• 1993 doğumlu kübalı voleybolcu. kendisini 2010 dünya erkekler voleybol şampiyonası'nda izledik. takımın yıldızı diyebiliriz. çok üstün oynadığı maçları seyredemedim ancak sports tv'de adnan paşaoğlu ve yorumcular, şimdi ve ilerisi için övgüyle bahsederek dikkatlerimizi üzerine çektiler.
  • dün oynanan 2016 cev denizbank erkekler voleybol şampiyonlar ligi dörtlü finallerinde mvp seçilen oyuncu, servisleri, smaçları ve hırsıyla öne çıkan, her yerden vuran ve sayı alan küba asıllı polonya vatandaşı zenit kazan oyuncusu. bir ara rakip takımın pasörübuna blok yaptı ve sevinçten kendini kaybetti resmen.
  • 2018 cev final four finali şu an devam ediyor. leon servislerde yine iyi ama ilk sette lube savunması leon'u durdurmayı başardı.
    edit. tam bu sene lube aldı derken yeniden devreye giren ve bileti kesen eleman leon oldu, italyan takımına üzülmedim dersem yalan olur.
  • 2015 yılından bu yana polonya vatandaşlığı bulunan ve 24 temmuz 2019 tarihinden itibaren de polonya millî takımı'nda oynayabilecek olan kübalı voleybolcu. dünya'nın en iyi oyuncusu, son iki dünya şampiyonası'nda** altın madalya kazanan ülkenin formasını giyecek artık. iyi tarafından bakarsak; küba'nın ülke sınırları dışında spor hayatını sürdüren oyunculara uyguladığı politika yüzünden yıllarca millî takım turnuvalarında göremediğimiz leon'u, nihayet olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonaları'nda izleyebilecek olmamızın yanında bonus olarak avrupa şampiyonaları'nda da izleyebileceğiz.
  • 21 eylul 2019 polonya ispanya voleybol macinda ispanyayi yerle bir eden oyuncu. servis degil tomahawk kullaniyor sanirim.

    polonya'nin takimi son sekiz yildir, ozellikle son dort yildir, asiri iyi, ama leon resmen aglatti ispanya'yi.
  • polonya'nın sırbistan ile oynadığı maçta 13 ace atarak dünya rekoru kırmış voleybolcudur.
  • 2020 tokyo olimpiyatlarındaki 1 ağustos 2021 polonya kanada erkekler voleybol macinin ikinci setinin sonunda kanadanin aklini alan efsane oyuncu
  • 2020 tokyo olimpiyatlari ceyrek finalinde fransa'ya karsi bir setten daha fazla sayi aldi ama maci kazandirmaya yetmedi. 29 sayisi var.

    erkekler voleybolda benzer fizikli cok oyuncu izledim ama bunun kadar sert vuranini hatirlamiyorum. bulgar/italyan kaziyski, takim arkadasi polonyali kurek, abd'li matt anderson aklima ilk gelenler. hadi caprazlari da katalim sokolov, grozer, mikhaylov gibi hayvanlari. bu adam ayri bir kol gucuyle vuruyor resmen.
  • saate 138 km hıza ulaşan servisiyle voleybol tarihinin en hızlı servisi rekorunun sahibi olan smaçör. bu yaz 13 ace ile rekor kırdığı vnl'deki sırbistan maçında* 135.6 km/h'lik servisiyle ivan zaytsev'in 134 km/h'lik milletler ligi rekorunu kırmıştı. bugün oynanan avrupa şampiyonası* yarı finalinde de slovenya karşısında ilk setteki 136.5 km/h'lik ace'iyle yine insanlık dışı bir işe imza attı ama maç sonra öyle inanılmaz bir noktaya gitti ki** bu servisin muhabbetini yapmaya değer mi bilemiyorum. %64 gibi yüksek bir verimle 20 sayı üretti ama yenilgiyi önleyemedi.
  • italya süper kupası finalinin 5. setindeki korkunç düşüşüyle yürekleri ağza getiren voleybolcu. kendisinin vurabilmesi için biraz fazla önüne gelen topa arka alan oyuncusu olduğu için 3 metre çizgisi gerisinden sıçrayıp vurmaya kalktı ancak hücumun ardından yere iner inmez ayakları kaydı. bunun sonucunda kafasının arkasını çok sert biçimde yere vurdu ve bir süreliğine bilincini kaybetti. neyse ki kısa süre sonra kendine geldi. maç sonunda iyi görünüyordu.

    ben zaten yükselişindeki dengesizliğini görünce topa falan değil, direkt yere inişine odaklandım ters bir şey olabilir diye. kafayı "küt!" diye vurunca da "aha vallahi herif gitti!" dedim. kafasını ilk kaldırdıkları anda gözleri bomboş bakıyordu ama allah'tan bir şey olmadı.
hesabın var mı? giriş yap