• hayatınızın bir evresinde, bir şekilde eğer böyle "mucize bir çocuk" tanıdıysanız,
    böyle "mucize bir çocuk" ile birlikte büyüdüyseniz,
    böyle "mucize bir kardeşiniz" varsa,
    hele ki böyle "mucize bir çocuğunuz varsa" bir daha, bir daha izleyin.

    hiç biri yoksa yolda göreceğiniz bu "mucize çocukları" ve ailelerinin neler yaşadığını anlamak için bir kere daha izleyin.

    içimi çeke çeke ağlamaktayım hala. duygu sömürüsü bla bla diyen insanların kaçı böyle özel bir çocukla vakit geçirdi? kaçı onların hayatına karışmak için mücadele etti? kaçı onun yüzündeki bir tebessümü görmek için hayatını değiştirmeyi düşündü?

    "sonuçta oğlumun yüzü" dediği sahnede beni benden alan film.
  • duygu yüklü güzel bir film. filmi izleyip bir şey anlamayanlar için, özetini kısaca açıklamadan da bitirmemiş küçük adam.

    --- spoiler ---

    insanların hakkınızda ne düşündüğünü bilseydiniz kesinlikle sıradan olmadığınızı anlardınız ve hayatta herkesin en azından bir kere ayakta alkışlanması gerektiğini bilirdiniz.

    --- spoiler ---
  • herkesin klise dedigi film. ulan neresi klise, ben hayatimda hic yuzu deforme diye sosyal hayatinda zorluk yasayan bir cocugun hikayesini anlatan film izlemedim? yani klise olmasi sizin icin cocugun zorluk yasamasi mi? o zaman ne bileyim, savas filmlerine de gitmeyin onlar da cok klise. askerler tufekle sahilde cikarma yapiyor filan uff ya cok klise cok savas :((

    yemin ederim bazilari sirf yazmak icin yaziyor. film herseyden once cok ilginc cunku hikayeyi sadece sorunu yasayan cocugun gozunden anlatmiyor. gidiyor kiz kardesin bakis acisini da size sunuyor, nasil normal oldugu icin hep ikinci plana itildigini ve aslinda onun da dislanma sorunlari yasadigini fark ediyorsunuz. kardesinin bu sorunu yasama sebebi anne babadan gecen genler ve kiz bunu zenci erkek arkadasini su mukemmel sekilde acikliyor:

    - bu genlerden oturu bir sey, ve piyango tersinden ona vurdu. alternatif bir evrende ben oyum, yuzu deforme olan kardes benim.

    film sonra gidiyor bu kizin en yakin arkadasini anlatiyor ki o da ailevi sorunlar yasiyor ve yuzu deforme kardesi olan kizin hayatina cok ozeniyor. annenin bakis acisina geciyor; cocugu dogduktan sonra nasil elini ayagini hayatindaki diger onemli aktivitelerden cektigini anlatiyor. kadin tez yaziyormus birakmis ve tezi floppy disk icinde! yani cok eski. bunu kavrayamayan adamlar var aramizda.

    bu arada floppy disk sahnesi cok guzeldi. kadin disketi masada cocuklara gosterdi, tabi hicbiri anlamadi ne oldugunu. sonra babadan yaran aciklama geldi:

    - this was like an iphone of our times! it doesn't take a picture or anything but still :)

    guzel filmdi velhasilkelam. bullying cok ciddi bir sorun ve yetiskinler olarak disaridan mudahale ile asabileceginiz bir sorun degil. cocuklar duzgun yetisiyor mu yetismiyor mu sorun burada. yetismiyorsa bana kalirsa yapilabilecek cok da bir sey yok. ve bullyinge maruz kaldiysaniz bilirsiniz, zor olan kismi bullyinge ugramaniz degildir. zor olan kismi siz bullyinge ugrarken, sizle alay edilirken o esnada oradaki herkesin bunu hak ettiginizi dusunmesi ve dolayli olarak bu eylemin icinde yer almasidir. bu sizi o kadar yaralar ki guclu ve mucadeleci biri olsaniz bile bosver ya der gecersiniz.
  • --- spoiler ---

    filmin en güçlü sahnelerinden birisi öncesinde kendisine zorbalık yapan ve ona dokunmaktan çekinen çocukların auggie ve arkadaşı için ormana yardıma gelmeleri ve tokalaşmalarının ardından auggie'nin ağladığı sahnedir. bu çocuk oyuncu öyle büyük oynuyor ki filmde, çoğu aktöre taş çıkarır.
    --- spoiler ---
  • insanın içini ısıtan, birçok sahnede kendinizi gülümserken bulduğunuz bir film. auggie'nin anne ve babasının ilişkisi gıpta ettiğim cinstendi. keşke böyle bir ilişkim olsa derken buldum kendimi.
  • oldukça güzel bir film. duygular, oyunculuklar ve kurgu vasıtasıyla çok iyi yansıtılmakla beraber, komedi filmi tadındaki nadir esprilerin konulduğu sahneler de filmin çeşnisiydi. sıcaklığı ve samimiyeti iliklerinize kadar hissedebileceğiniz çocukların dünyasında, bakış açıların farklılığının da farklı kişilerin gözünden yansıtılması ayrı güzel olmuş.

    ha filmde eleştireceğim tek nokta ise, müreffeh bir ülkede yaşayan ailelerin çocuklarına davranış şekilleri, eğitim konusundaki hassasiyetleri ve sistemlilikleri, iyi işleyen bir devlet mekanizmasının ve özgürlük anlayışının insan hayatları üzerindeki olumlu etkisiydi.

    filmdeki orta halli bir amerikan ailesindeki o genetik hastalığa sahip çocuğun, bir ortadoğu ülkesinde doğduğunu düşünsenize?
  • her 15 dakikada bir tatlı tatlı ağlattı. çocuğu olan, olmayan herkes izlemeli bu filmi
  • geç keşfettiğim keşfettiğim günden beri ne zaman canım sıkılsa açıp izlediğim filmdir. müthiş alıntılarla, müthiş sahnelerle beni gerçek dünya’dan uzaklaştırmaktadır.

    özellikle yaptığı alıntıya bayılıyorum.
    “nazik olun karşılaştığınız herkes sert bir mücadele içinde”
  • uzun zamandır böyle sıcak, içimi ısıtan bir film izlememiştim. bu soğuk kış gününde gözlerimden istemsizce akan yaşlarla birlikte beni gülümsettin de auggie, teşekkürler.

    --- spoiler ---

    chewbacca <3 auggie

    --- spoiler ---
  • her turlu hollywood klisesini barindirmasina karsin keyifle (yer yer nemli gozlerle) izlenen film. nezakete ve iyilige ozlemimden dolayi begenmis olabilirim. filmde olaganustu birsey yok. artik hayatimizdan giderek cikan nezaketin onemi var. iyi olmak bu kadar zor olmamali.
    filmin internet yorumlarini okurken 10snlik goruntu yuzunden cocugu ile izleyemeyeceginden dem vuran bir yoruma denk geldim.
    filmde genclerin opusmesi haricinde bir olay yok, niye bunu yazdilar anlamadim.
hesabın var mı? giriş yap