• duyulduğunda koşarak uzaklaşılması gereken söz. kesin birşeyler kakalanacaksınız ve cüzdanınız boşaltılacak anlamına gelir.
  • fiziken ve ruhen sağlıklı olma durumudur
  • bazı bağlamlarda "esenlik" karşılığının türkçede giderek yaygınlaştığını görüyorum. mesela, hastane tasarımında aydınlatma ve çevre düzenlemesi gibi unsurların esenlik üzerindeki olumlu etkilerinden, "wellness" kastedilerek söz ediliyor. kulakta pek rahat durmuyor ama alışacağız sanırım. aslında, esenlik kelimesi ingilizcede well-being gibi bir anlama daha yakın. ancak "wellness" denen kelime de ingilizcede sonradan yumurtlanmış bir nevi ucubelik olduğu için her iki dildeki anlamlarının tam örtüşmemesi çok da hayati bir sorun değil sanırım. rahvan gitsin.
  • otobuste bi hatunun yakasında kisisel wellness danismani yaziyodu, unuttu mu, yoksa gezici reklam panosu gorevini mi ustlenmis bilemedim.
  • esenlik. bir insanın sosyal, fiziksel, psikolojik v.b açılardan mutlu olması, kendini iyi hissetmesi.
  • bedenen ve ruhen iyi olma durumu.
    ama asıl vurucu olan sektör hali. şimdi gazete ilanlarında, internet üzerindeki insan kaynakları konulu sitelerde koskocaman ilanlar verip, sektörün dünyada en çok sermayenin dönmeye başladığı sektörler arasında olduğunu anlatan reklam ve videolarla gözümüze giriyor. neymiş efendim bu wellness sektörü? ortalıkta dolanan hoş giyimli , bakımlı insanlar ve yakalarında kaliteli yaşamla ilgili bir mottoyla ellerinde çeşitli broşürlerle dolanan çalışanlara sahip bu sektör. ne yapıyorlar? kilonuzu kontrol edip, göz altı çizgilerinizin altını bir kere daha çiziyorlar. çeşitli bantlar, yardımcı ürünlerle alkol-sigara tüketiminizi kontrol ediyorlar. yoga/pilates toplarıyla evimize girip mahalle futbolundan uzak tutuyorlar. kendi yaptıkları güya organik ek besinlerle - ki bu ek besinler ; suya süte karışan bebek maması gibi tozlar, garip jeller falan- mutfağımıza girip, salçanın, şerbetin pabucunu dama atıyorlar. basbaya aç kalıp, dünya kadar para harcamamıza sebep oluyorlar. mutluluğumuzu satın alıyoruz biz bu sektörden. ahir zamanın bizden çaldıklarını paramızla geri veriyorlar. yakın zamanda sanal birer temsilciyle evlerimizin içine girip, kimle ne kadar muhabbet ettiğimizden, sözlükte ne kadar vakit geçireceğimize kadar müdahil olacaklar bence.
  • wellness kelimesi ingilizce “well being” ve “fitness” kelimelerinin birleşmesiyle türemiş bir kelimedir. wellness anlatılırken bolca termal kelimesi duyarsınız. yani hamamda tellaklara yaptirdiginiz masajla nasıl rahatliyorsaniz bu sporda aslında ne kadar süslü cümleler kurulsa da özü budur.

    felsefesi doğal beslen, sehirin gürültüsünden, hayatın stresinden uzak dur ve gel bir de profesyonel ellerde masajini ol rahatla.
  • bence gelecekte en büyük ekonomik sektörlerin başında gelecek olan hede. şuan bile küresel anlamda 4 trilyon $ büyüklüğünde ve ortalama yıllık %6* büyüyormuş. aslında oldukça beklenen bir şey, dünya refahı arttıkça insanlar daha sağlıklı, daha güzel*, daha rehabilitasyon halinde yani kısacası daha huzurlu yaşamak isteyecektir.
hesabın var mı? giriş yap