waylon jennings
-
amerika'nın en baba country müzisyenlerinden biri. lakabı bukalemundur. fender, kendisi için özel, bol desenli-işlemeli bir telecaster üretir.
-
37 doğumlu, 60larda meşhur olmuş, 2002'de kaybettiğimiz şarkıcı sözyazarı gitarist aktör. nicki hosstur. bu adam 2 de grammy kazanmış
-
don't you think this outlaw bit has done got out of hand? adli parcanin orjinalini soyleyen country sarkicisiydi..
olumunun anisina yapilan tv programında bu parca james hetfield tarafından coverlanmistir davulda lars gitarda kirk yoktur..
bassci olarak yanina bob rockı almistir.. -
(bkz: i don't wanna get over you)
-
-
country müzik sanatçısı shooter jennings 'in babasıdır.
-
-
highwayman şarkısında öyle bir ''a place called boulder on the wild colorado'' der ki ''ah ulan şimdi colorado'da olmak vardı anasını satayım'' diyesiniz gelir daha önce hiç gelip görmemiş olsanız bile. country müziğin en sevilen ve saygı gören temsilcilerindendi kendisi.
-
tam anlamıyla meşhur olmadan önce buddy holly'nin grubunda çalmışlığı vardır. hatta bir turne öncesi buddy holly'nin uçağının sadece 3 kişilik olmasından dolayı grup üyeleri aralarında yazı tura atmış, kumarı kaybeden waylon jennings diğer şehire otobüsle gitmek zorunda kalmıştır. kısa bir süre sonra da bütün grup üyelerinin aynı gece gerçekleşen uçak kazasında öldüğü haberini almış ve bir daha hayatı boyunca o geceyle ilgili tek kelime etmemeye yemin etmiştir.
-
buddy holly ve grubun öldüğü uçak kazasından sonra survivor guilt'e en güzel örnek haline gelmiştir. grup halinde binecekleri uçakta bir kişilik az yer olunca, kura çekilmiş. kuraya göre uçağa bineceklerden biri imiş, ama kura sonucu otobüsle gitmesi gereken kişi (bkz: the big bopper) hasta olunca, uçaktaki yerini ona vermiş. vedalaşırken de "umarım, otobüsün kaza yapar.", "umarım, uçağınız düşer" diye karşılıklı şakalaşmışlar.
uçak gerçekten düşünce waylon jennings, "ölmesi gereken bendim, onlar öldü. bopper yerine ben ölmeliydim.", "o şakayı yaptığım için öldüler." diyerek hayatı boyunca pişman olmuştur.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap