• yeni bişey sanırım.

    ingiltere, abd, kanada, irlanda, avusturalya gibi ülkelere gidiyorsun. bi yandan ingilizce dil eğitimi alırken, bir yandan da çalışıyorsun. olay tam olarak nasıl gerçekleşiyor daha çözemedim; ama araştırıyorum.

    edit:

    araştırdım, konuştum. şöyle söyleyebilirim, böyle bir uygulama yok. resmi olarak da, normal olarak da yok. tamamen kandırmacadan ibaret. eğer yurtdışına gitmek ve çalışmak istiyorsanız yapacağınız şey, orada bir dil kursu bulmak ve dil kursuna kayıt olduğunuzda çalışma vizesi alabiliyor musunuz kontrol etmek. eğer alabiliyorsanız, zaten kendi kendinize work and study yapmış oluyorsunuz.
  • hali hazırda irlanda'da gerçekleştirdiğim eylem.
    irlanda'da work and study programı, uzun dönem öğrenci vizesi denilen stamp 2 ile gerçekleştiriliyor. 25 haftalık ingilizce dil eğitimi satın alana 8 hafta tatil bedava :)
    25 hafta eğitim süresince haftada 20 saat part-time çalışabiliyor, tatil döneminde de tam zamanlı çalışabiliyorsunuz. ayrıca bu vizeyi iki kez daha yenileyip toplamda 2 yıla kadar irlanda'da yağmura ve yeşile doyma şansına sahip olabilirsiniz. neden olmasın
  • work and travel'dan çok daha mantıklı ve cazip görünen yurt dışında dil öğrenme ve çalışma programı. araştırdım ettim ama en sağlıklısı tecrübe etmiş kişilerden bilgi toplamak.

    başlığa geldiğimde bolca entari girilmiştir diye düşünmüştüm meğer buralar hala dutlukmuş.
    olm hiç mi biriniz yapmadınız böyle bi şey?

    işallah ben yaparım da burayı da bolca editlerim. 4-5 ayda bir bu düşünce bastırır bana. bu sefer bi şeyler olacak gibi, du bakalım..

    edit: çok soran oluyor. bu kadar insanın bu konuyu araştırdığını bilmiyordum.
    maalesef bu defa da pandemiden dolayı fena patladı da gidemedim. halbuki çok yaklaşmıştım çünkü hemen her şeyi araştırıp maddi açıdan da hazırlığımı tamamlamış, işi de bırakmıştım. sonrası pandemi.. kaldık yine buralarda ama henüz yılmadım. pandemi bitsin, tekrar işin peşine düşeceğim.
    o irlanda'ya gidilecek!!11!1
    buralar yeniden editlenecek (:
  • gidilen ulkede hem ingilizce egitim alip hem belli duzeyde calisilmasina olanak saglayan program.

    ben de work and study avusturalya ile ve dubai ile ilgileniyorum. bilgisi olan bana ulasabilir mi?
  • irlanda'da tamamladığım program. yurtdışında ingilizce öğrenmek ve avrupa'da yaşamak ikilisini tek hamlede gerçekleştirmeyi sağlar.
  • şu sıralar kafama aşırı aşırı takılan program.
    her türlü bilgiye açım, yardım çığlıkları ile yardım istiyorum bilgili abilerim, ablalarım ve kardeşlerimden.
  • kız olsam yurt dışında work and sugardaddy yapardım.
  • irlanda için istediğim ama fiyatları ve bankada göstermemiz gereken teminat yüzünden gidemeyeceğimi düşündüğüm yurtdışındaki sayılı ülkede hem dil okuluna gidip hem çalışma imkanı tanıyan programdır. programla ilgili yeşillendirebilecek yazarlar varsa çok memnun olurum. döviz kurları bu haldeyken gitmek mantıklı olur mu?
  • 1 senedir bu program vasıtasıyla irlanda da yaşamaktayım. sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım. ama hayal satamam ;) ben ticari kazanç elde etmiyorum sonuçta :)
  • irlanda'daki work and study ile alakalı şu entry'de (bkz: #150821827) bir şeyler yazdım. ilgisi olan varsa okuyabilir.
hesabın var mı? giriş yap