• miles davis'in balık telaşesinde yorumladığı parça.. alfred hitchcock filmlerine yaraşır, el amor brujo esintili.. trompet sesi boğazlara takılır.. sketches of spain albümünden..
  • opeth değişti mi evet değişti ama tam benim istediğim yöne değişti hatta değişmedi büyüdü. helal olsun ona. bu şarkı da sorceress'in the wilde flowers ile birlikte favorisidir.
  • en sevdiğim opeth şarkısı olma yolunda ilerliyor.

    "when the words you have written down reads "everything is gone"

    you're stuck to the failures of your life marred with the sorrows of your strife

    and you can never find the satisfaction
    when you can't outgrow your false distractions."
  • yine "çok seviyorum opeth'i" deditmiş bir parça olmuştur..
  • country tınılarıyla damnation rafineliğinin birleşmesi sonucu ortaya çıkmış yeni metal alaşım*. tamam, şarkı kesinlikle metal değil ama metal ruhu geziniyor serbestçe, şarkının adının ifade ettiği anlamı da önüne katarak (https://en.wikipedia.org/wiki/will-o'-the-wisp).

    bir de, bu şarkıda bir steven wilson aklı seziyorum ben.

    (bkz: büyük akıl)

    edit: slashedduff uyardı, bende american folk şarkılarının country diye yer etmiş olabileceğini söyledi. tekrar dinledim, haklı olabilir. folk country'den daha yakın bir tanım olabilir country folktan doğmuş olsa da.
  • jack o lantern, ölü ışığı, ceset mumu olarak da adlandırılır. bazıları bataklıklar üzerinde görülen bu ışıkların orda ölen kişilerin ruhları olduğuna inanır. bu inanışa göre ışığın boyutunu kişinin öldüğü zamanki yaşı belirler.
  • burden'in devam filmi gibi opeth sarkisi, cenazemde calininiz:

    and time it waits for no one
    it heals them when you die
    and soon you are forgotten
    a whisper whithin a sigh
  • sorceress lansmanı yapılırken ilk önce albümle aynı adı taşıyan taş gibi bir parça paylaşıldı.
    bunun ardından bende oluşan beklenti başka bir yönde olduğundan, ardından will o the wisp yayınlanınca belli bir düşkırıklığı oluşmuştu.

    ne var ki albüm yayınlandıktan sonraki ikinci dinleyişimde kendisine haksızlık ettiğimi adeta yüzüme vurdu parça. şarkının son bölümündeki sözlerle başlayan gitar partisyonu inanılmaz güzel. tonlar o kadar temiz ve sade ki insanda tekrar tekrar dinleme isteği uyandırıyor.
  • gerçekleşmesi imkansız bir hedefi belirtmek için için kullanılan kalıp. aslen will with the wisp'tir, yani; samandan meşaleli will. bataklıklarda çürüyen organizmalardan dolayı oluşan gaz salınımlarının havayla tepkimeye girip yanması, eski zamanlarda bataklıklarda gezen ruhlara bağlanmış ve bu da samandan meşale tutan will olarak kişileştirilmiştir. will o' the wisp görüp fener sanan bilgisiz kişilerin ışığı takip etmeye çalışıp bataklığa saplanması ise olmayacak hedef anlamında kullanımın mantığını açıklamaktadır.

    (bkz: ignis fatuus)
  • bu hafta tam 255 kez dinlediğim opeth şarkısı. durduramıyorum, çok güzel.
hesabın var mı? giriş yap