• 9. level wizard buyusu
  • ad&d nin 9.level bi buyusudur dileginizi dogru dilemenis lasimdir ayrica dm i we player i en cok kasan buyulerden biridir
    orn:
    player:olumsuz olmak istiyorum
    dm:peki
    -battle esnasinda-
    dm:15 hitpoint damage aldin we yere dustun
    player:e olumsuzluk?
    dm:taam vucudun olmedi sadece ruhun cikti bedenden nabzin atiyo ehehe
    player:anuna koim...
  • ad&d de bazi yaratiklari oldurebilmeniz icin gerekli olan buyunun adi
  • adnd (artik dnd diyoruz sanirim.) nin buyu sisteminin cuvalladigi noktalardan biri. "dilek" isminden de anla$ilacagi uzere, bir $ey dilersiniz, buyu de onu oldurur. lakin wizards handbookta yazdigi ve yukaridaki bir ornekte belirtildigi uzere, bir $ekilde haddinden fazla $ey dileyen buyuculeri cezalandirmak gibi bir ozelligi vardir (gelen dilekleri degerlendirip i$leme koyan bir tanri olsa gerek.) buyunun ki bu "had" kavrami bir kac nokta di$inda belirlenmemi$tir, dm'în o anki ruhsal durumuna birakilmi$tir. bu ozelligi ile wish, tarrasque'i oldurmek gibi ba$ka bir cozum olmayan durumlar di$inda diger herhangi bir buyunun yapamayacagi cok bir $ey yapamamaktadir. ayrica buyunun anlatiminda "buyuyu yapan buyucu 5 sene ya$lanir." gibi sacma bir ibare vardir. elf buyucusuyseniz sorun yok yani 5 sene nedir ki sizin icin? wish scrollu bulan her 18.level buyucunun hop diye ezberleyip yapabildigi bir buyu yerine uzun bir rituel gerektiren ve ba$arili oldugu takdirde tanrilarin dikkatini buyucunun uzerine ceken, bir nevi onlari bu ölümlünün istegini gercekle$tirmeye zorlayan bir buyudur hayalimdeki wish, boyle kullanilmalidir. (bkz: aferin)
  • sevgili ve de saygili dmimiz orqanin bize
    -abi, anani s.kim dediginde onunde beliriveriyor iste.
    diye anlattigi buyu cesidi.
  • 3rd editionda da 9.level bir wizard/sorcerer büyüsüdür. istediğiniz her şeyi gerçekleştirme özelliği olsa da büyünün açıklamasında gücünün sınırları belirtilmiş, bu sınırların ötesinde dilekler dilenmesi halinde dmin vicdanına bırakılmıştır.
    örneğin ölümsüzlüğü dilemek büyünün gücünün sınırları dışındadır, ancak dilenmesi halinde kişi kurtarılmasının mümkün olmadığı bir imprisonment büyüsünün etkisi altında bir plane'e koyulur ve orada sonsuza dek "yaşar".
    ayrıca 2nd editionun aksine büyüyü yapan kişi 5 yıl yaşlanmak ya da -3 str* gibi etkilere maruz kalmaz ancak 5000 xp* kaybeder.
  • disintegration gibi bir zirve noktasından sonrasında çıkmak gibi büyük bir talihsizliğe sahip olan oldukça güzel the cure albümü. ne var ki bir kaç şarkı sayesinde (onların da başında friday i'm in love gelir herhalde) disintegration'dan daha popüler olmuştur.
hesabın var mı? giriş yap