• bu da logosuymus.

    (bkz: tesla vs waymo)
  • web sitesi taze geldi, bircok bolumu tam calismiyor.

    http://waymo.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=uhbmt6wdhq8

    https://www.youtube.com/watch?v=fbwekhapmig

    (bkz: google waymo davetiyesi)

    edit: tamam kabul, mesaj atmayin... dogrudur, adi da logo'su da google wave'e benziyor. buyrun:
    (bkz: batmaya mahkum firma isimleri)
  • araba değil arabayı süren teknolojiyi geliştiren şirket. apple gibi google da araba yapma işinden vazgeçti, beynini yapacak diyelim.
  • morgan stanley tarafindan tam 70 milyar dolar deger bicilen google teknolojisi.

    insaata devam mi gencler?
  • acik ara en gelismis surucusuz arac teknolojisine sahipken gelecekteki rakiplerinden uber'e oldurucu darbeyi vuramamis ya da bilerek vurmamis olan sirket. buyuk ihtimal vuramamis cunku elinde teknolojisinin calindigina dair yeterli kanit yoktu diye dusunuluyor. uber'den hisse karsiliginda anlasmaya varmasi gercekten cok ilginc.

    bir senedir kamuoyunda imaji yerin dibine vurmus uber'de ise dara khosrowshahi ayin on dordu gibi parliyordu, bu davada da acik bir sekilde kazanan oldugu icin uzerine krema surulmus oldu.
  • birtakım öngörülere göre 20 yıl sonraki araçların %95i sürücüsüz olacak ve bunların %60ı waymo ile çalışacak.
  • phoenix'i pilot bölge seçerek insansız taksi çalışmaları yapmaya başlamış ve başarılı olmuş, google'ın da sahibi olan alphabet grubuna bağlı bir şirket.

    olay çok basit: telefonunuzdaki uygulamadan taksi çağırıyorsunuz, önünüze şoförsüz bir araç yanaşıyor, sizi gideceğiniz yere bırakınca bir sonraki müşterisini almak üzere yola koyuluyor.

    yani, sarı taksicilerle uberciler birbirlerini sikedursunlar, hepsini işsiz bırakacak gelişmeler yaşanıyor. bugünlerde uber sürücüsü dövmekten bıkıp da uber hizmeti vermeye karar vermiş 2000 sarı taksi bulunuyor. bundan 5 sene sonra da insansız aracın camını kıran, önünü kesen, lastiklerini bıçaklayan uber şoförleri göreceğiz.
  • ilk kez google i/o 2018 de ana sunumda kendileri yer almışlardır.gerçekten self-driving car işini hakkıyla yapan tek şirket denilebilir.zaten şu an alanlarında açık ara farkla liderler.bunlar hep 9-10 yıllık yatırım meyveleri.bu arada araçlarında behavior prediction sistemi için (bkz: deep learning) kullandıklarını belirttiler sunumda.ayrıca dataları train etmek için (bkz: tpu) kullanmaya başlamışlar.
  • bildiğin sürücüsüz taksi şirketi olacaklar. "what a time to be alive"
hesabın var mı? giriş yap