• bugünden itibaren aralarında yer almaya başladığım güruhtur. birkaç gündür birileriyle yazışırken bağlantı problemi yaşadıkları ihtimali geliyordu aklıma, sonradan last seen'i kapattıklarını fark ettim. last seen'i kapatan biriyle yazışmak, bünyede adeta ölmüş biriyle yazışmaya çalışmak, duvara konuşmak hissiyatı yaratır. ha bir de karşı tarafta gerçekten bir internet problemi varsa, uzun zamandır whatsapp kullanamadıysa bile sen bundan bihaber bir şekilde cevap beklemektesindir. iyisi mi sen de kapat, senin de kafan rahat etsin. bu durumda sms atmakla whatsapptan yazışmak arasında pek de fark kalmıyor ama napacaksın...
  • böyle saçma meraklari olmayan insandır; zira sen kapatinca karşı tarafı da görmuyorsun. bence harika.
    kaldı ki bir sürü "aaa girmiş cevap yazmamis" modunda takılan arkadaşlar hala bunun "kişiye özel telefon" olduğunu unutup "her istediğimde ulaşabilirim telefonu" olduğunu sanıyorlar. lütfen bisktrp gidin, istediğime istediğim zaman cevap veririm.
  • gereksizlere cevap vermeme icadı dılişıs
  • öncelikle bu benim.
    telefona hemen cevap verilemeyen durumlarda gereksiz alınganlığı kesmek için yapılmıştır.
    yani ayrıca okudu, okumadı, yazdı , yazmadı. çok takılmayın.
  • ozgurlukcudur.

    herkesin hayatina kimse karisamaz.
  • biri de benim.

    ilk açtığım zamanlarda açıktı last seen'im( türkçe kullananlar için bkz*). gerçi o zamanlar bunun kapatılabildiğinin pek farkında değildim. şeffaf bir insandım yani.

    ta ki, hoşlandığım kişinin benim telefonumu alması ve doğal olarak whatsapp'tan ekleşmemizin ardından, ona yazdığımda last seen'in görünmemesine kadar.
    açıkçası ilk başta, emin olamadım, yoksa beni rehberine eklemedi de ondan mı görünmüyor diye. ama '' yok artık, daha neler mutlaka eklemiştir, demek ki şeffaflıktan yana değil; yada yazanı hesap soranı çok herhalde; e ben niye şeffafım ki o halde!!1!'' diyerekten kapadım bende.

    hiç de sormadım, senin last seen'in niye kapalı diye. o da bana sormadı doğal olarak. zaten aramızdaki ilk duvar o gün örüldü. neyse bu başka bir başlığın entrysi..

    ama öyle ya da böyle, iyi oldu bir bakıma. kafa rahat gerçekten. öbür türlü, ayy girmiş bana cevap yazmamış, yok girmiş ama hiç bana yazmıyo.. vb. garip triplere giriyorsunuz. ya da aynı şekilde size trip atılıyor.

    buna arkadaşlar, aile bireyleri de dahil. sadece sevgili, flört durumları için değil. haliyle kapatınca hepsine birden fayda sağlıyor.

    destekliyorum ben kapatan insanı, ki onlardan biriyim, size de tavsiye ederim.

    edit: o kadar çok mesaj geldi ki editleme gereği duydum :) herkes, last seen'i kapalı olan kişinin, zaten last seen'i kapalı olduğundan benim last seen'imin açık olup olmadığını fark edemeyeceğinden bahsetmiş. ve dahi bu durumda kapatan kişinin şeffaflığı test edemediğini de eklemişler.

    şimdi şöyle bir durum söz konusu. son görülmeyi (bkz*) ayarlardan hiçkimse olarak değiştirdiğinizde hiç kimse sizin en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu göremez, doğrudur.
    lakin burada atlanılan bir husus var. (bundan sonrasını sabrı olmayanlar okumasın biraz uzun ve karmaşık bir cümle olacak)
    eğer siz çevrimiçi durumundayken, yani ''bi bakiim whatsapp'ta neler oluyor, kim resmini değiştirmiş, kim iletisini giydirmiş; ayy bana yazan var mı acep vb.'' dürtülerle bir şekilde online olduğunuzda, yada sadece mesajlaşmak için girdiğinizde, yani her ne ise işte, bir sebepten online olduğunuzda, hazır çevrimiçi de olmuşken o sırada ayarlara gidip son görülme ayarını kişilerim yada herkes seçeneklerinden birine çevirip, merak ettiğiniz kişinin en son ne zaman girdiğine bakıp; sonra da tekrar ayarlara gelip son görülmeyi yeniden hiçkimse yapıp hem last seen'inizi kapatmış oluyorsunuz hem de görmek istediğinizi görüp çıkıyorsunuz.
    yani bir taşta iki kuş vurmuş oluyorsunuz.

    anlamayanlar için özet geçeyim: yani sizin last seen'inizi kapatmanız başkalarının last seen'ini görmenize engel değil, ama başkalarının sizin last seen'inizi görmesine engel.
    yani kimse sizin en son ne zaman online olduğunuzu bilemez ama siz last seen'i açık olan herkesin en son ne zaman online olduğunu, saniyeler içinde birkaç küçük adım ile öğrenebilirsiniz.
    ama karşı tarafında last seen'i kapalıysa görme şansınız olmaz. bu durumda da, karşınızdakinin de şeffaf olmadığını keşfedebilirsiniz. ve tabi onun da whatsapp'ta last seen'ini kapatan insanlardan biri olduğunu.

    şu an bunları anlattığım için kendimden utanıyorum :)) ama o kadar çok mesaj geldi ki hem açıklama gereği duydum, hem de bunu bilmeyen sözlük arkadaşlarıma amme hizmetinde bulunmak istedim :))

    ha bu çok mu önemli? bunu kapatan insan, ki bu benim bende kapattım, bunla uğraşır mı? cevap: hayır.

    e peki nerden bilir bu kadar ayrıntıyı?
    zamanında bunu yapan birine denk gelmiştir, çok ayıplamıştır, ''ayy ne boş işlerle uğraşıyor, bu kadar uğraşacağına bırak açık kalsın daha iyi '' demiş ve onu küçümsemiştir.
    sonra bir gün hoşlandığı kişinin last seen'inin kapalı olduğunu gördüğünde, küçümsediğinin başına geldiğini fark etmiştir. yani karşısında ne zaman girip çıktığı bilinmesin isteyen biri vardır artık. ve bunun ne sebeple yapıldığı bilinmemektedir. acaba o küçümsediği arkadaşı gibi, kurnazlık peşinde olduğundan mı yoksa gerçekten hesap sorulmasını sevmediğinden mi kapatmıştır, bilinmemektedir. e o zaman?

    kafadaki soru işaretlerini yok etmek ve eşit şartlarda olmak için kapatıverirsiniz sizde last seen'inizi. böylece ne onun sizi ne de sizin onu görebilme sorunsalı kalmaz ortada ^-^

    ve zamanla aslında bunun ne kadar iyi bir şey olduğunu fark edersiniz. böyle küçük şeylere takılmadan hayat daha çekilir hale geliyor çünkü. o yüzden kapatın rahat edin.

    beni dinlediğiniz için teşekkürler..

    :))
  • iki taraf da yaptığı zaman tadından yenmeyen, şukela nutella hareket.
    çok gereksiz, saçma sapan bir özellik. kapatın gitsin. mis! tüm kavgalara son.
    konuşmak isteyen başka platformlardan yine konuşur zaten. neyin control freak'liği bu?
    saat kaçta neredeydim, şu an neredeyim, kiminleyim, kiminle konuşuyorum... sana ne?
    bilmeyin arkadaşım. o kadar da içime girmeyin yani.
    aldatacak olan, gider buluşur yine aldatır. eskiden whatsapp mı varmış?
  • +1'le mavi tikleri de kapatarak katıldığım gruptur. her girdiğim de yazma zorunluluğun da olmak kasıyor insanı. sevgilim yok ama arkadaşlar onu aratmamaya başladı. girdin gördün niye yazmadın demeler. hiçte gelemem sizi mi çekecem deyip kapattım. önce garip geldi karşı tarafı görmemek ama en rahatıymış. ne girdiğim çıktığım belli ne de gördüğüm. bilmesin kimse naptımı.
  • istese de kimsenin last seenini takip edemeyen, kafası çok olmasa da last seeni açık olan diğer kitleye göre rahat insan. uzun bir süredir ben de böyle saman altından su yürüten, en son ne zaman girdiği belli olmayan sinsi bir whatsapp kullanıcısıydım, bugün ani bir kararla evlenilecek kız olma yolunda ilk adımımı last seenimi açarak yaptım. yarın da yeni yemek tarifleri öğreneyim diyorum hayırlısı.
  • velileri whatsapp'tan sık sık yazan bir öğretmen olarak benim o. son görülme saatim de kapalı okundu bilgim de. kafam rahat.
hesabın var mı? giriş yap