• yeni bir aplikasyon. alarmla uyanmaya bir alternatif olarak, dünyanın herhangi bir yerinde birilerini uykusundan uyandırmak isteyen birinin ağına takılıp uyandırılıyorsunuz. ya da dünyanın herhangi bir yerinde uyandırılmayı bekleyen birini uyandırabiliyorsunuz. şu an için türkiye'dekileri uyandıramıyorlar sanırım. ama türkiye'deyseniz, canınız sıkıldıkça birilerini uyandırmayı deneyebilirsiniz. eğlenceli oluyor.
  • ingilizce öğrenmek isteyenler için on numara uygulama. açıyorsun uygulamayı ve dünyanın herhangi bir yerindeki birisiyle direkt konuşmaya başlıyorsun.
  • dün yükleyip denediğim program. kısa bi süre bekliyorsunuz, rastgele birisi çıkıyor, ekranda arayan kişinin bulunduğu ülkenin bayrağı ve konuştuğu diller yazıyor. sürekli suudi arabistanlı, lübnanlı, mısırlı araplar çıkıyor ve aptal aptal kebab falan diye zırvalıyorlar. 1 kere kanada bayrağı çıktı. aha dedim sonunda batıdan birisi, açtım. adam suriyeli mülteci çıktı... hey allahım. ama efendi efendi konuştu. 10 dakika dolduğu zaman konuşma sonlanıyor. 10 dakika konuştuk. 2012'den beri kanada'daymış. akıcı bir ingilizcesi vardı. savaştan kaçmış gitmiş kanada'ya. 10 dakikada futbol, savaş, terör, türkiye suriye sınırı ve mülteciler hakkında konuştuk. sonra konuşma sonlandı. adam gibi konuştuğu için 5 üzerinden 4 puan verdim. konuşma bittiğinde karşınızdakine 5 yıldız derecesinde puan verebiliyorsunuz. play store'daki gibi. 1 vererek rapor da edebilirsiniz. çeşitli rapor seçenekleri/nedenleri karşınıza çıkıyor seçip raporluyorsunuz. ayrıca ortalama puanınız oluyor size verilen puanlardan ve arayan kişininkini de görebiliyorsunuz. karşı tarafın izniyle (uygulama ayarlarından) konuşmayı sonradan dinleyebiliyor ve kaydedebiliyorsunuz. ayrıca mesaj da atabiliyorsunuz.
  • fougesıa limited tarafından geliştirilmiş alarm kurmuş insanları uyandırmak dışında çeşitli konular üzerinden de farklı milletten kişilerle sohbet etmenizi ve mesajlaşmanızı sağlayan akıllı telefon uygulaması.
  • ingilizce konuşmayı geliştirmek için biçilmiş kaftan diyebileceğim uygulama. insanları uyandırmak için oluşturulmuş bir uygulama olmasına rağmen, uyandırmak veya uyandırılmak amacıyla kullanan kişi sayısı çok az. wakie app
  • bugün rastgele uygulama ararken indirdiğim uygulama. kurcalarken yanlışlıkla bir konuşma başlattım ve bir 5 dk kadar yarım yamalak ingilizcemle isviçreden biriyle konuştuk.

    yalnız bu uygulamanın da ana sayfasında ergen ve abaza kitlesi epeyi birikmiş durumda. iyi birine rastgelmek heryerde zorlaştı.
  • güzel uygulamadır...
  • moderatör olduğum, türkler tarafından henüz keşfedilmemiş olağanüstü güzel program.
    başkalarıyla konuşabilir ya da yazışabilirsiniz. bu tamamen size kalmış bir olay.
    kısaca anlatmak gerekirse, istediğiniz bir konuyu yazıp sesli konuşmak istediğiniz ve müsait olduğunuz zaman bir butona basıp başka birisinin sizinle konuşmasını sağlıyorsunuz. bu rastgele belirlenmiyor, karşıdaki sizin profilinizi görüyor, konunuzu görüyor ve telefonu kendi isteğiyle açıyor. size 20 dakika süre veriliyor, 20 dakika içerisinde isterseniz kapatıyorsunuz, isterseniz devam ediyorsunuz. 20 dakika sonra kendiliğinden kapanıyor ve birbirlerinize 5 üzerinden bir değerlendirme yapıyorsunuz.
    (bkz: black mirror)
    ben konuşmam diyorsanız konuşmadan da konulara yazabilirsiniz. dünyanın her yerinden insanlarla konuşabilirsiniz. türklerle de konuşabilirsiniz. gruplar var gruplara katılabilirsiniz. istediğiniz dili geliştirebiirsiniz.
    fakat entelektüel gelişiminin gerektiğinden düşük olduğunu düşündüğüm bir türk kitlesi var. bunun için sizleri de oraya davet ediyorum.
    türk nüfusunun çok düşük olduğunu bilmenizi istiyorum. bu sizin için bir avantaj çünkü orayı daha yüksek seviyede bir topluluğa çevirebiliriz.
    her dilin kendine ait bölümleri var ve herkesin kullandığı ingilizce bölümü var. kullanmayı bilmeyen arkadaşlar hevesleri kırılmadan bana mesaj atıp gerekli yardımı alabilirler.
    not: mod olduğum için değil daha konuşulabilir insanları görmek istediğim için yazdım.
  • amacına uygun kullanılırsa pratik konusunda çok faydalı native speaker sayısı az olduğu için çekinmeden langır lungur konuşabilirsiniz. fakat hintli sayısı çokluğu gibi bir negatif özelliği var. nerden duymuşlar gelmişlerse mantar gibi tıkladığım yerden hintli çıkıyor. mümkün olduğunca konuşmamaya çalışıyorum çünkü niyetleri her zaman açıklamada yazdığı gibi olmuyor.
  • yabancı dil pratiği için kullanılabilecek dünyanın her yerinden kullanıcıya sahip uygulama.
    çok konuşmuyorum ben ama bazen eğlenceli olabiliyor, çok kafa bir ingiliz denk gelmişti mesela bir kere 20 dk nasıl geçti anlamadım(e bir de o aksan tabi..)
    öyle tanımadığınız insanlarla sohbet döndürebiliyorsunuz app'ı.
hesabın var mı? giriş yap