• guzel bir netflix dizisi, kanada cikisli. basta oylesine vakit gecirmek icin basliyorsunuz, ama verdigi guzel mesajlar var.

    anne kavramini cok guzel islemis, annelerin de insan oldugunu, bir kadinin anne olunca olmasi / yapmasi / hissetmesi ''gerektigi sanilan'' seyleri cok guzel elestirmis ve bazilarina karsi cikmis.

    kadin ve anne kavramlarinin ya yerlerden yere vuruldugu, ya da anlamsizca kutsallastirildigi turk toplumunda ne kadar sevilir boyle bir dizi bilemem tabii.
  • bayılacak izlediğim netflix dizisi
  • netflix kullandığım vpn servisini kara listeye eklediği için friends izleyemediğim gecede şansıma düşen şahane. arada aksiliklerin iyi şeyler getirebileceğine inanmak gerekiyor demek.

    yerli dizi gibi yersiz uzun olmadığından mütevellit 4 bölümü devirdim bile. kadına yüklenen anne rolünü ve "anne"liğinden sebep diğer rolleri hep arkaplana atılan kadınları çok güzel anlatmış "workin' moms". ön yargıyla başladım çünkü "kadının önceliği anneliktir" hipotezini gözümüze sokacaklar sandım, öyle düşünenin götüne sokmuşlar * aferin netflix, aferin kanadalı güzel kadınlar.

    bitince editlerim.

    büdüt. dizi 2017'de çekilmiş bu arada. ben netflix'te ilk sezonun son bölümü "final" diye çevrilince bitti sandım ama 2 sezon daha varmış netflix'e eklenmeyen. belki ilk sezon sonundaki aşağıda anlattığım canımı sıkan mevzu düzeliyordur, kimbilir.

    --- bitirince editlerim sözünü tutayım spoileri ---

    2 günde sezon bitirilir mi, bitirilirmis. zira bir bölüm sadece 20 dakika. iki konuda boka sarmış olsa da genel itibariyle kötü değil. annelerin sirf anne oldukları için karşılaştıkları tacizler, verdikleri tavizler, anneliği kutsal addeden ve diğerlerini aşağılayan bazı kadınlar, "güçlü anne değil güçlü kadın" vurgusu güzeldi. sevmediğim iki konu ise biri olly'nin uyutulmasinin düşünülmesi. 16 yıldır köpek sahibi olan bir kadın sırf etrafındakiler böyle söylüyor diye köpeğini uyutmayı düşünmez. hele kate gibi güçlü çizilen bir kadın asla yapmaz. afedersiniz ama senaryo boka battı burada.

    bir de kariyerinin en üstüne çıkmış bir kadının bu kadar karikatürize çizilmesi hiç olmadı. koca 15 bölüm boyunca anlatılanlarla taban tabana zıt yani. almamız gereken mesaj "ya kendini düşünürsün ya çocuğunu, sadece kendini düşünürsen sen de o kadın gibi yükselirsin" mi? sistem eleştirisi de var, eyvallah anlıyorum ama o kısım çok oturmadı bende. kate'in patronunun ben çocuklarımı sallamadigim için buradayım çıkışları, kate'in hastanedeki pişmanlığı vs. yok yok, beklediğim son bu değildi.

    anne ve lionel. yerim. sırf onlar için izlenir.
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    ikinci sezonu izledim de geldim spoileri
    ikinci sezonu sanırım ilkinden daha çok sevdim. anne ve lionel sevgim katlanırken nathan ile çok fena hayal kırıklığına uğradım. beni en çok hayal kırıklığına uğratansa 29 ağustos'ta netflix'e düşecek üçüncü sezon bölümlerinin imdb puanı. efsane ikinci sezon finali sonrası fragman biraz dandik gelmişti zaten. bakalım, bekleyip göreceğiz.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    üçüncü sezonu da patlattık ya 3 günde, allah affetsin.
    ilk iki sezon kadar akıcı olmasa da ben yine de sevdim üçüncü sezonu. ilk iki sezonda göz bebeğim olan anne ve lionel'in sadece alice üzerinden işlenmesi hiç hoşuma gitmedi. zaten sinir oldum o çilli manipülasyon ustası kenafir gözlü alice'e.
    üçüncü sezonun ilk birkaç bölümü - forrest'li bölümler- oldukça bayık ve gereksiz geldi.
    nathan'a ikinci sezon finalinde o saçma hikayeyi niye yazdınız yahu. nathan onu yapacak adam mı? üçüncü sezonu izlerken affet-affetme arasında gidip geldim. hala da emin değilim.
    sergeant brody'nin eşi (bkz: homeland) ablamızı frankie'nin sevgilisi yapmak fena olmamış. din muhabbeti baya komikti. sanki araya "ateistlik uçak sallanana kadar" eleştirisini de atmışlar gibi.
    val, çocukları ve teknisyen hikayesi gereksizdi. val'li anne toplantısı sahnelerini tercih ederim.

    genel olarak 2. sezon > 1. sezon > 3. sezon.
    imdb puanları yanlış sayılmaz.

    --- spoiler ---
  • süper eğleneceli dizi. bi kere zorlama komik değil ve çok akıcı ilerliyor . iş dünyasında kadın olmak zor anne olmak daha da zor.
  • ortalama 20 dk bölümleri olan çerezlik kız dizisi. yeni doğum yapmış annelerin yaşadığı fiziksel ve ruhsal etkileri anlatıyor.

    her bir karakterin başına gelen durum, potansiyel eşinizin yaşayabileceği olayları anlatıyor.

    kate - işkolik bir anne, işe döndüğünde yeni bir kişi daha işe başlamış ve potansiyel bir rakip. kendi yerini sağlamlaştırmak ve yükselmek işin zamanının çoğunu işine harcayan bir anne. çok ilginç dudak yapısı var. gördükçe içim kalkıyor.

    anne - bebeği olalı 4 ay olmasına rağmen tekrar hamile kalan psikiyatrist anne. sinirli bir yapısı var. eşi, çocukları, arkadaşları dahil herkesle kavga ediyor. daha lohusayı atlatamadan tekrar hamile kalınca ne yapacağını bilemez bir durumda

    frankie - friends dizisindeki phoebe buffay karakterine benziyor. aklı bir karış havada olan sürekli psikolojik sorunlar yaşayan emlakçı ve lezbiyen anne. dizinin şaşkın ve saf karakteri

    jenny matthews - kaşar anne. kendisini hala gençlik yıllarında sanan. herkese yazan, o parti senin bu parti benim gezen anne. kocası ev erkeği. yemek, temizlik yaparken bebekle de ilgilenebiliyor. ayrıca senaryo yazarı. jenny evlenip çoluk çocuğa karışmasını kabullenemeyen hala üniversite yıllarındaki gibi takılabileceğini sanan bi abla.
  • izlerken empati kurabildigim, eglenceli olmasinin yaninda “relatable” cbc dizisi. netflix turkiyede su an bulunuyor. imdb’den 6,3 almış ama bence gereginden dusuk bir puan.
  • 1. sezonunu beğenerek netflix türkiye aracılığıyla izledim 2. sezonu netflixte görmeyince herhalde devamı gelmedi dedim sonra 2.sezonunu internetten bir dizi sitesinden izleyip bitirdim şu an acaba 3. sezon ne zaman başlar ki hallerindeyim şanslıyım ki 3. sezon onayı almış.

    .--- spoiler ---

    dizi 2. sezon finalini öyle bir kritik noktada yaptı ki acaba kate ne yapacak bu süreci nasıl yürütecek eşini affedecek mi yoksa daha farklı bir yol mu çizecek ve bu yol nasıl bir yol olacak merakından ölüyorum

    --- spoiler ---
  • ikinci sezonunun geldiğini görünce mutlu olduğum dizi
  • ikinci sezonunu gormem pazar gunumu senlendirdi resmen, oley!
  • büyük keyif alarak izlediğim dizi. 3. sezonu ne zaman gelir bilgisi olan var mı? sabırsızlıkla bekliyorum.

    --- spoiler ---

    kate kızım, çok güçlü bir kadınsın. bunu da atlatacağından eminim.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap