• rheinland sehirleri ve civar illerde resmi olmayan tatil günü. almancilar bu günü genelde türkceye kadinlar günü olarak cevirirler. erkekler bu güzel karnaval gününde gelenek olmasi hasebiyle kravat takarlar, kadinlar bu kravatlari keserler ve kravati kesilen erkegi öpmek yükümlülügü altina girerler.
  • almanya rhineland bolgesinde kutlanan bir festival günü. ancak bugün ayni zamanda bir cok hiristiyan ülkede fat thursday olarak da kutlaniyormus.yemesi icmesi bol bir gun kisaca.

    kelime almanca'nin tipik ozelligi olan birlesik bir kelime. parcalara ayirinca daha kolay anlasiliyor.
    weiber = almanca eski dilde kadin
    fastnacht = festivali

    weiberfastnacht gun olarak , bu yil bugündür. zamanlamasi asil karnaval oncesi son persembe'ye denk getiriliyor sanirim. bu sabah tren'de ve düsseldorf hbf'de gordügüm kadariyla kadinlar bugün cok güzel giyinmisler. bazilari maskeler takmis yada karnaval kiyafetleri giymis. bugün sembolik olarak kravat takan erkeklerin kravatlarini kesecekler ve aksam disari cikip, icip dagitacaklarmis.

    alman is arkadasimin tespitine göre almanya'da dogumlar cogunlukla aralik basinda oluyormus, sebebi bugün kadinlarin disari cikip kafayi bir guzel cekmesiymis.
  • köln'de karnavalın başıdır. şehir çıldırır. (bkz: köln karnavalı)
  • köln, bonn yine coşuyor, televizyondan gördüğüm kadarıyla.

    çalıştığım iş yerinde bir kadın arkadaş vardı. her sene bugün gelince, hiç acımaz çat çut keserdi kravat takıp gelen erkeklerin kravatlarını. onlar da bugüne özel komik kravatlar takarlardı. bir tanesi unutmuş, pahalı bir kravat takmış bir sene. köşe bucak kaçmıştı. akıbeti ne oldu hatırlamıyorum. ama o arkadaşın panosundaki kesik kravatların sayısı her sene artıyordu. ta ki covid gelene kadar. ondan sonra ofis hayatının da eski tadı kalmadı zaten.
  • sabahın köründe çocuğu doktora götürürken yol kenarında orta yaşlı bir korsan görmeme sebep gün.
hesabın var mı? giriş yap