• discovery channel da yayınlanmakta olan, bir zamanların popüler olmuş araçlarını 2. el piyasasından makul fiyatlara alıp, maksimum fiyat artışı sağlayacak sekilde minimum harcama yaparak, arabalardan kâr edecek şekilde sattıkları, hoş, kişisel oto bakımı konusunda bilgilendirici bir program.
  • (bkz: mike brewer)
    (bkz: edd china)
    (bkz: kelepir)
  • türkiye'ye uyarlanması durumunda "arabanın ilk sahibine nispet" bölümü eklenmesi gereken program. kanımızda mı var nedir, şahsen ben izlerken "ulan şimdi arabayı ilk sahibine gösterseler, hacı, bak ben bu arabayı senden 500£'e aldım, 700£ masraf yaptım ama görüyosun kız gibi oldu, elimi öpene 2000£ veririm, deseler herif nasıl bozulur" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
  • onarılan aracın yeni sahibi programı izlediğinde "lan adam kazığı sokmuş bana meğer yarı fiyatına mal etmiş pezevenk" diye düşünmeden edebiliyor mudur acaba.
    (bkz: dealer)
  • bu programda dealer görevini üstlenen mike brewer aslında her bölümde tamirci edd china'nın harcadığı fiziksel ve zihinsel emek gücü üzerinden haksız kazanç elde etmektedir.
  • yayınlandığı kanal tarafından, tekrarları en abuk saatlere konulan, otomobilleri sevdiren program.
  • ne zaman yayınlandığını merak ettiğim ve çok sevdiğm programdır. bilgilendirenleri bir kutu çikolatayla bekliyor olacağım
  • edd china'nın tamir işlerinde harikalar yarattığı, discovery channel'da yayımlanan eğlenceli program. en büyük kârı bir morgan plus four'dan elde etmişler. şasisi hasarlı olduğundan ucuza kapatılan ingiliz yarış yeşili bu plus four, elemanlara yaklaşık altı bin pound civarında bir para getirmişti. ondan sonra da delorean'dan elde ettikleri beş bin küsür poundluk kâr da en yüksek kazançlarından biriydi sanırım. tabi burada işçilik giderleri olmadığından normalde çok daha fazla kazanabilecekleri bir arabayı uygun bir fiyata sattıkları da gözden kaçmamalı.

    programı izledikçe yaşı ilerleyen araçlarda en büyük problemleri süspansiyon, elektrik sistemi ve kaporta işlerinin oluşturduğunu görüyoruz. edd china'nın tavsiyeleri ve ufak hilelerle otomobil restorasyonunu kendi yapmak isteyen amatör tamirciler için oldukça faydalı bir yapım. ayrıca satmak istediğiniz otomobilin değerini ufak dokunuşlarla nasıl artıracağınız konusunda da oldukça iyi fikirler verdiğini söylemek mümkün.

    birkaç aya kadar discovery channel'da "turbo cuma" kuşağı altında, cuma akşamları birkaç bölüm art arda izlemek mümkündü. genellikle cuma geceleri ya da cumartesi öğleden sonraları bu programın dokuz sezonundan seçme bölümlere rastlayabilirsiniz.
  • discovery channel'in olmazsa olmaz programlarından biridir bence. neredeyse hurda otomobilleri, harika bir şekilde tamir edip tekrar satıyorlar. ayrıca ülkemizdeki ikinci el piyasasının ne kadar kötü bir piyasa olduğunu da gözler önüne seriyor. şu anda bir renault alpine'e gözlerini diktiler.

    discovery channel'in diğer mihenk taşları için size bir liste:
    efsane avcıları
    inanılmaz kurtuluş
    5. vites
    yengeç avcıları-ölümcül av
  • discovery channel'ın reklam gelirleri olmasa zarar edecek program.
    edd'in ssk'sını geçtim yevmiyesi bile çıkmaz o satış gelirinden.

    diğer taraftan, tamirci abinin arabalar hakkındaki tuhaf denecek kadar ayrıntılı teknik bilgisinin kaynağını da merak etmekteyim.
hesabın var mı? giriş yap