• 'izlemeden ölme' filmidir. filmdeki bütün karakterler birbirinden dramatik ve birbirinden sevimli... hiç bir sahnesinde sıkılmadım, boşa geçen 1 saniye bile yok.

    bittiğinde keşke bi 300 dk falan olsaydı dedim. *
  • günah korkusu ile çaresizliğin savaştığı saflığın hakemlik yaptığı bir film... mükemmel... izleyin izlettirin...
  • konu o kadar incelikle işlenmiş ki, iki "taraf"ın da izlerken gülümseyebileceği ve gücenmeyeceği bir film ortaya çıkmış. böyle hassas konularda, yani işin içine hem siyasetin, hem dinin hem de yıllardır süregelen düşmanlığın, sefalet ve cehaletin karıştığı, gayet tanıdık hassasiyetteki konularda bu denli naif bir film yapabilmek ancak "insan"ın tarafı tutularak gerçekleştirilebilirdi, öyle de yapılmış.

    bireylerin yaşam mücadelesine, günlük hayatlarına ve özünde gerçekten umursadıkları şeylere -karınlarını doyurabilmek, sevdiklerine kavuşabilmek, borcunu ödeyebilmek vs.- bakıldığında tepede dönen politik savaşların saçmalığı daha da belirginleşiyor.

    --- spoiler ---

    final sahnesinde, engellerine rağmen beraber hip hop yapan, birbirlerinin sanatını tamamlayan biri filistinli, biri israilli iki genç görüyoruz. işte bu "tamamlama" aslında tüm bu filistin meselesinin ve filmin de özeti gibi...

    --- spoiler ---
  • bu kadar hassas bir bölgede böyle "gündelik" bir olayı ajitasyona girmeden, kimseleri kötüleştirmeden olduğu gibi anlatmayı başarmak ve bunu yaparken de ilginç bir film ortaya çıkarmak büyük başarı.

    --- spoiler ---

    kara komedi o kadar güzel bir şey ki... derme çatma evinin terasında israilli askerlerin yaşaması ve beraber brezilya dizisi izlemek; domuzla yakalanınca ödürülmemek için intihar bombacısı olmayı seçmek vb... kesinlikle izlenmesi gereken bir film ama bence 10 üzerinden 10 ya da 9luk bir film de değil. sonu bitirilememiş. yine de son sahne sakat bırakılmış israilli ile filistinli'nin breakdanceı çok güzel.

    --- spoiler ---
  • duyguların kanatlandığı film.
  • bir "başka bir dünya mümkün" filmi..

    sınırsız, ulussuz, sürgünsüz...
  • filistin-israil sınırında yaşanabilecek en trajikomik mevzuyu anlatan film. hatta yaşanmış bile olabilir yoksa böyle bir durum nasıl akla gelir bilemedim.
    başrolün oyunculuğuna bayıldım, konuyu da ilgiyle seyrettim ama finali epeyce sündürdüklerini düşünüyorum.
    ayrıca filmde geçen sadece 2 futbolcu ismi olması ve bunların birinin drogba diğerinin ibrahimoviç olması, içinde bulunduğumuz dönemde şahsımı acaba bu bir işaret mi şeklinde düşüncelere sevk etti. ay hadi inşallah.
  • maalesef kıyıda köşede kalmış- izlenesi bir kara komedi..
  • sylvain estibal'in yönettiği, gazze'de balıkçılık yapan bir adamın ağına takılan domuz sonrası yaşananları mizah olarak işleyen 2011 yapım film.. böyle şeyler filmlerde dahi olmaz dedirten bir yapım
  • bu gece sabahlamamı sağlayan fikistin filmi.

    --- spoiler ---

    teması barış. domuz bir meta olarak kullanılmaktadır filmde. domuz arama bahanesi ile ilk defa filistinli ve israilli askerler birlikte devriye atmaktadır.

    kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap