut gen havuzuna etki etmemiştir. kaldi ki o zaman bile istediği an yemeğe kavuşan insan bir avuç azinlikti. mesela bir firavun dinlenirken onbinlerce köle taş ocağinda piramitler icin çalişiyordu. gerek süre gerekse miktar olarak mevcut gen havuzunu etkilememiştir.

    4. modern çağ hastaliklari. vücudumuzun ilk defa kolesterol, damar tikanikliklari, diyabet gibi reaksiyonlar vermesi. sebebi tabiatimiza aykiri beslenme ve spor yapmama. artik yemek yemek için koşmak zorunda olmadiğimiz gibi bir de ihtiyacimizdan da çok kalori aliyoruz. vücudun günlük ihtiyacinin çoook çok üzerinde şeker, tuz ve yağ gibi şeyler tüketiyoruz ve buna ek olarak evrimin vücudumuzu hazirladiği halinin aksine spor yapmiyoruz. yakmadan çok kalori almanin neticesinde ortaya çikan vucüt asla ideal vucüt olamaz.

    yani insanlik tarihini seneye vurursak, insanlar 1 ocak'tan 30 aralik'a kadar kasli gezdi, 31 aralik'ta kassiz geziyor.

    dipnot: steroid kullanip da balon gibi olan vücut geliştirmeciler hiç üzerlerine alinmasin. onlar da göbekli adam kadar yapay. burada betimlenen vucüt geliştirme şunlardir: 1 , 2 , 3

    asla şu degil: 4
  • tabi lan manyak mısın... baklava dogada da var zaten...
  • asla şuan ki hantal masa başı insanı normal demiyorum ama sen hiç omuz boyun kasmış karın çıkarmış bir hayvan gördün mü. bir maymundan daha fazla efor sarfedemeyen insan doğası gereği o kadar kasa ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. vücut geliştirmekten ziyade düzenli spor desek daha doğru olur. buna gerçekten ihtiyacımız var. veya evrimsel süreçte farklı bir şeye evrilmemiz gerekiyordur ne dersiniz?
  • kasların beyin yerine vücutta toplanmış olmasına örnek bir entry başlığı .
  • (bkz: pipi mi lan o)
  • açmayın pipi. ayrıca imgur linki vermeyin artık gözünüzün yağına ekmek banayım.
  • örnek inşaat işçisi desen anlardık bir sürü yazmışın
  • tembel ekşiciler tetiklenebilir ama.. doğal olarak vicut geliştirmek en sağlıklı sporlardan birisidir
  • vücut geliştirmek derken fit sağlıklı olmaksa tabiki de öyle. öyle balon gibi şişmeye de gerek yok; fit olacak insan, diri bir vücudu olacak, o yeter. ama doğal hale gelmekten ziyade kişisel bir başarı bu. emek ister, herkes yapamaz. yapılsaydı sokaklar yunan heykelleriyle dolmuştu zaten.
  • fitness insanı olması gereken hale getirir sağlıksız olan vücut geliştirmedir. gene de obez olmaktan daha iyidir vücut geliştirme ile uğraşmak. kimse 150-200 kilo squat girip sağlık için yapıyorum demez.
hesabın var mı? giriş yap