• tam adı why it does not have to be in focus: modern photography explained olan ve türkçeye fotoğraf neden kusursuz olmak zorunda değildir: açıklamalı modern fotoğraf olarak çevrilen jackie higgins kitabı.

    http://hayalperest.com.tr/icerik.php?m=12&page=2

    çeviren : firdevs candil çulcu

    "fotoğrafçılık, uzun süre önce, fotoğrafçının önünde duran süje’nin yalnızca eksiksiz bir temsilini sunan bir malzeme olmaktan çıkmıştır. ancak ister bulanık fotoğraflarda isterse yeniden fotoğraflama çalışmalarında olsun, belirgin bir teknikten yoksunluk, sanatsal çok yönlülüğü de engelleyen bir unsur haline gelmektedir. fotoğraf neden kusursuz olmak zorunda değildir’de, jackie higgins, modern fotoğrafçılığın 100 önemli eserinin arkasındaki sanatsal ustalığı açıklıyor. bu kitapta, fotoğrafların hayal ve gerçeklik arasındaki çizgiyi nasıl belirsizleştirdiğini ve zamanın akıcılığını nasıl belgelediklerini keşfedeceksiniz. hepsinin ötesinde, fotoğraf sanatında neden ‘gör ve çek’ eyleminden daha fazlası olduğunu göreceksiniz."

    teknik bilgiler
    ısbn: 9786058607767
    14,50x20 cm
    kuşe kağıt
    flexi kapak
    224 sayfa
    baskı tarihi: şubat 2014
  • türkçe'si değil de, ingilizce'si olan versiyonunu edinmek istediğim kitaptır.
    eğer elinde olan suser varsa, ödünç almak istediğimdir.
    okuyup geri vereceğim söz. (bkz: valla bak)
  • günümüzde fotoğraf sanatıyla ilgilenen ve fotoğrafı bir sanat formu olarak ele alan her fotoğrafçının elinde bulunması gereken bana göre modern fotoğrafçılığı geniş, bütüncül, derinlikli bir bakışla inceleyen (bkz: jackie higgins) kitabı.

    kitap toplamda 6 bölüme ayrılır; portreler/tebessüm, belge/an fotoğrafı, still life/zamanı doldurmak, anlatı/eylem, manzaralar/bakış, soyutlamalar/birbiri içinde eriyen görüntüler.

    her bir bölüm kendi eksenini destekleyen fotoğrafçıların eserleriyle örneklendirilir ve eser üzerinden detaylı bir fotoğraf okuması-analizi yapılır. bu arada çeşitli yan-dip-ek bilgilerle de sanatçıyı tanımış olur okur.

    türkçe'ye sanat kitaplığımıza güzel katkılar yapan (bkz: hayalperest yayınevi) tarafından çevrilmiştir.
hesabın var mı? giriş yap