• lan kimse yazmamış şu başlığa, markayı benim sanacaklar. olsun, yazmadan duramadım.
    çocuk güvenlik saati markası.
    kolundan çıkardığında sinyal veriyor, sos tuşuna basıldığında size ve isteğinize göre belirlediğiniz 9 kişiye konum bilgisi ve sesli mesaj gönderiyor. piyasada bulunan diğer markalara göre oldukça ergonomik vede ekonomik.
    7 ve 5 yaşlarında iki oğlum var. ikisine de aldım. çocuk kaçırma haberlerini izledikçe korkuyorum. artık bir nebze rahatım.
    http://www.wikywatch.com.tr/

    edit: aliekspres'de satılanla bunun arasında dağlar var. sadece btk için 160 tl ödeyeceksin, gümrük ve diğer vergiler hariç. ekran da yerli ayrıca. 2 yıl da garantisi var. senin aliekspres'den aldığın dandik saat bozulursa buradan uzakdoğu'ya kadar gidersin bi koşu.
    lan sanki biz salağız, sen akıllısın.
  • aliexpress'ten 25 dolara aldığım, sonrasında da türkiye'de 500 liraya satıldığını görünce oha falan olduğum gps'li saat.

    (bkz: abi beni sik)
  • aliexpress'te kargo dahil 80 tl ye satılan ürünün aynısıdır. kişisel kullanım olduğundan kdv/gümrük ödemezsiniz. 160 tl ötv öder ve toplam 240 tlye mal edersiniz. size türkiye'de 2 yıl garanti veren firma da zaten oradan almaktadır. o firma da bugün var yarın yok :)
  • türkiye'deki firmadan bir adet alarak çocuğumuz için kullandığımız saattir.

    aliexpress sitesindeki q90 model ile birebir aynı ve bu sitede oldukça ucuza olması kafa karıştırabiliyor ama bir problem durumunda kendiniz çözemeyecekseniz saat ücreti, pasaport kayıt ücreti ve btk'ya yapacağınız ücretler boşa gidebilir.

    aldıktan iki gün sonra saat internete bağlanamadığı için yukarıda bahsedilen saatle ilgili benzer problemlerde yapılması gerekenleri internetten uygulayıp işe yaramayınca garantili olduğu için servise gönderdim ve sorun çözüldü.
  • 400-500 lira vermek yerine aliexpresss'ten 64 liraya çok benzer olan q50 modeli alınabilen saat. imei değiştirmek de bir sms ile yapılabiliyor.

    https://tr.aliexpress.com/…a2g0s.9042311.0.0.tjbyty
  • ne kadar kullanışlı ve güvenli olduğunu merak ettiğim takip cihazı. sipariş vermeden önce deneyimliler yeşillendirirse çok makbule geçer.
  • oğlum için aldığım saattir. pil performansı bir gün için yeterli. ses ve arama fonksiyonları da yeterli. rahat bir görüşme gerçekleştirebiliyorsunuz.

    faakaaat, gps özelliği berbat bana göre. elektronik çit uygulamasında 100 mt gibi bir mesafe ayarladığınızda sürekli sapma yaşamakta. geçen gün haritadan oğluma baktığımda büyükada'da gözüküyordu ki gerçek lokasyon maltepe.

    haritalardan doğru sonucu almak için en az üç beş kere haritayı yeniden başlatmanız gerekiyor. ayrıca uygulaması bildirimleri kimi zaman yapmamakta.

    sonuç olarak, türkiye satış fiyatı beş yüz tl. konuşma, sesli mesaj, sos fonksiyonları yeterli. şayet nokta atışı bir gps performansı bekliyorsanız maalesef. genelde yanlış sonuçlar ve en az 50 mt bir sapma söz konusu.

    bu arada saati çok yakın bir tarihte aldığım için satan firma ile bu konuları konuşma yapamadım ama satın alırken çit mesafesi için ideal aralığın 500 mt olması gerektiğini daha azında sapmadan dolayı yanlış uyarı verebileceğini söylemişlerdi.
  • “wiky watch 3” modelini aldığım çocuk akıllı saatidir. bu saati tercihimin nedeni aşağıdaki özelliklerle birlikte, saatin ülkemizde kullanılıyor olmasıdır, yoksa onlarca marka var.
    550-600 tl arasında olduğundan aliexpress’ten 120 tl’ye aldım, 14 günde geldi. gelirken gümrükte vergi kesilmedi. 60 gün sonra imei nedeniyle kapanırsa btk’ya 170 tl ödemem gerekecek, bazı arkadaşlar bunun gerekmeyeceğini söylüyor, ama bence ödetirler. (ödesem de yarı fiyatına geliyor)

    vodafone’dan dijital yaşam tarifesinden hat alıyorsunuz (12 ay taahhütle ayda 10 tl)

    3. serinin bir farkı ekranının dokunmatik olması, diğer farkı da üzerinde kamera olmasıdır. ama kameradaki özellik süper: siz cep telefonunuzdaki uygulamadan “uzaktan kamera” bölümüne giriyorsunuz, saatin kamerası o anda fotoğraflar çekip size gönderiyor.

    konuşma performansı, ses kalitesi iyi. kamera kalitesi düşük ama yeterli.
    aldığım günden beri denemeler yapıyorum, konum bulma özelliğini çok başarılı buldum. yukarıda neden beğenilmemiş bilmiyorum.
    uygulamadan saat rehberine 15 numara kaydediyorsunuz, sadece bu 15 numara saati arayabiliyor, çocuk da istediğinde bu 15 numarayı arayabiliyor.
    3 tane numarayı da acil durum numarası olarak kaydediyorsunuz, çocuk saatteki sos tuşuna basılı tutunca bu numaralar “acil çağrı” bildirimiyle aranıyor.
    ayrıca adım sayma (ve buradan yürüme mesafesi-yakılan kalori vs) özelliği, sesli mesaj gönderme özelliği (çok kullanıyoruz), alarm, konum tespiti, ayak izi (gidilen yolun çizimi), elektronik çit tanımlama gibi özellikleri var. türkçe dil desteği var. basit bir “4 işlem” oyunu var.
    “toplantı modu” tanımlayabiliyorsunuz: mesela çocuğun derste olduğu 8:00 - 13:00 saatleri arasında saate aramalar ve mesajlar gelmiyor.
    çocuk saati kolundan çıkarırsa ve bir de saatin şarjı %10’un altına düşünce telefonunuza uyarı geliyor.
    alırken dikkat 1: iki üretimi var, birinde türkçe var diğerinde yok. sipariş verirken gözden kaçırmayın. 2:ilk kurulumda “cihaz çevrimdışı” hatası veriyor, google’dan aratın çözümü hemen bulursunuz (sms yolu) 3: 1-2 usd pahalıya alın, güvenilir satıcıdan alın 4: takip numarası isteyin, takipli gönderilmesini isteyin.
    bir sürü markayı araştırırken bu tarz bir makale aradım internette ama bulamadım, bizden sonrakilere faydamız olsun.

    edit: 90 gün sonra saat kapandı. telefonlarda olduğu gibi imei kaydı için btk’ya 170 tl ödemem gerekiyormuş. bir akrabamızın pasaportundan hallediyorum. saat (120 + 170 = 290 tl)’ye gelmiş oldu, yine de türkiye fiyatının yaklaşık yarısıdır.
    bu arada kullandığımız 90 gün boyunca çok memnun kaldık.
  • 8 ay önce kızım için almıştım çok memnun kalınca oğluma da aldım. navigasyon özelliğinde sapma olduğu maalesef doğru. ama her zaman değil. suya dayanıklılığı konusunda vasat. 4-12 yaşa uygun bir cihazın su kaçırmaya direnç göstermesi lazım. yetişkinler bile korumayı bilmiyorken çocukları her defasında “ellerini yıkarken saatini yukarı çekmelisin” diye uyarmaktan helak oldum. en sonunda dün kızımın saati bozuldu. okullar açılmak üzereyken 1 ay serviste zaman kaybetmemek için garantinin yanması pahasına birkaç telefoncuya götürdüm. kimse tamirini bilmiyor, herkes cihaza yabancı. sırf bu açıdan bile aliexpress’ten almayı düşünmeyin derim.
    ürünün aynısını farklı bir markadan 200 lira daha ucuza almak mümkün. ikinci saatimizi öyle aldık. dış görünüşten özelliklerine ve kullanılan uygulamaya kadar herşey aynı, sadece adı farklı. saat mağazalarında bulmak mümkün.
    genel anlamda çok memnunum. telefon bağımlılığı yaratmaksızın çocukla iletişim halinde olmak çok güzel. öte yandan evden yakın bir yere alışverişe tek başına gidebilmek de harika.
  • teknik servisinin hızına hayranım.

    2 ay önce dokunmatiği kitlendiği için servise yolladım. 45 gün sonra "kontrol ettik bi şeyi yok" deyip hiç bir işlem yapmadan geri gönderdiler. dokunmatiği hala çalışmadığı için tekrar yolladım. bir hafta sonra dokunmatik ekranını değiştirip geri yolladılar ama bu sefer de sim kartı göndermemişler. 4 gündür sim kartı arıyorlar. hala bulamadılar, geri dönüş de yapmıyorlar.

    umudumu kaybetmeye başladım :/

    ekleme 1: beşinci günün sonunda sim kartı kaybettiklerini kabul ettiler.
    ekleme 2: yeni sim kart aldım. telefonu kontrol ettim bu sefer de zil sesi çalmıyor. tekrar gönderin diyorlar :(
    ekleme 3: iki ay geçse de sonunda cihaz sorunsuz olarak geldi servisten. herhangi bir servis ücreti veya kargo ücreti ödemedim.
hesabın var mı? giriş yap