• başarı ve mutluluk için para gerektiğine inanan, bunu kazanmak için sabahın köründe uyanıp akşama kadar bir şirkette esir kalan insanlara denir.

    hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak isteyenler şuraya bir göz atabilirler.
  • sözlükte apple,iphone x ve volkswagen golf başlıklarında cirit atanların oluşturduğu ne fakir ne zengin denecek gruptur. aslen iğrenç insanlardır bunlar nitekim ellerinde belli bir konfor düzeyi vardır ve bunu korumak için her türlü ahlaki değer, erdem, etik ve morali hiçe sayabilirler.

    atatürkçü ve seküler olduklarını iddia eden bu kişiler insan haklarından bihaber biçimde suriyeli göçmenler başlığında ırkçılık, the red pill başlığında seksistlik yaparlar. arada gider vegan başlıklarında nefret kusarlar. dönüp dolaşıp ya donald trump'ı ya da vladimir putin'i överek masturbasyon yaparlar.

    feministler, veganlar, çevreciler ve bilumum aktivistten ve bir şeylerin değişmesi gerektiğini savunan insandan nefret eder, kapitalizmin müthiş bir şey olduğunu düşünürler. statükocu diyince de zorlarına gider. bunlar hem servet hem de gariban fakir fukaranın düşmanıdır.

    gerçekten zengin olmadıkları için yarı cahildirler, belli bir eğitim düzeyleri vardır ama kültürlü değillerdir. keza tam anlamıyla fakir ve aç olmadıkları için de pasifist ve korkaklardır bol bol konuşurlar ama icraat yoktur. klavye başında vatanı kurtaran güruhun büyük kısmı bu tiplerden çıkar.

    otosansürlü ekşi'de muhalefetini yapar, sansürlenmiş içeriğini netflix'te izler, spotify'dan concentration mood müziğini açar, zehirli istanbul havasının keyfini çıkarırlar. hafta sonları da her biri birer iktidar yalakası olan üç büyüklerden birinin yıllık kombinesi ile maça gider izmir'in dağlarında çiçekler açar diye bağırıp masturbasyon yaparlar.

    var olan iktidarın ve yozlaşmışlığın asıl sebebi olduklarından bihaber biçimde çomar aşağı çomar yukarı yaza yaza fakir fukarayı ve iktidar yalakası sermayeyi eleştirme haddini kendilerinde görürler.
  • maaş kölesi. maaş bağımlısı.
hesabın var mı? giriş yap