• windows'u kullanırken zaman kazandıran programlardır.

    ön edit: konuyu takip listesine ekleyip yazılımların açıklamaları arasında kaybolmamanız için içindekiler kısmını oluşturdum.

    konu içeriği özeti ve direkt olarak indirme linkleri için ;

    1- open office
    2- spacesniffer
    3- search everything
    4- hwinfo
    5- process explorer
    6- 7zip
    7- vlc media player
    8- adwcleaner
    9- sumatrapdf
    10- tixati
    11- autoruns
    12- irfanview
    13- revo uninstaller
    14- malwarebytes

    - open office -

    windows office paket programı ile aynı işleri yapmanızı sağlayan ancak windows office'in aksine ücretsiz olan bir office paket programı.

    türkçe dil desteği mevcut.

    genel bilgi ve indirme linki için resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

    - spacesniffer-

    yüksek | büyük bir ya da daha fazla depolama alanınız var. ( hdd, ssd, usb) bu depolama alanınızda bir süre sonra oldukça fazla biriken gereksiz yedek dosyalarınız da mevcut. uzun bir süre geçtiği için hangi dosya nerede, ne kadar yer kaplıyor tek tek uğraşıp zaman kaybetmek istemiyorsunuz. işte spacesniffer bunun için yapılmış bir program. görsel ve basit arayüze sahip bir tablo şeklinde taranmasını istediğiniz depolama alanını kısa bir sürede tarıyor. size görsel bir tablo ile hangi dosyalarınızın nerede olduğu ve boyutu ile orantılı görsel bir sunuyor. dosyalarınıza bu talo aracılığı ile ulaşıp gereksiz dosyalarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz veya zamanla unutup kıyıda köşede kalmış dosyalarınızı rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

    genel bilgi ve indirme linkine buradan ulaşabilirsiniz.

    - search everything -

    windows'ta bir program, dosya, fotoğraf, müzik vs mi arıyorsunuz ? windows'un hantal arama programlarından sıkıldınız mı ? belki de bugüne kadar kullanmadığınız için üzüleceğiniz, bu ufak boyutlu ücretsiz yazılım ile windows kullanımınızı oldukça olumlu yönde etkileyecek bir yazılıma kavuşacaksınız.

    şayet ssd'niz var ise indexleme hızını farketmeyeceksiniz bile, hdd'niz var ise indexleme hızı hdd'nizin boyutuna göre orantılı olarak artıyor ancak 3-4 tb'lık bir hdd'yi yaklaşık 30 saniyenin altında indexleyebiliyor.

    program için genel bilgi ve indirme linkine buradan ulaşabilirsiniz.

    - hwinfo -

    bilgisayarınızın parçaları hakkında detaylı bilgi veren ücretsiz bir yazılım.
    merkezi işlem birim (cpu) , merkezi grafik işlem birimi ( gpu), anakartınız, monitörünüz, bellekleriniz vs.

    programın verdiği bilgiler detaylı bilgiler olup donanımlarınızın programa izin verdiği ölçüde ve doğrulukta size bilgi vermektedir. işlemcinizin kaç çekirdeğe sahip olduğu, hangi kod uzantılarını işleyebildiği, işlemci çekirdek voltaj gerilimi, soket tipi, anakart port tipi, bellek frekansları, seri numaraları vs.

    genel bilgi ve indirme linki için buraya tıklayabilirsiniz.

    - process explorer -

    windows'un görev yöneticisinin verimsizliği ve kullanışsızlığı sizi yoruyorsa process explorer'ı deneyebilirsiniz.

    görev yöneticisi ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olsa da basit ve kullanışlı arayüzü ile istemediğiniz programları kısa sürede bularak, programların kapanmasını sağlayabilir, kaynak kullanımını rahatça gözlemleyebilir, işlemcinizin kaynak aktarma oranını çalışır durum olan program için düzenleyebilirsiniz. işin garip tarafı yine microsoft tarafından son kullanıcıya sunulmuş olmasıdır. ( şirket satın alınarak )

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    - 7zip -

    winrar, winzip alternatifidir. dosya sıkıştırma algoritması yer yer eşdeğer yazılımlara göre daha iyi sonuçlar vermektedir. ücretsizdir.

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    - vlc media player -

    ücretsiz bir medya ortam oynatıcısıdır. yani bir nevi windows media player eşdeğeri bir yazılımdır. kullanışlı bir arayüze sahip, detaylı özellikleri içinde barındırmaktadır.

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    - adwcleaner -

    ücretsiz zararlı yazılımları temizleme aracı. oldukça efektif ve sizi zararlı yazılımlar ile başınız dertte ise birçok dertten kurtarabilme özelliği taşıyor.

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    - sumatrapdf -

    adobe acrobat reader'ın hantallığından, pdf'leri okumaya çalışırken alakasız bir şekilde bilgisayarınızın işlemlere yanıt vermemesinden sıkıldınız mı ? sumatra pdf tam size göre. ücretsiz bir program ve .pdf uzantılı dosyaların hızlı bir şekilde açılmasını sağlıyor. sadece .pdf ile sınırlı kalmayıp birçok e-kitaplar dosya formatını da destekliyor.

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    - tixati -

    torrent yazılımı. arayüz olarak diğer torrent yazılımlarına göre daha basit ve baştan savma gözüksede oldukça kullanışlı ve ücretsizdir.

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    - autoruns -

    bilgisayarınıza format attınız ve programları yüklediniz. lakin başlangıçta birçok program otomatik olarak kendini çalıştırmaya başladığı için açılış yavaşladı. autoruns programı ile bu programların windows başlatılırken çalışmamasını ve siz direkt olarak çalıştırmak istediğiniz çalışmasını sağlayabilirsiniz ( msconfig kodunun portable program hali diyebiliriz ) ek olarak kişisel olarak çalıştırdığınız programların çalışmasını da kapatabiliyorsunuz. birçok özelliği mevcut.

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    - irfanview -

    fotoğraf, resim görüntüleme aracı. kullanışlı ve ücretsiz bir program. fotoğraflarınızın, resimlerinizin boyutlarını da bu program ile ayarlayabilirsiniz. ismi için "ulan abdurrahman koysaydın bari" şeklinde esprilere maruz kalsa da ücretsiz bir yazılım ve yaptığı işler için windows'a yüklenmesi gereken programlar arasında.

    genel bilgi ve indirme linki için buraya tıklayabilirsiniz.

    - revo uninstaller -

    programlarınızı hala denetim masasından mı kaldırıyorsunuz ? sorun çıkartan programları denetim masasından kaldırıp tekrar kurduğunuzda hala aynı hataları mı alıyorsunuz ? revo unistaller programı ile bilgisayarınıza kurduğunuz hemen hemen bütün programları regedit kayıtlarına kadar silebilirsiniz. windows'un denetim masasından çok daha kullanışlı bir yazılım kaldırma programıdır.

    ücretli bir yazılımdır.

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    - malwarebytes -

    bilgisayarınıza yerleşmeye çalışan zararlı yazılımları engellemede oldukça başarılı programdır. aynı zamanda sonradan bilgisayarınıza yüklediyseniz bilgisayarınızdaki zararlı yazılımları kaldırmada da başarılıdır.

    ücretli bir yazılımdır.

    genel bilgi ve yazılımı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
  • (bkz: iyi forumlar)
hesabın var mı? giriş yap