• manchester bolgesinin bir takimi. maclarini 25000 kisilik jjb stadinda oynuyorlar. 30 milyon pounda yapilan stadin yapimi 1999'da tamamlandi. son derece modern ve cok amacli kullanilabilen bir tesis.

    gecen sene premiership'e cikmalarinda en buyuk pay sahibi olan oyuncular ligde 24 gol atan nathan ellington ve 21 gollu jason roberts idi. bu ikili bu sene de kadroda ama daha zorlu rakipler karsisinda gol arayacaklar. defansi da liverpool'lu stephane henchoz ile kuvvetlendirdiler.

    kulubun icinde bulundugu bir ilginc problem dun cozuldu. wigan yonetimi manchester bolge polisini maclardaki guvenlik hizmeti karsiligi fahis ucretler talep ettigi icin elestirmis ve 270,000 pounda varan faturayi odemeyecegini belirtmisti. fakat bunun uzerine manchester polisi borc odenmezse wigan maclarinda gorev yapmayacagini acikladi. tabi bu da chelsea ile oynanacak olan sezonun acilis macinin baska bir sahada oynanmasi anlamina geliyordu. borc dun odenmis fakat wigan yetkilileri manchester bolge polisini gorev yetkilerini kanunlara aykiri kullanma gerekcesiyle dava edeceklerini belirtmisler.
    (bkz: http://news.bbc.co.uk/…w/wigan_athletic/4695679.stm)

    edit: ilerleyen gunlerde ellington wba'ya satildi.
  • kanat futbolunu benimsemiş klasik bir ingiliz takımı. varyasyonlu düşünmüyorlar pek, mahon ve teale'in çabaları ve forvetleri ellington ve roberts'ın lige fazla gelmesi sayesinde premier lige çıkmış takım. acil orta sahada oyun kurucu bulamazlarsa düşüşleri de aynı hızda olur.
  • şu anda premier ligde ikinci olan ve en az gol yiyen takım. iki yaşı geçkin stoper arjen da zeuww ve stephane henchoz ligin en iyi ikililerinden birini oluşuturuyorlar. bakalım bu performansları devam edecek mi?
  • golcüsü jason robert'ın bjk ile flört ettiği takım
  • bu sabah uyandıklarında 20 takımlı premier ligde 18. sıradalardı, 35 puanla. rakipleri sheffield united'ın 3 puan gerisindelerdi, averajlarda da bir geridelerdi. ve fikstürün cilvesi, sheffield'ın bramall lane'ine çıkıyorlardı. yani galibiyet şarttı, skora bakılmaksızın. önce paul scharner'ın golü, sonra da tecrübe timsali david unsworth'ün penaltısı wigan için tarihi galibiyetin anahtarları oldu. belki penaltı için bir parantez açmak gerek, 45. dakikada phil jagielka'nın elle müdahalesi sonrası geldi penaltı. enteresan olan ise eliyle oynamayı seven jagielka'nın bu sene arsenal karşısında mecburiyetten kaleye geçişi ve 34 dakika içindeki performansla maçın 1-0 kazanılmasında başrolü oynayışıydı.

    wigan ilk senesinde yukarılarda gezmiş, sezonu da ilk 10 içinde bitirmişti. bu sezon ise son günde gelen galibiyetle eşitlenen puan ve rakiplerinin -23'üne karşı -22 averajları sayesinde kurtardılar. nasıl inanmışlarsa, son 20 dakikadaki kırmızı kart ve beş dakikalık sinir harbi uzatma bile durduramamış onları. dileyelim bu mütevazı takım seneye de renk katmaya devam etsin premiership'e.
  • ingiltere'de "the latics" lakabıyla bilinen iki kulüpten biri. diğeri için:

    (bkz: oldham athletic)
  • arması semt pazarına benzeyen takım. ne ararsan var.
  • bir nevi, ingiltere'nin göztepe'sidir (başarılı olanı tabi) denebilir bu wigan için. kendi evinde feci bir koordinasyonla oynar ve kolay kolay yenilgi almaz.
  • bütün iddaa programlarında, gazetelerinde ve dergilerinde bu haftanın bol para kazandıran takımı olarak lanse edilen epl takımı. herkesin kuponunda var anasını satayım.
  • eski championship manager larda ingiltere 4. liginde mücadele eden takımdır. o zamanlar takımda roberto martinez, isidro diaz ve jesus seba adında 3 adet ispanyolu vardı.
hesabın var mı? giriş yap