• (üst edit : kalabalık ve sanırım bazı insanlara göre whatsapp ı gereksiz aktif kullanan bir çevrem var ; ne yaşıyorsunuz whatsapp ta diyenlere ithafen belirteyim dedim..)

    bir aydır dahil olduğum durumdur..şöyle ki ben çevresini kontrol etmeyi seven ikili insan ilişkilerinde karşı tarafa bana nasıl ciddiyette davranması gerektiğini tavırlarımla belirlemeyi seven bir insanım.. ama gel gelelim şu whatsapp çıktığından beridir arkadaş çevresi olsun ,sosyal hayat çevresi hatta aile(kuzenler,amcalar) çevresi olsun sürekli bir iletişim halinde.. kendi çapında grup kurup beni dahil edip duruyorlar , insanlara olan saygmdan dolayı sürekli cevap yazmak ve grupları terk etmemek mecburiyetinde kalıyorum.. ayrıca daha yeni tanıştığım biri whatsapp grubundan dolayı bana laubali laubali konuşabiliyor kendince öyle samimiyet kuruyor ama ben ona rahatsız olduğumu belli edemiyorum tabi ki de whatsapp tan ... sonra ertesi hafta tekrar buluştuğumuzda aynı kişi benim 10 yıllık dostummuş gibi davranıyor ; bu ve bunun gibi aşk ilişkileri ,insan ilişkileri kesinlikle kontrolüm dışı şeyler gelişiyor ve başımı ağrıtıyor kalabalık çevremden dolayı..

    kısacası insan ilişkilerindeki sınır erozyonundan dolayı bu uygulamayı sevmiyorum bana göre değil..

    ayrıca artık(1 ay) kullanmadığımdan beridir her gün 10 mesaj yazdığım kişiyle 2 haftadır tek kelime konuşmadığımı fark ettim.. ne güzel kafa rahat çok önemli bir şey varsa arar söyler nasılsa her gün herkesin bar hikayelerini üflemelerini okumak zorunda değilim kimsede kalkıp aramıyor bu uçuk,yarısı sallamasyon hikayeler için ne güzel...

    herkese de tavsiye ediyorum..ilk başlarda biraz yokluğunu çekersiniz ama inanın gerekli bir şey olmadığını anlayacak huzur bulacaksınız yarardan çok psikolojik zararı var anlayacaksınız..
  • sanki sürekli deniz kıyısında dalgaların sesini dinliyormuşçasına bi huzur. yaklaşık 6 aydır whatsapp kullanmıyorum, herkese tavsiye edilir.
  • arkadaş çevresini, aile çevresini vs bilemem de, işim yüzünden bırakmak istesem de bırakamam.

    iş ile ilgili 5 tane whatsapp grubu, 9 tane de telegram grubu var ve bunların olmaması demek benim iş yapamamam anlamına geleceği için, parasız kalmamak için bırakmamak benim adıma sanırım en doğrusu olacak. *

    ayrıca, olm konum falan lazım olunca arkadaşına nasıl atacaksın? o sana nasıl atacak?

    whatsapp'a neden sigara muamelesi yapıyorsun ki? gece gece anlam veremedim. ne dertli insanlar var arkadaş.

    gelen mesajlar üzerine edit: google maps'den konum sms olarak atılabiliyormuş, anladım arkadaşlar tamam.
  • 1 hafta boyunca deneyimlediğim efsanevi durum
  • beni gerçekten şaşırtan huzurdur.
    ne yapıyorsunuz, nasıl kullanıyorsunuz şu whatsapp'ı da bırakınca bu kadar rahatlıyorsunuz?
  • ben onu facebook’ta yaşadım. aşırı huzurluyum ^^
  • +1000sms paketinin alınması ile sonlanır. mms'ler gider gelir...
  • 8 saat yaşayabildiğim huzur. gerçek hayattan o kadar kopuyordum ki hayattaki her şey whatsapp'ın yanında yapılan ek iş gibi görünüyordu gözüme. gerçi niye geçmiş zaman kipiyle yazdım bilmiyorum hâlâ aynı durumdayım. bırakmayı denedim ve 8 saat dayanabildim.
hesabın var mı? giriş yap