• washington dc'nin profesyonel beyzbol takımı.
    bu sene açılan nationals park'da oynuyorlar.

    http://washington.nationals.mlb.com/
  • 1969 yılında montreal expos ismi ile mlb'e girdiler ve 2004 sonunda washington'a taşınarak şimdiki isimlerini aldılar. 2008 yılından beri maçlarını 42.000 kapasiteli nationals park'da oynuyorlar.
  • ryan zimmerman'a 6 senelik 100 milyon dolarlık kontrat bağlamışlar. geçen sene sakat sakat da olsa fena oynamadı ama fazla basmışlar parayı. onu geçtim takımın herşeyi michael morse bu sene 3.5 milyon kazanıcak, takımın tartışmasız en iyi hücumcusuyken zimmerman'ın kazandığının yüzde bilmemkaçını kazanması sıkıntı yaratabilir kulislerde.

    onun haricinde ise sağlam bir pitching kadroları var şu an. starting rotation'larında stephen strasburg gibi müthiş bir yetenek, kadrolarına kattıkları gio gonzalez ki geçen sene de izledik. yine geçen sene izlediğimiz jordan zimmermann, bu sezon daha istikrarlı oynayacağını tahmin ediyorum. bir de geçen senenin sonlarında parlamaya başlayan edwin jackson ile fena kitleyebilirler.

    bullpen'leri de aynı seviyede evlere şenlik. drew storen, tyler clippard gibi genç ve yetenekli relief'çiler, brad lidge gibi tecrübeli bir closer ile starting pitcher oyundan çıksa da kilite devam.

    herkesin beklediği 92'li genç yetenek bryce harper'ı da galiba bu sene major ligde oynatacaklar sonunda. bakalım ikinci bir a-rod mı geliyor yoksa ikinci bir kemal aslan vakası mı izleyeceğiz.

    bu sezon özellikle pitcher cenneti philadelphia phillies'e karşı güzel seriler izleteceklerinden, kuponlara bol bol under 9 runs yazdıracaklarından şüphe olmasın. nationals yönetimi çok doğru işler yaptı. nats'i tarihinin ilk playoff'una çıkarken görmek beni kesinlikle şaşırtmaz. bu vesileyle nats'i bu sezonun sürprizi, nl east'i ise sezonun playoff yarışı en fazla keyif verecek konferansı ilan ediyorum.
  • montreal seruvenlerini de sayarsak, 50 yillik gecmislerinde ilk kez bir world seriesde oynamaya hak kazanan takim. dun aksam biten national lig final serisinde st louis cardinals'i 4-0'la gecerek finale adini yazdirdi.

    bu vesileyle 2017-2018 sezonunda sampiyon olan bitiren sehrin buz hokey takimi capitals'dan sonra bir baska washington dc takimi daha final oynayacak.
  • sehirde o kadar buyuk bir heyecana neden oldu ki hukuk fakultesi olarak hizimizi alamayip dun destek videosu cektik. bu aksamki macin biletleri $1100 civariymis.
  • yankees'den daha disiplinli vuruculara sahip oldukları kesin olan... (juan soto, yazdım seni bir kenara...)
  • organizasyon olarak tarihlerindeki ilk şampiyonluklarını wild cardla gelip almışlardır. washington d.c. de şehir olarak 1924'ten beri beysboldaki ilk şampiyonluğunu görmüştür. final serisinde kimsenin evindeki maçı kazanamaması ise bambaşka bir konu.
  • 2019 yilinda gelen dunya sampiyonlugu sonrasi bir daha play off goremeyen takim. bu sene de su aralar national league'de son sirada takiliyor. bugun los angeles dodgers serisinin son macini yapiyor. kansas city royals serisini 2-1 ile kapatip geldigi los angeles'da ilk iki maci kaybetti. national league birincisi ile sonuncusunun bugunku macinda dorduncu inning'ler tamamlandiginda dodgers 4-3 ondeydi. nationals iki sayisini home run ile kazandi ama o sirada diger baseler bos oldugundan daha fazla sayi kazanilamadi. besinci inningde jamier candelairo'nun home run'i ile iki sayi daha kazandi ve 5-4 one gecti. washington nationals bu seneki 41. home run ile ligde 29. sirada. 6. inning'de uc base de doluyken yurekler agiza geldi fakat sayi vermeden gecildi. 7. inning basladiginda luis garcia'nin double'i ile acildi. fakat devami gelmeyince sayi steal'e ragmen kazanilamadi. dodgers'in sirasi geldiginde geri zekali kyle finnegan zamaninda topu atmadigi icin bir walk pesinden de steal'e sebep oldu. bu sene uygulanmaya baslayan atis suresi kurali olmadan once adamlar gevsek gevsek oynamaya o kadar alismis ki gozlerinin onundeki kocaman tabelada yazan sure icinde topu atamiyor ve devaminda da 5-5 oluyor. 8. inningde cj abrams defansin hatasiyla double yapti. fakat sonra kendi hatasiyla oyun disi kaldi. luis garcia bir kez daha vurdu ve home run yaparak durumu 8-5'e getirdi. bu inningde geri zekali kyle finnegan yerine hunter harvey ile basladi. dodgers 8. inning'e home run ile basladi ve 8-6 oldu. daha sonra bir de steal geldi. neyse fazlasi olmadi. 9. inning'e stone garrett'in double'i ile basladi. bir de steals aldi. keibert ruiz bir kez daha home run yapti ve skor 10-6 oldu. mac bu skorla bitti. sirada hafta sonu iceride philadelphia phillies serisi var.
  • bu hafta sonu serisinde karsilastigi philadelphia phillies takimini ilk macta 8-7 yendi. ilk iki inningde 2 ve 4 sayi alarak 6-0 one gecerek taraftarlarini mutlu etti. 5. inning sonunda 7-1 onde iken 6 ve 7. inninglerde gelen 5 sayi ile macin sonuna heyecan geldi. 8. inningde karsilikli sayilardan sonra mac 8-7 tamamlandi. bu sonucla ligde philadelphia'ya yetisti fakat hala cok altlardalar.
hesabın var mı? giriş yap