• duisburg'un yapay gollerle dolu yemye$il bolgesi.. bir suru spor tesisi bulunur. yazin insanlar gol kenarina $ezlonglar atarlar yuzerler ederler. etraf ko$an bisiklet suren insanlarla doludur. buyuk ve mutlu bir mahalledir. msv arena burada bulunur ve yanindaki minik iskelelerde yaz ki$ farketmez geceleri ay i$igi e$liginde gole kar$i icip muhabbet etmek cok guzeldir. vidaau diye okuyor belediye otobusundek anonsor kadin.
  • duisburg´un en güzel semtlerinden birisi. o ikinci dünya sava$ini bile atlatan tarihi i$ci evleri, o e$siz göllü, ormanli, yapay adali alanlari ve özellikle güzel kizlari ile kücük ama $irin bir semt.

    gelelim gereksiz ama enteresan detaylara:

    - "zu den eichen" caddesinin hemen ba$inda bir türk dönercesi bulunur, döneri o kadar lezzetli olmasa da wedau´un tek dönercisidir.

    - "masurenalle" caddesinde türkler yogun olarak ya$amaktadir, burada almanlara fazla rastlanmaz.

    - semtin iki kilisesi vardir, biri katolik digeri protestan. özellikle katolik kilisesinin hemen yaniba$inda ki alanda ara ara müzikli, ickili eglenceler/partiler düzenlenir, ilgilenlere duyurulur!

    - o me$hur "wolfssee" denilen göle giden yol cok geni$tir ve hayvani derecede zevk alinabilen illegal araba yari$lari yapilir burada haftasonu geceleri, gerci son zamanlarda pek olmuyor herhalde polis abilerin de haberi oldu, fazlaca fink atmaya ba$ladilar oralarda.

    - semtin tek pizzacisi hemen büyük kav$agin dibinde, shell benzin istasyonunun kar$isinda dir. fiyatlari fahi$ oranda yüksek, pizzalari da cok kücüktür. yani anliyacaginiz ne dönercisinden ne de pizzacisindan hayir gelir buranin, ona göre tedbirinizi alin.

    - shell istasyonunda senelerdir her haftasonu ayni türk eleman cali$ir, yardimseverdir, dertten anlar, selamlar ederim...
  • mekanin tek donercisi ismail abi'nin fiyatlari son derece pahali olmasina ragmen dunyanin en guzel patates kizartmasini kendi yaptigi saylon gezegeni usulu cemeniyle sunmaktadir. ogrenciye kiyakta sinir tanimayan enfes bir mekandir bu "bal kebap haus". ibrahim agabey bugunlerde tir ehliyetini kapmak uzere oldugundan her an el degi$tirip acaip birilerinin eline gecebilir bu mekan, wedau'da ac kalinabilir.

    wedau mimari acidan ozen gosterilmi$ mustakil evler, villalar ve kucuk apartmanlarla dolu ye$il otesi ye$il, ruya gibi bir aile semtidir. station bir bmw e$liginde coluk cocuk aile kurup bu evlerde ya$ayasi gelir insanin. ozellikle noel zamani oyle bir suslerler ki, karlar altindaki semt gerceklikten cikar, yoldan cevireceginiz ilk sari alman kizina evlenme teklif edesiniz ve suratle coluk cocuk mekana yerle$esiniz (ne zor kelimeymi$ be) gelebilir.

    cirkin duisburg'un en tatli ko$elerinden biridir, tasarim olsun ortam olsun harbiden avrupa'da oldugunuzu hissedersiniz.
  • duisburg'un doğa-insan harikası. yeşillik doğadan, yapay göller insanlardan. 7 ayda sadece 1 kere, o da son hafta gidebildiğim için kendime her fırsatta kızıyorum. madem böyle bir güzellik yapay olarak yapılabiliyor, avm ve rezidanslarla rezil ettiğimiz şehirlerdeki bu rant arazilerinden birini wedau gibi yapmalı. resmen insanlığın mutluluk, huzur katsayısı artar.
  • (bkz: 6-seen-wedau)
hesabın var mı? giriş yap