• $u ana kadar avalon olarak bilinen, ilk kez windows vista ile beraber gelecek olan grafik ara katmani, apisi. ya$li gdi'in yerini alacak olan, directx uzerinde cali$an 3d destegi ile windows forms dahil ekrandaki gorsel nesneleri $ikla$tirip dual core cpu'larin hakkini excel kullanirken bile vermemize yarayacak bu ulvi araci 20 dakika icinde sipari$ ederseniz body electric zayiflama aletini de adresinize ucretsiz olarak yolluyoruz.

    windows explorer'in oyunlarin giri$ menusu gibi ambient olmasina yarayacak bu alt sistemle alt-tab'la uygulamalar arasinda gezinirken bile efektler gorebiliriz belki! (bu sirada arka planda bir$eyler unpack etmeye cali$an compression programiniz bogulmu$ kimin umrunda)
  • (bkz: aml) (bkz: xml) (bkz: databinding)
  • winfx'in bir parcasidir.

    (bkz: wpf) (bkz: avalon)
  • .net framework 3.0 icinde bugun release olmustur.
  • internet uygulamalarını, windows uygulaması gibi çalı$tırabilen a$mı$ teknoloji.*

    http://www.youtube.com/watch?v=gx4mwk09kxq *
  • wpf ile geliştirilen uygulamaları çalıştırmak için tüm kullanıcılara ram ve ekran kartı takviyesi yapılacak sanırım. performans konusunda sistem gereksinimi düşük bilgisayarlarda sorun olabilir.
  • wpf'de hem vs.net properties penceresinde hem de kodladığınız programın kendisinde blurry text sorunu vardır. çünkü wpf kendi text render engine'ine sahiptir ve bunda cleartype hep açıktır, kapatılamamaktadır. bu sorun tam olarak iki senedir microsoft tarafından çözülememiştir. forumun birinde yorum yazan bir ms görevlisine göre birçok çözüm denenmiş ancak hiçbirisi tam olarak işe yaramamıştır. ms de bunu küçük bir kesimin dert ettiği, this behaviour is by design olarak lanse etmekte, sıçışlardan sıçış beğenmektedir.

    (bkz: ahahahhahahah ben buna guluyorum ya)
  • microsoft tarafından application'lara görsel şov olanağı sunan teknoloji.doğrusu benim nezdimde güzel bir alternatif olmaktan öteye gidemez,flash'ta yapıp application'a aktarmak görsellik olarak projeyi istenilen düzeye getiriyor,wpf ise pratiklik açısından daha bir hantal vaziyette.ek olarak benim problemimmidir emin değilim ama db'den bind konusunda sıkıntılar var.herşeyim ms bazlı olsun,flash veya diğerleri ile uğraşamam diyorsanız iş görür kendisi.
  • microsoftun kullanıcı arayüzünü platformdan, business logicten, kısacası herşeyden soyutlamak için oluşturduğu model. bu yaklaşım model view controller mantığına benzer.
  • vista ile gelen bir uygulamadır. kullanıcı arayüzlerine belgeler, resimler, filmler ve medyalar oluşturulur, geliştirilir, gösterilir bu mekanizma sayesinde. işte öyle de faydalı bişey yani
hesabın var mı? giriş yap