• (bkz: windows 2 03)
  • (bkz: codename)
  • xp'den sonra ara sürüm olarak windows vista'yı süren ve service pack'i ile windows fiji'yi de aradan çıkaracak olan microsoft'un asıl beklenen işletim sistemidir.

    windows 7 tıpkı windows 95'in ve windows xp'nin yaptığı gibi yeni bir nesil açacaktır windows işletim sistemlerinde. en basitinden windows 95'in hayatımıza kattığı başlat sistemi bu windows'da olmayacaktır. iyi mi olur kötü mü bilinmez ama bugüne kadar her yeni nesil windows kullanıcılar tarafından sonunda en çok tercih edilen sistem oldu. bekleyip göreceğiz.

    ayrıca windows 7 windows vienna'nın * ta kendisidir. microsoft uzun isim aramaları sonunda windows 7 ismini kullanmaya karar vermiştir.
  • yıllardır beklenen stabil tabir edebeliceğimizi umduğum düzgün windows işletim sistemi. 2010 diyorlar çıkış tarihine ama vista'nın başarısızlığı ve bir çok firmanın vista için driver bile sürmemesi microsoft'un biraz elini çabuk tutması gerektiğini anlaması için yeterlidir heralde. artık pc'de düzgün bir işletim sistemi istiyorum. ya da apple'a buradan sesleniyorum, lütfen legal olarak os x'i pc de kurulur hale getirin yahu!!
  • microsoftun yeter ulen kaç sene oldu adam gibi birşey yapamadınız dağıtıyoruz şirketi diyerek başlat butonu yerine bitir butonu koymasını temenni ettiğimiz işletim sistemi.

    microsoftun 2012 den sonra işletim sistemi çıkarmayacağı söylentisini de gerçeğe dökmüş olurlar.
  • eger kalite ve miktar olarak vista'nin xp'nin uzerine getirdiginden fazlasini getirmeyecekse, birtakim stratejik degisikliklere gidilmeyecekse muhtemelen microsoft'un isletim sistemi pazarinda son "mainstream" versiyonu olacaktir.
  • 2009'un ikinci yarısı çıkması planlanıyormuş.
    bu saatten sonra 3-4 senede bir işletim sistemi çıkarmak pek akıllıca olmasa gerek.

    (bkz: minwin)
  • ortalıkta dolaşan ekran görüntüleri ile gündeme tekrar gelen işletim sistemi. eminim ki adı windows 7 olarak kalmayacak.

    windows 7'ye ait olduğu bildirilen ve vista'dan başka hiçbir şeye benzemeyen ekran görüntüleri: http://fotogaleri.shiftdelete.net/…hots/01.jpg.html
  • fotoğrafları ve videosunun ne yazık ki kolpa olduğunu düşündüğüm işletim sistemi. (imho) birincisi görülen neredeyse herşey zaten vista'da da mevcut. ikincisi neredeyse vista ultimate'i bile 1 gb ramle çalıştırmak bir hayalken, iki sene sonra çıkacak 7 (hem de ultimate! -super turbo dizel enjection common rail- yani)'yi 1gb ramle rüyamızda bile çalıştıramayız gibime geliyor.
  • minwin sayesinde çok daha az kaynak isteyecekmiş. kernel küçülecek, işletim sistemi modüler bir hale gelecekmiş. başlat düğmesi ve görev çubuğu tarih olacakmış.

    singularity ile ne kadar alakası var, onu da merak ediyorum. şimdi w7'nin yeni baştan yazılan bir işletim sistemi olduğu gerçeği ile singularity'nin de yeni baştan yazılan bir işletim sistemi olduğu gerçeklerini yan yana koyduğumuz zaman bana öyle geliyor ki, microsoft iki ayrı takıma baştan işletim sistemi yazdırmaz. en azından ortak paylaşılan birşeyler olacaktır. ssg'nin konu hakkındaki düşüncelerini merak etmiyor değilim.
hesabın var mı? giriş yap