• penelope cruz, wagner moura ve gael garcia bernal'in kadrosunda yer alacağı casus filmi. yönetmen koltuğunda olivier assayas oturacak. küba, abd ve casuslar temalı bir film umuyorum anti-küba propagandası yapmazlar.
  • olivier assayas'ın iyi bir kadroya haiz politik gerilim projesi.

    imdb
  • yönetmenlik koltuğunda olivier assayas'nın oturduğu 2019 yapımı film.

    film dünya prömiyerini bu sene gerçekleştirilen 76. venedik film festivali'nde yapmıştı.

    geçen yıl filmekimi'nde doubles vies ile edebiyat dünyasına dalan olivier assayas, bu kez soğuk savaşın casus cephesine göz atıyor. 1998'de abd'de casuslukla suçlanıp yakalanan küba beşlisi, miami'de bir casus şebekesi kurup castro karşıtlarının arasına sızmış, gerçek kimlikleri yıllarca ortaya çıkmamıştı. ilk gösterimini venedik film festivali'nde yapan bu sürükleyici film, küba beşlisi'nin gerçek hikâyesini çarpıcı bir oyuncu kadrosu ve müthiş bir detaycılıkla beyazperdeye yansıtıyor. filmde narcos dizisinden tanıdığımız wagner moura da rol alıyor.

    filmin afişi
  • şimdi ben ezelden ve gönülden güney amerikalı olduğumdan objektif yorum yapamayacağım. filmin okuduğum eleştirileri son derece kötü ama yine de dilim döndüğünce filmekimi 2019'umun bu güzide kapanış filmini* anlatmak istiyorum. bi kere cast'ı nerelere sığdıralım, nasıl tebrik edelim? yani edgar ramirez'in yakışıklılığından bahsedebilrim ya da gael garcia bernal'in film seçimlerindeki siyasi tandansın belirliliğinden, durduğu sağlam çizgiden, ve maalesef onun bile yaşlanmış olması gerçeğinden. ya da wagner moura'nın hoşluğundan, uyuşturucu ile ilgili konuşmalarda seyirciye göz kırpan narcosgöndermelerinden.. hatta pek kıskansam daana de armas 'ın ışığından (ok, güzelliğinden).. penelope cruz gözüme pek bi sıradan göründü mesela bundan da bahsedebilirim ama hiçbiri fidel castro 'nun film içine yerleştirilmiş o kısacık videosu kadar çarpıcı olmayacak. videoyu bulamadım ama şuna benzer bir şey diyordu: "bunu hiç anlamıyorum: dünyanın en büyük casus ülkesinin* dünyanın en çok gözetlenen ülkesini* casuslukla suçlayabilmesini.."

    siyaset soslu gerçek hikayelere dayanan bir film olduğundan* ve dediğim gibi güney amerikalı olduğum büyülü gerçekçilik'inden dolayı çok keyifle izledim. ama o arada geçen wasp network tanıtımı müzikli banttan nefret ettim. olivier assayas'e soruyorum: ne gerek var bu şovlu müzikli basit kısma, altyazıyla cool bir şekilde kim kimdir'i verseydin keşke. olsun yine de teşekkürler. eleştirilere takılma sen; eline, yüreğine sağlık.
  • hikaye gerçek bir hikaye ama film çok yüzeysel anlatılmış, bazı sahneler aşırı saçma

    sen guatemala körfezine çıkıyorsun, sana hamburger, kola ısmarlıyorlar. adamı...
  • güzel film. imdb puanı hakettiğinin çok altında.

    yukarıda entry'de anlatıldığı gibi adam guatemala körfezine değil küba adasındaki amerikan üssü guantanamo'ya çıkıyor. adam küba ordusunda bir subay ve iltica ediyor. sorguya alınıyor ve sorgu arasında yemek için hamburger veriliyor. saçmalık nerede anlamadım.

    onun dışında bütün olivier assayas filmlerinde olduğu gibi görsellik mükemmel. başka bir yönetmen bu konuda kurguda daha iyi iş çıkarabilir, daha sürükleyici ve komplike bir film yapabilirdi ama bu görsellik de olmazdı.

    castro'nun araya sokulmuş gerçek konuşması filmin en iyi sahnesi.
  • olmuş film.
    kadro zenginliğine bakmadan açıp izledim ünlü oyuncular yerine başkaları oynasaymış yine bu kadar ilgiyi çekerdi diye düşünüyorum. küba konulu filmlere hayran biri olarak konusu bir tık daha farklı geldi.
  • güzel film.
    ımdb puanı hakettiği değerin altında. (miamideki fidel karşıtı kübalılar asılmış olabilir puanlara)

    ayrıca filmi izlerken berlin duvarının neden inşa edildiği de çok iyi anlaşılıyor.
  • --- spoiler ---

    penelope'nin oyunculuğu, escobar reyis ve versage'ı oynayan oyuncuyu izlemek hatrına vakit geçirilir. film ve aksiyon olarak tırt ötesi. zaman kaybı.

    --- spoiler ---
  • fernando morais’in the last soldiers of the cold war adlı kitabından uyarlanılarak senaryosu yazılan espiyonaj tandanslı netflix menşeili film.
    penelope cruz, edgar ramirez, wagner moura, gael garcia bernal, ana de amas gibi oyuncularla kadro sağlam, okyanus üstündek uçakların sağa sola kaçıştığı ve uçsuz bucaksız altın rengi kumiarla kaplı sahillerdeki çekimlerle kamera performansı harika.

    ilk yarım saati kasıyor bir noktadan sonra ters köşeler başlıyor.
    bununla beraber yönetmenin anlatım dili sıkıntılı, kimi bölümler kopuk belki o dönem küba'da yaşamış hafızası güçlü insanlar olayların arasında bağ kurabilir ama geri kalan seyirci öyle ekrana bakar kanımca.

    ekleme - fragman
hesabın var mı? giriş yap