*

  • macaristan halk cumhuriyeti'nin başta türkiye ve sonra dünyaya katkısı olan ikarus'ların başrolde olduğu, heyecanla beklenen şehir ve sanayi inşâsı oyunu.

    yıllardır şehir/sanayi inşası oyunlarını keyifle oynamış ammavelâkin temel kapitalist mantıkla barışamamış, bunu bir şekilde - oyunun tabii ki sunmayıp sadece hayal dünyasında olacak şekilde - bir şekilde elde edilen kârın, tüm bileşen emekçilerle paylaşıldığı işçi kolektifleri ile paylaştırmış veyahut şehir oyunlarında "unskilled" denerek adetâ örselenen emekçi kesimlerin vergilerini minimize ederek buna mukâbil "elites" denen zengin kesime dayanan progresif vergi sayesinde bir nevi revizyonist bir sistem inşâ etmiş ve elbette hâlâ stalinist bir damarı kalmış kimi sergerdeler için doğu avrupa'da bir yerlerde, gulaglardan, kolektivizasyon ve bi't-tabii ağır sanayi hamlesi hûlyalarıyla şimdiden bıyık burduran oyun.

    all power to the soviets!
  • bir sovyet şehrinde geçecek olan bir şehir yönetim simülasyonu.

    oynanış videosu

    ayrıca (bkz: commieblock)
  • sabirsizlikla bekledigim oyun.
  • türkçe desteği gelene kadar 55 lira vermeyeceğim oyun.
  • sonunda erken erisim olarak yayinlandi. oyun hakkindaki dusuncelerim genellikle olumlu. şu goruntuyu yaratabiliyor olmak bile basli basina sevmek icin sebep.

    oyun erken eresimde oldugu icin cozunurluk ve tutorial kisimlarinda bazi sorunlar. oyun ilk cikisini iyi yapmis gibi eger destege devam edilirse gelistiricilerin aciklari kapatacagini dusunuyorum. ıyi bir oyun oldugu kesin. ancak bir efsane yaratilabilecek bir potansiyel var. umarim bu sansi duzgun kullanirlar.
  • maaş yatar yatmaz alacağım oyundur. diğer management oyunları gibi kapitalist bir sistematikte mi ilerleyecek yoksa adının hakkını verecek mi merak ediyorum.

    erken erişimde yayınlanmış olması avantaj. türk lirasının akıbetine bakıldığı zaman erken erişimden çıktığında büyük ihtimalle çok uçuk bir fiyattan satılmaya başlanacak. tavsiyem hem erken erişimdeyken ucuza almak. hem de ülkeden belli düzeyde talep olursa oyuna türkçe dil paketinin eklenmesi için yapımcılara bir işaret yakılması faydalı olacaktır.
  • komünizm konulu oyun.

    işin komik yanı kapitalist sistem içerisinde yine kapitalist bir şekilde pazarlanması. içerik komünizm ama.

    komünizmin yediği en büyük fatality bu olsa gerek.
  • micromanagement in amına koymuş oyun.
  • müzikleri ile beni benden alan, geliştirilmeye muhtaç ama gelecek vaat eden oyun, potansiyelini kullanabilirse efsane olur.
  • demek ki benden delileri de varmış bu tycoon oyunculuk sevdasında. ben oyunu daha yeni keşfettim, kesin başlıgı yoktur dedim oyunun ama ohoo, 4 entry girilmiş bile. gözüm yaşardı.

    an itibariyle steam'de 41,25 liraya satilmakta. çok övmüşler. ama unutmamak lazım ki oyun daha erken erişimde. yani tonlarca özellik eksik. türün sevdalısı/delisi degilseniz yaklaşmayın bile. gidin cities skylines alin oynayin.
hesabın var mı? giriş yap