• irade gücü anlamina gelip lisede okutulan romanlardaki karakter analizlerinde hep gecer *
  • (bkz: will power)
  • rpg oyunlarında karşımıza çıkan skill.
    (bkz: fable the lost chapters)
    (bkz: the elders scrolls iv oblivion)
  • (bkz: will save)
  • ilginç isimli bir indycar yarışçısı.
  • 2010 ve 2011 indycar şampiyonu avustralyalı pilot. 2012'nin de en büyük şampiyonluk adaylarından.

    2011 new hampshire yarışında azıcık yağmurdan sonra ortalık karışmış, bu abim de kameralara orta parmakları çekivermişti.

    http://www.youtube.com/watch?v=scdjys7syzu
  • bu seneki bestsellerlar arasinda willpower: rediscovering the greatest human strength adinda roy f. baumeister ve john tierney tarafindan yazilmis bir kitaba rastladim. ve ne zaman yeni bir bestseller kisisel gelisim kitabi gorsem verdigim reaksiyonu gosterdim: "off yine sacma sapan bir kitap cikmis, yazari kendine yardim edebilmis mi acaba?" diye tepki vermeme ragmen kitabi okumaya basladim.

    kabul ediyorum, enteresan bazi noktalar var kitapta ve bunlar cogumuzun farkinda oldugu cikarimlar: irade gucu, aslinda basli basina bir enerji tuketicisi. enerjinin az oldugu zamanlarda (diyet yaparken gibi) iradeni kontrol etmen de haliyle daha zorlasiyor. yine ayni sekilde pms donemindeki kadinlarin bir anda iradesine yenilmesinin de en buyuk sebebi, daha cok enerji harcayan vucutlari yuzunden, normal zamanda irade gucune ayirdiklari stogun coktan tukenmis olmasi. kitabin dedigi, irade gucunu de vucundaki bir kas gibi dusun - calismasi icin enerjiye ihtiyacin var.

    eger sikilmaz da sonuna kadar okuyabilirsem, daha "degerli" paylasimlarla karsinizda olacagim.
  • will.i.am'ın ilk solo albümü. bence türü sevenler için çok başarılı olmuş. ayrıca bir derece black eyed peas özlemini de gideriyor diyebiliriz.

    track list;
    http://www.josepvinaixa.com/…i-am-willpower-itunes/
  • 22 nisan 2013 itibariyle türkiye'de görücüye çıkacak olan will.i.am albümüdür.
  • türkçeye irade gücü ya da isteklilik-gücü olarak çevrilebilir. sanırım. kelly mcgonigal'ın yazdığı, "the willpower instinct" adlı kitapta periyodik olarak sıfırlanan, bir sınırının olduğundan bahsedilen ve bunun doğruluğu pek çok çalışma ve araştırma ile desteklenen fenomen. aynı zamanda beynin de doğru karar verme konusunda fizyolojik sınırları olduğu için irade gücümüzü ne kadar verimli kullanırsak, bir şeyleri anlama, kavrama, öğrenme konusunda o kadar iyi olurmuşuz. işinize, okulunuza gitmek için uyandığınız ilk andan itibaren, örneğin alarmı beş dakika ertelemek ya da o an kalkmak arasında seçim yaparak başlıyor ve gün boyunca istediğimiz, seçtiğimiz şeylerle irade gücümüzden yediğimizi söylüyor, sayın mcgonigal hanımefendi. bu kaynağı iyi kullanmadığımızda daha fazla iyi seçim yapamaz, daha fazla isteyemez hale geldiğimizi de ekliyor. bunun bir rutin haline gelmesi, yani irade gücünden doğan enerjiyi iyi kullanmamak gibi kötü bir alışkanlık edindiğimizde erteleme hastalığı gibi, efenime söyleyeyim kararsızlık ya da kötü kararlar verme, mutlu olamama gibi hiç de hoş olmayan dertlere gark oluyormuşuz. herkesin gün içinde bu gücü daha faydalı, daha optimize şekilde kullanabildiği, bazı aralıklar varmış; karar vermek, çalışmak, öğrenmek için bu aralıkları seçersek ve bunu planlı şekilde yaparsak, daha güzel olurmuş her şey. ben kendisinin yalancısıyım.
hesabın var mı? giriş yap