• robert jordan'ın the wheel of time evrenindeki aiel topluluktan biri denilebilir. yönlendirebilen ve yönlendiremeyen aiel kadınlarından oluşan topluluğa girebilmek için ilk önce çıraklık eğitiminden geçersiniz, bilgeler sizin değer olduğunuza karar verirse ve gerekli testleri geçerseniz rhuidean'a giderek son bir sınavla karşılarsınız. başarılı olursanız artık siz de gönül rahatlığıyla bilge olduğunuzu dile getirebilirsiniz.

    herhangi bir aiel'in klan şefliği için sınanmak üzere rhuidean'a girip giremeyeceğini belirledikleri gibi klan şeflerinin yönetme biçimine sık sık karışırlar. bir nevi aes sedailerin aiel versiyonudurlar ancak çok daha sert olduklarını unutmamak gerekir. rand al'thor gelene kadar yönlendirebildikleri gerçeğini tüm aes sedailerden saklamışlardır. gelenek olarak gölge yaratımlarıyla karşılaşmadıkça savaşmadıklarından, bir aiel bilgesinden beklenecek şekilde yönlendirme yetenekleri yok etme üzerine gelişmemiştir. rand'ın gelişiyle birlikte bilgeler de kendilerini bu konuda geliştirmeye başlamışlardır. bilgeler arasında karakter olarak daha güçlü olan liderlik yapar. tek gücün hiçbir değeri yoktur. bilgelerin şu andaki iki liderinden biri olan sorilea ancak çömez olabilecek seviyedeyken, amys en güçlü aes sedailere denk bir yönlendirme yeteneğine sahiptir.
  • the rings of power soundtracklerinden bir diğeri. içimizin yağlarını eriten, ışık orada dedirten cinsten. stranger ile ilgili olabilir.
hesabın var mı? giriş yap