• brian wampler abimizin şahane müzikal oyuncaklar üretip canımıza okuduğu gitar efektleri markasıdır.

    reverb, rotasyon ve delay gibi efektleri beni çok çekmedi. işin açıkçası o hadiselerde empress, styrmon ve catalinbread daha derli toplu aletler yapıyor.

    gel gör ki, iş drive pedallarına gelince wampler gerçekten nefis işler çıkartıyor.

    favorilerim:

    plexi drive (ilk versiyon, beyaz)- tam manası ile bir plexi pedalı. dönem soundunu çok iyi aktarıyor ve pedalın çalım hissi de son derece gerçekçi. catalinbread dls gibi foundation drive değil ancak hemen her ampliyle anlaşabilen bir plexi-in-a-box arıyorsanız gayet tatminkar çözümlerden biri bu pedaldır. ikinci versiyonu (üstü ingiliz bayraklı olan) sıkıntılı, bulursanız bu ilk versiyona yazılın.

    clarksdale delta overdrive- tube screamer başlığında da bahsettiğim üzere ts sınıfının en aklı başında derivatiflerinden biri. gerek üçlü eq’su, gerekse inanılmaz hassas ve tanımlayıcı orta frekans kontrolüyle gerçekten adam gibi bir ts kendisi. hakkında şiir yazarım, öyle çok severim. yıllardır her ortamda ölümüne desteklediğim keeley red dirt’ün yanına kardeş olarak yakıştırdığım tek ts.

    velvet fuzz- hah, işte wampler’ın ününü köküne kadar hakettiği pedallardan birisi de bu. brian abi “ulan muff yapsam beğenmeyecekler, fuzz face yapsam beğenmeyecekler” diyerek oturup en baştan kendi fuzz şemasını çizmiş. clean kanala girin, big switch’ini seçin, gönlünüzce bir fuzz miktarı belirleyin ve ağzınızı yüzünüzü erite erite yardırın. dinamikler müthiş, iyi fuzzlarda olan sakız hissi yerinde...ulan harika bir pedal işte, fuzz bakıyorsanız direkt yazılın. germanium falan da değil, içiniz rahat çalın.

    tumnus- ya bu minik drive şeysini millet pek sevdi, hatta peynir ekmek gibi satıldı ama ben aylarca bir umutla kurcalayıp board’dan çıkarttım. klon kafası olduğunu söylerler ama değil. garip bir soğukluğu var. siz yine de deneyin, tamamen benim manyaklığım olabilir.

    tweed 57- enteresan bir başka drive pedalı. iteklenmiş fender tweed soundu ama bu da foundation drive değil. amplinizi fender tweed yapmaz tabi ama o tonal karakteristiklere yaklaştırır. fena değil ve pek benzeri yok.

    black 65- fender’cilik oynamakta tweed 57’den daha başarılı. 65 deluxe reverb (blackface) tonalitesine sahip. bu da foundation drive değil ama tweed 57’den çok daha gerçekçi.

    hot wired- müthiş bir all-rounder drive pedalı. hem high hem de low gain için şahane. iki tane voicing olarak tamamen farklı kanalı var ve her iki kanalda da üçer kademeli bass boost var. en son versiyonunda clean blend de var. kaçırmayın.

    sovereign- çok tight bir distortion pedalı. çok basit ama son derece etkili.

    bu saydıklarım elimde olan veya uzun süre sahip olup sonradan elimden çıkarttığım pedallar. diğer pedallarına da hakimim ama bunları içten dışa ezbere bilirim.

    sonuç: wampler iyidir...
  • piyasada baya etkili olmuş efekt pedalı markası. ürünler hem işlevsel açıdan hem de tasarım açısından muazzam. ama gel gör ki fiyatlar cep yakıyor.
hesabın var mı? giriş yap