• thief ve deus ex gibi muhtesem oyunlara imza atmis buyuk insan. saygiyla egilelim onunde.
  • oyun ustadi, elini attigi projeyi ilah yapan bunye. iki system shock'in yani sira ultima underworld de bunun elinden cikmistir.
  • thief gibi muhteşem bir oyunu icad edip ermişlere karıştığını düşündüğüm kişi. ayrıca thief serisinin özellikle ilk oyununda npc isimlerinin (issy, basso ,nammon, bafford vs..)ve malum hırsız garrett'ın isimlerinin tıpkı warren adındaki gibi ortada çift sessiz harf ile yaratılmış olması da garip bir detaydır.
  • ismi bile cyberpunk kokan büyük insan.
  • deus ex gibi bir efsaneyi başlatmış olan oyun tasarımcısı.

    deus ex her ne kadar harika bir oyunduysa, onun yapımında yer almadığı invisible war isimli ikinci oyun bir o kadar berbattı. deus ex'teki olay kurgusundaki başarısını, kendisinin sinema üzerine eğitim almış olması ve sinema konusunda da oldukça başarılı olmasına bağlayabiliriz.

    görünen o ki, sinema ile video oyunu sektörünü iç içe geçirmeye çalışmakta ve bu şekilde hem seyirciye etkileşimli bir sinema olanağı sağlamaya çalışmakta hem de oyun sektörünün değerini katlama gayretindedir. belki de bu yol ile bilgisayar oyunlarını dünya'nın yeni sanatı haline getirebilecek yegâne insandır.

    bu yönüyle de idolümdür.
hesabın var mı? giriş yap