• oto boka göçüp duran, windows 98 den görsellik olarak hallice olan işletim sistemi.
  • codec fakiri me.
  • duygulandım sabahın bu saatinde.

    benim için karanlık filan değildi. benim için oyun demekti bu ses. heyecandı, sevgiydi, emekti.

    babam için 146 idi, 600 milyon gelen telefon faturasıydı, oğlunu dövmekti.
  • bizde eve telefondan ulaşılamazdı. benim odaya ayrı hat çektirmişlerdi telefon meşgul olmasın diye. 56k modemden online oyunlar oynanır, downloadlar uçuşurdu çünkü. veri paketlerinin lütferederek gidip geldiği dönemde 10 saat counter-strike 1.5 oynadığımız, hep aynı oyun sunucularında aynı kitle ile takıldığımız, oyun esnasında muhabbet ettiğimiz ve arkadaşlıklar kurduğumuz, uzun süre bağlı kalamadığımız için 200 mb ve üstü downloadlarda get right programının ekmeğini yediğimiz, winamp'ı sömürdüğümüz yıllardı. arkadaşlarımızın telefon numaralarını değil icq numaralarını kaydederdik. bir de herkesin 2000 tarihinden ötürü bütün bilgisayar sistemlerinin çökeceğini düşündüğü ve merakla beklediği bir dönemdi ki kâbus gibiydi. :)

    şimdi çok duygusallaştık. ciddileşip teknik açıdan konuşarak biraz da bahsi geçen işletim sistemi hakkında bilgi verelim. windows me microsoft un ms-dos üzerinde yükselen son işletim sistemi. dolayısıyla windows 9.x ailesine ait bir sistem. 95 ve özellikle 98 üzerine pek de farklılık beklemek yanlış olurdu. zaten bir yandan şu anda kullandığımız windows ların altyapısı olan windows nt platformu geliştirilmeye devam ediyordu, kaldı ki me den 1 sene sonra nt ailesinin ürünü olan windows xp piyasaya çıktı ve ms-dos üzerine çalışan işletim sistemleri rafa kalktı. windows xp nin ünü de herkesin malumu.

    ben de zamanında teknolojiyi yakından takip ediyoruz ya, kurayım bunu demiştim. bir süre saç baş yolduktan sonra aynı işletim sisteminin nt altyapısına sahip olan windows 2000 versiyonunu kurmuştum. daha iyiydi.
  • bir hışmınan geldi geçti peh peh peh peh
hesabın var mı? giriş yap