• 93 doğumlu, brezilyalı sol bek. bayer leverkusen kendisine 6.5 milyon euro bayılmıştır.
  • ortamlarda "wendell" denilen 21 yaşındaki sol bek. bu sezon leverkusen forması giymiş olduğu 25'i lig toplam 33 maçta 1 gol 2 asist ile oynuyor. fm'de* potansiyeli gayet yüksek bir oyuncu.
  • alman bundesliga'sında bu mevsim maç başına 2.1 top çalıp, sahip olduğu topların yüzde 85.9'unu isabetli şekilde arkadaşlarına dağıtan modern savunma oyuncusu.

    seleçao'da henüz hiç yer almamış olsa da alex sandro'ya iyi bir yedek olabilir.
  • bayer leverkusen'de top koşturan 28 yaşındaki brezilyalı sol bek oyuncusu. ayakta savunma yapması ve ayağındaki topa sahip çıkabilecek yeterlilikte tekniğiyle tam bir 15/16 sezonu vitor pereira oyuncusu.

    boyu 176 cm, fiziği güçlü değil, hatta çelimsiz diyebiliriz. ikili mücadelelerde iyi değil, yarısından çoğunu kaybediyor. bolca top kesiyor, kayarak müdahale yapıyor. havadan iyi orta açtığını da söyleyemem, daha çok yerden oyuna müsait bir oyuncu. bundesliga'da fizik olarak zaman zaman ezildiğini söyleyebilirim, ligimiz için de bu geçerli olacaktır.

    topu yerde, ayağında ve kendi takımında tutmayı seviyor. olağanüstü bir atlet veya çok hızlı falan değil ancak belli bir enerjisi var ve bunu 90 dakikaya yaymayı bilen bir oyuncu. iyi bir takım oyuncusu, teknik direktör ne derse onu yapan tip. tıpkı vatandaşı luiz gustavo gibi, onun kadar lider ve güçlü olmasa da gustavo'nun daha yumuşak ve sol bek versiyonu. onun gibi takımı kurtarma adına her şeye yetişmeye çalışıp bazen hatalı durumlara düşüyor. canlı izlediğim 11 kasım 2018 rb leipzig leverkusen maçında sıçıp batıran dominik kohr yüzünden kaleye yüzü dönük önü boş kalan rakibe en yakın adam olduğundan üzerine koşup kendi adamını boş bıraktığı bir pozisyonu hatırlıyorum. biraz topa odaklı bir oyuncu olduğundan bazen topa dalıp kendi adamını bırakıyor ya da hücuma çıkışlarda kaptırılan toplarda geri dönüş kısmında bazen kovalamayı bırakıyor. yerleşik savunma konsantrasyonu yeterli değil.

    öyle yoktan pozisyon yaratacak kadar yaratıcı değil, daha çok topu kaybetmeme odaklı bir oyuncu. savunma sezgileri oldukça iyi. ama tabi fark yaratmasa da bariz bir oyun fırsatı varsa onu da görebilecek kadar görüşü var. özellikle boş alan bulduğunda topla gidip tehlike yaratabiliyor. ceza sahasına bol bol bindirme yapan ve müsait pozisyonda şut çeken bir oyuncu. iyi bir bitirici sayılmaz, ortalama.

    leverkusen takımının 3. sol beki durumunda. leverkusen bu yüzden wendell'i elden çıkarmak isteyecektir ama 7 yıl önce 6.5 milyon € bayıldıkları oyuncuyu bedava bırakacaklarını sanmıyorum. avrupa ligi kozu oynanarak uygun bir satın alma opsiyonu ile kiralanırsa en azından vitor pereira'nın iki kanat bekinden birini daha oyun kurabilecek, pas istasyonu olabilecek tarzdan seçmiş olacak. bu açıdan ayağında top tutma özelliği ile pereira'nın sead kolasinac'a göre daha çok isteyebileceği bir oyuncu. bana kalırsa 3'lüdeki sol kanat beki rolünü iyi bilen, ancak etrafındakiler görevlerini iyi yapamazsa bu rolü çok da iyi kotaramayan bir oyuncu. en azından leverkusen'de böyle bir süreç yaşadı. yani düzgün bir takımda işleyen bir çark olabilir, fenerbahçe'de de sistem henüz tam oturmadığından çok büyük beklentiye girmemek lazım. o yüzden bonservisiyle değil de kiralık alınması, duruma göre kalıcı olup olmayacağına karar evrilmesi daha uygun olabilir. zaten yıllık maaşının 1.6 milyon € olduğu düşünülürse, ekonomik olarak kalıcı olarak alınması az buz bir risk değil. bana kalırsa fena olmasa da -özellikle fizik dezavantajı ve konsantrasyon sıkıntıları yaşamasıyla- biraz fazla defolu bir oyuncu, bu nedenle transferine olumlu bakmıyorum. bence fenerbahçe kolasinac ya da wendell'den daha az maliyetli ve düşüşte olmayan, çıkış yapmaktaki başka bir oyuncu bulabiliyor olması gerekir.
  • 2021 yazında (bkz: fc porto) ya transfer olan futbolcu... şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkma maçı olan (bkz: 7 aralık 2021 porto atletico madrid maçı) nda durduk yere rakibine dirsek atarak takımını moralmen çökerten ve maçtan düşmesine neden olan oyuncu, böylece takımı şampiyonlar ligi'ne veda etti. bu kadar gamsız ve sinirlerine hakim olamayan futbolcu çok genç diye düşünebilir insan ama 28 yaşındaymış, o kadar da genç değil... bu arada kendisi brezilya milli takımı'nda gençler seviyesinde forma giydiğini ama bugüne kadar a takımla maça çıkmadığını da not edeyim.
hesabın var mı? giriş yap